Slovenija
Oglas

Adijo zalivalka

Ljubljana, 23. 05. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vrtne cevi priskočijo na pomoč

Strastni vrtnarji, ki ogromno časa preživijo v vrtu se zanašajo na udobno zalivanje z vrtno cevjo. Zalivalke polne vode so težke in ob neprimerni drži privabljajo bolečine v hrbtu. Zalivalke so okorne in v njih nikdar ne prenesete dovolj vode za zalivanje rastlin, med prenašanjem pa se veliko vode tudi izlije. Preprosto je potešiti žejo vrta in rastlin z ustrezno vrtno opremo, med katere sodijo tudi nosilci za cev. S slednjimi je prenašanje vrtnih cevi preteklost, zalivanje v vrtu pa postane preprosto opravilo.

 

Zalivanje v vrtu je lahko udobno s pravo opremo za zalivanje.
Zalivanje v vrtu je lahko udobno s pravo opremo za zalivanje. FOTO: Arhiv naročnika

Tesna povezava brez vozlanja

Vrtne cevi poskrbijo za dovajanje vode iz pipe in zagotavljajo preprosto priključitev različnih nastavkov in naprav. Cevi in priključki morda zgledajo podobni na pogled, vendar se razlikujejo v kakovosti materialov in izdelavi. Mnogi vrtnarji poznajo ta neugoden scenarij: vrtna cev je povezana z zalivalnikom in pipo, a nenadoma se vez zrahlja, voda prične nenadzorovano teči ter poškropi vse naokrog.

Vrtne cevi GARDENA Premium SuperFLEX s profilom Power Grip so visokokakovostne cevi, ki se tesno povežejo s priključkom za cev in poskrbijo za brezhibno in vodotesno povezavo z vrtno opremo kot so brizgalke, prhe, zalivalniki, ipd. Premium SuperFLEX vijuga okoli vseh ovir in je izjemno elastična. Gosta spiralna mrežasta tkanina prepreči vozlanje cevi, zato cev ohranja svojo obliko, zvijanje in obešanje pa je tako enostavno kot otroška igra.

Zalivanje v vrtu je lahko udobno s pravo opremo za zalivanje.
Zalivanje v vrtu je lahko udobno s pravo opremo za zalivanje. FOTO: Arhiv naročnika

Priročno shranjevanje vrtnih cevi

Za vse, ki v garaži ali vrtni lopi nimate dovolj prostora in se vedno sprašujete kam pospraviti cev po uporabi je morda vredno razmisliti o nosilcu. Cevi, ki ležijo na terasi kazijo videz in se ob njih lahko tudi spotaknete.

Če raje prepustite težko delo drugim, boste uživali v stenskem nosilcu za cev GARDENA RollUp. Ker se obrača za 180° omogoča udobno zalivanje in priročno shrambo, saj se po končanem opravilu obrne ob steno. Visokokakovostna vzmet z dolgo življenjsko dobo zagotavlja zanesljivo navijanje. Zunaj ga lahko pustite vso leto, saj je odporen proti uv sevanju in zmrzali, priročno odlagališče pa ponuja shranjevanje nastavkov in priključnih naprav.

Nosilec za cev RollUp poskrbi za praktično shranjevanje cevi in navijanje brez vozlanja ter umazanih rok.
Nosilec za cev RollUp poskrbi za praktično shranjevanje cevi in navijanje brez vozlanja ter umazanih rok. FOTO: Arhiv naročnika

Prilagodljiva oskrba z vodo

Vrtna cev omogoča, da vrtni navdušenci zlahka dosežejo vse kotičke v svojem zelenem kraljestvu. Kakovostne cevi obvladajo različne velikosti vrtov in tudi specifične lastnosti terena. Lahko jih uporabljate na travniku, kakor tudi na tleh iz gramoza in kamnitih ploščah. Vredno je razmisliti tudi o morebitnih mehanskih poškodbah cevi, če se vleče skozi gosto rastje, ob grmičevju in trnju.

Izjemno lahka tekstilna cev GARDENA Liano™ zadovolji s prilagodljivostjo na najvišji ravni. Obljublja dolgotrajno kakovost, tekstilna prevleka pa ponuja dobro zaščito cevi. Ne glede na to ali jo vlečete po tleh ali skozi trnje, bo Liano™ vedno prožna in ubogljiva. Liano™ TapFix je dodatek za cev, ki poskrbi za udobno shranjevanje, saj se priključi na skoraj vsako vodovodno pipo brez vrtanja ali uporabe orodja.

Visokokakovostna tekstilna cev Liano je lahka in prožna, TapFix pa ponuja shranjevanje cevi kar na vodni pipi.
Visokokakovostna tekstilna cev Liano je lahka in prožna, TapFix pa ponuja shranjevanje cevi kar na vodni pipi. FOTO: Arhiv naročnika

Nadzorovana uporaba vode

Pri zalivanju rastlin ali čiščenju okrog hiše pa ne zadostuje le kakovostna vrtna cev. Širok curek večine brizgalk je sicer uporaben za nežno zalivanje, vendar za čiščenje potrebujete bolj skoncentriran in usmerjen curek. Brizgalka za čiščenje GARDENA ecoPulse™ ima Inovativni nihajni vodni curek, ki je še posebej učinkovit pri čiščenju zunanjih površin. In še ena vesela novica: prihrani kar do 40 % vode v primerjavi s standardnim trdim curkom.

Brizgalka ecoPulse ponuja štiri različne vzorce pršenja za udobno čiščenje in zalivanje.
Brizgalka ecoPulse ponuja štiri različne vzorce pršenja za udobno čiščenje in zalivanje. FOTO: Arhiv naročnika

 

Naročnik oglasa je Husqvarna.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja