Gospodarstvo

Adria Airways: Za zamude kriva tudi prenasičenost zračnega prostora

Brnik, 18. 10. 2018 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na objavljene informacije o tem, da je Adria Airways v slabi finančni kondiciji, zaradi česar pa bi utegnili ostati tudi brez licence za letenje, so podrobnejša pojasnila o tem zagotovili tudi v letalskem prevozniku. Pojasnili so, da za vse večje zamude letov ni kriva finančna situacija, temveč razlogi v večini ležijo izven njihove sfere.

Na informacije o slabi finančni kondiciji, v kateri naj bi se znašel največji letalski prevoznik pri nas in so jih včeraj objavili novinarski kolegi oddaje 24UR ZVEČER, so se danes podrobneje odzvali tudi v Adriii Airways. V družbi sicer ne zanikajo navedb o nepravilnostih pri izvedbi letov, hkrati pa dodajajo, da vse večje zamude in odpovedi letov niso posledica slabe finančne situacije, ki jo je razkril tudi nadzor Javne agencije za civilno letalstvo. 

Ob rednih letih opravlja Adria Airways tudi veliko čarterskih letov za slovenske turistične agencije.
Ob rednih letih opravlja Adria Airways tudi veliko čarterskih letov za slovenske turistične agencije. FOTO: iStock

O ugotovitvah nadzora pristojne agencije, razkritih v oddaji 24UR ZVEČER, da bi lahko družba v primeru nerešenih finančnih težav posledično ostala tudi brez licence za letenje, saj kot je pojasnil direktor agencije Rok Marolt, "na dan 31. 12. 2017 ni izkazovala insolventnosti, posledica česar je bila, da je agencija izdala odločbo, s katero je naložila letalskemu prevozniku, da uredi stanje," pa pravijo, da gre zgolj za redne ukrepe, ki jih morajo neprestano izvajati in izpolnjevati.   

"Sklep, s katerim je agencija naložila, da do konca leta 2018 predloži dokazilo o prilivu sredstev v obliki dokapitalizacije ali kako drugače, ni izredne narave in ne pomeni, da je Adria Airways v slabši situaciji kot kdaj prej ali da ji grozi prizemljitev letal," pojasnjujejo v letalskem prevozniku, ki je že dve leti v rokah nemškega lastnika, investicijskega sklada 4K Invest.

'Odpovedi letov so v večini izven naše sfere'

Kar zadeva povečanega števila težav zaradi vse večjih zamud, nenapovedanih vmesnih postankov in odpovedi letov, ki povzročajo številne neprijetnosti njihovim potnikom, priznavajo, da nekaj razlogov za nastalo situacijo leži na strani družbe, obenem pa dodajajo, da te "v večini še vedno ležijo izven sfere prevoznika".

V družbi zanikajo, da bi jim grozila odpoved operativne licence za letenje.
V družbi zanikajo, da bi jim grozila odpoved operativne licence za letenje. FOTO: iStock

Kot največji razlog za nastale razmere izpostavljajo "stanje evropskega zračnega prometa", ki se sooča z občutno prenasičenostjo zračnega prostora in letališke infrastrukture. Po njihovih navedbah je v evropskem prostoru v letošnjem letu kar za 150 odstotkov zamujenih letov več kot lani: "Zamude Adria Airways so globoko pod povprečjem EU, pa vendar si tega še vedno ne moremo šteti v korist, saj povzroči vsaka nepravilnost prevozniku škodo." 

Poznavalci poudarjajo, da je bila Adria Airways, dokler je bila še v slovenski lasti, kljub finančnim težavam, znana po točnosti letov, kar so kot svojo prednost večkrat izpostavili tudi v letalskem prevozniku.

V družbi, katere letala so prvič poletela že daljnega leta 1964, pa imajo trenutno težave tudi s pomanjkanjem operativnih članov posadk. Njihovo število namreč ni sledilo letošnjemu občutnemu povečanju števila letal in samih letov. Kot pojasnjujejo, so se v izogib odpovedim večkrat odločili za združitev letov. "Kljub razumljivemu nezadovoljstvu potnikov menimo, da je združitev leta za vse deležnike boljša opcija od odpovedi," so še pojasnili in dodali, da skupaj z letališči in pristojnimi organi aktivno sodelujejo pri reševanju težav.

Navkljub težavam v operativni izvedbi letov pa v družbi ostajajo optimistični glede prihodnosti, čeprav jim nekateri strokovnjaki napovedujejo negotovo prihodnost. Ali bodo domače letalske oblasti primorane poseči po skrajnem ukrepu, torej odvzemu licence za letenje, pa bo znano kmalu. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pikaa1234
18. 10. 2018 20.44
+3
Čudno da so vedno zamude samo z Adrio. Cene pa...nebi raje
jspatipaon
18. 10. 2018 20.41
+5
Konkurenco v slo prosim!
Rde?a pesa in hren
18. 10. 2018 20.21
-1
Čas je da se ta vreča brez dna čimprej zapre.. in to agonijo smo podaljšali vsi mi... s svojim denarjem.. a ob direktivi vrlih politikov... ko bi ma za vsak vloženi tolar in € vsaj kupili karto zastojn..
Andraz010
18. 10. 2018 19.33
+2
Pa tudi te zgodbice, ki se širijo, da imajo neke lete s prestopom, kjer se potem vsi izkrcajo in nato ponovno vkrcajo ... Enostavno ni primerno ne za business travelerje zaradi odnosa, kot tudi ne navadne popotnike, zaradi cen. Žal.
Andraz010
18. 10. 2018 19.31
+7
Žal so čisto nekonkurenčni kar se tiče cen. Že Lufthansa je bistveno cenejši iz okoliških letališč, kaj šele KLM, kjer še vedno dobiš tudi osnovno postrežbo brezplačno ... da o nizkocenovcih sploh ne govorimo. Žal s tako ceno ne bo šlo kaj drugega kot business travelerji in čarterji, nekdo ki bi si rad na lastno pest ogledal svet, ne bo nikoli izbral Adrie s trenutnim cenovnim modelom. Morda bi ob stečaju Adrie končno dobili kaj bolj povprečnemu žepu primernega tudi iz domačega letališča, saj res ni normalno, da daš pol minimalne plače za en navaden let znotraj Evrope.
cbr1001
18. 10. 2018 19.09
-1
zanimivo, da samo za adrio je gužva na nebu... vsa druga letališča imajo fraj vse...
Igor Hari 1
18. 10. 2018 19.02
+4
predrago ................................
flatearth
18. 10. 2018 18.35
+4
Najboljše, da tako firmo zaprejo preden se še kaj zgodi, mogoče pa pride v Slovenijo Etiopian airlines, so bolj konkurenčni
cbr1001
18. 10. 2018 19.07
+5
bi znali priti ja.. pahor je tam nekje doli. ziher bo imela slovenija velike gospodarske koristi od etiopije... bravo pahor kozja slika
RedCell
18. 10. 2018 18.07
+3
A imajo PRovce nekdanje JNA? Vanjski neprijatelj, pa to...
Kliko7
18. 10. 2018 17.45
+3
Saj to je KONEC
Popotnik
18. 10. 2018 17.19
+18
Nekaj izkusenj z Adria Airways: 1) Let v Prago, predviden odhod 17:05, na letalisce pridem ob 16:00. Ob času, ko naj bi letalo poletelo, prva informacija, da bo nova informacija na voljo čez pol ure. In tako, vsak pol ure, da bo nova informacija o letu čez pol ure. In tako vse do nekaj po 22h, ko smo koncno odleteli proti Pragi. 2) Povratek iz Prage. Na letaliscu nisem mogel v poslovni salon, ker naj bi Adria prekinila pogodbo z upravljalcem poslovnega salona na letaliscu v Pragi zaradi financnih tezav so mi rekli uslebenci na recepciji poslovnega salona. Nato zamuda leta nazaj v Ljubljana preko Varsave. Pristinek v Varsavi z zamudo. Nato cakanje. Nato tocenje goriva. Cez 20 minut poziv potnikom, naj zapistimo letalo in pocakamo v avtobusu pred letalom, ker letalisce v Varsavi ne dovoli tocenja goriva s potniki na krovu. Neizmerna nejevolja... Nato cakanje na potnike iz Varsave. Nato z veliko zamudo let proti Ljubljani. Mnogo hitrje bi se bilo zapeljati do Zagreba in leteti s Croatia Airlines v tem primeru oz se v Prago odpraviti kar z avtom...
Sputnik
18. 10. 2018 17.05
-6
seveda ne. bomo davkoplačevalci poglihali da do tega ne pride
Homofobb
18. 10. 2018 16.56
-8
Samo Tufek je imel vizije!
Kliko7
18. 10. 2018 17.46
+2