Slovenija
Oglas

AI: kaj bo naslednja velika stvar?

Ljubljana, 09. 06. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Finančni webinar o umetni inteligenci z Juretom Leskovcem.

AI

V času, ko se večina nas ukvarja z geopolitičnimi izzivi, visoko inflacijo, naraščajočimi obrestnimi merami in povečano volatilnostjo na globalnih kapitalskih trgih, se na področju umetne inteligence dogajajo tektonski premiki, ki bodo korenito zaznamovali našo prihodnost. Po besedah Jensen Huanga, glavnega izvršnega direktorja Nvidie, je svet na "prelomnici nove računalniške dobe".

Vse od lanskega novembra, ko je Chat GPT postal svetovna senzacija, se pojavljajo vprašanja, kje vse se lahko umetna inteligenca uporablja in kakšen je njen tehnološki potencial. O takojšni uporabi, priložnostih in tudi potencialnih nevarnostih bomo spregovori z dr. Juretom Leskovcem, profesorjem na Univerzi Stanford, strokovnjakom s področja umetne inteligence, strojnega učenja, družbenih omrežij, rudarjenja podatkov, velikih grafov in omrežjih ter izkušnjami iz prakse v podjetju Pinterest in Kumo.AI, katerega soustanovitelj je in kjer vodi razvojno - raziskovalno ekipo. Vas zanima:
- Kaj je umetna inteligenca (angleško artificial intelligence, s kratico AI)? Kako deluje, kaj je (sploh) potrebno, da deluje?
- Kaj vpliva na verodostojnost diagnostičnih in napovednih orodij?
- Kako AI že vpliva in bo vplivala na gospodarstvo: rast, produktivnost, stroškovno učinkovitost, ...
- stroškovno učinkovitost, ...
- V katerih panogah si (že) obetamo največ, kje je največji potencial?

Prijavite se na webinar in izvedite.
 

Preboji na področju umetne inteligence lahko pomenijo napredek s potencialno velikimi makroekonomskimi učinki. Nova raziskava banke Goldman Sachs kaže, da bi "široko" sprejetje umetne inteligence lahko v obdobju desetih let svetovni BDP povečalo za sedem odstotkov.

Preboji na področju umetne inteligence lahko pomenijo napredek s potencialno velikimi makroekonomskimi učinki. Nova raziskava banke Goldman Sachs kaže, da bi "široko" sprejetje umetne inteligence lahko v obdobju desetih let svetovni BDP povečalo za sedem odstotkov.

Posledično se veliki premiki dogajajo tudi že na borznem parketu. A tako kot v času zlate mrzlice, ko je najprej zacvetela prodaja krampov in lopat, je tudi prvi večji zmagovalec AI mrzlice, proizvajalec polprevodnikov za umetno inteligenco Nvidia, ki je maja letos presenetila z rezultati, in skoraj čez noč postala podjetje vredno skoraj 1 bilijon (1.000 milijard) dolarjev. Samo v enem dnevu, 25. maja 2023, se je tržna kapitalizacija podjetja povečala za 184 milijard dolarjev, kar se beleži kot eden največjih enodnevnih poskokov v zgodovini kapitalskih trgov. Njegova glavna dejavnost je oblikovanje visoko zmogljivih čipov. Sprva jih je prodajalo navdušencem nad video igrami. Čipi so bili zelo učinkoviti tudi pri usposabljanju AI modelov in za podjetje se je pojavil nov, cvetoč trg. Posledično so bili nagrajeni tudi vlagatelji. Zanimanje vlagateljev za AI se je povečalo.

AI

Vprašanja, ki jih vsakodnevno dobivamo od naših strank so:
- Kako se odvijajo borzne zgodbe delnic podjetij povezanih z umetno inteligenco: Nvidie, Microsofta, Googla, AMD, Adobe in Palantirja?
- Kako AI uporabljajo upravitelji premoženja?
- Ali lahko AI napove donose v prihodnosti?
- Kako vlagati v AI?

Priložnosti vlagati v AI so tudi preko vzajemnih skladov. Kako odgovarjamo na pogosto vprašanje malih vlagateljev izvedite na webinarju družbe Generali Investments.

Pridružite se nam 13. junija 2023 ob 17. uri na finančnem webinarju AI: kaj bo naslednja velika stvar?

 Vabljeni, da svoja vprašanja dr. Leskovcu zastavite tudi v živo na on line dogodku.

To je tržno sporočilo. Pred sprejetjem naložbene odločitve preberite dokumente s ključnimi informacijami za vlagatelje in prospekt. Generali Investments d.o.o., Ljubljana.

 

 

Naročnik oglasa je Generali Investments d.o.o., Ljubljana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3