Slovenija
Oglas

Akademija United POP: znanje v kombinaciji s prakso je formula za uspeh!

Ljubljana, 10. 05. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V sodobnem času za uspešno kariero v kreativnih industrijah ni več dovolj, da študenti študij zaključijo bogatejši za obilico teoretičnih znanj, pač pa pri iskanju prve zaposlitve vse bolj pomembna prednost postajajo praktične izkušnje.

Akademija United POP
Akademija United POP FOTO: Arhiv ponudnika

Akademija United POP se tega še kako zaveda. Ta ugledna ustanova že 30 let študentom po vsem svetu omogoča napredovanje v izbrani karieri z izobraževanjem na področju glasbe, oblikovanja, mode, fotografije, menedžmenta in multimedije. Danes se njihovi kampusi nahajajo na več kot 25 lokacijah po vsem svetu, vključno z globalnimi metropolami kot so Berlin, Pariz, Madrid, Amsterdam, Melbourne in Peking, od leta 2018 dalje pa tudi v Zagrebu ter Ljubljani. 

Dolgoletna tradicija in velika obiskanost pričata, da je akademija našla pravo formulo za uspeh: veliko teoretičnega znanja v kombinaciji z obilico praktičnega pouka, delo v majhnih skupinah in na najsodobnejši opremi ter pomoč in vodstvo vrhunskih domačih in mednarodnih predavateljev z bogatimi izkušnjami.   

Akademija United POP
Akademija United POP FOTO: Arhiv ponudnika

Študentje že v času študija oblikujejo zavidljiv portfelj, ki jim olajša vstop na trg dela

Ljubljanski kampus, ki deluje pod okriljem zagrebškega, trenutno študentom ponuja prvorazredno izobraževanje v okviru modulov Music & Sound, Marketing & Management in Design.

»Poleg obveznih osmih ur predavanja na teden od naših študentov pričakujemo, da bodo izkoristili priložnost za samostojno delo na najsodobnejši opremi, ki jim je na voljo v prostorih kampusa. Ideja je, da udeleženci znanje, pridobljeno na predavanjih, izboljšajo z vajami in dodatnim samostojnim delom. Poleg tega so vsi naši moduli zasnovani tako, da se zaključijo z večjim skupnim projektom. Ti so namenjeni oblikovanju zavidljivega portfelja, ki študentom po zaključku študija omogoča lažji vstop na trg delovne sile, pojasni direktor trenutno največjega zasebnega umetniškega kampusa v regiji, Marin Gospić.

Akademija United POP
Akademija United POP FOTO: Arhiv ponudnika

Znanje in usmerjanje s strani vrhunskih predavateljev sta za študente neprecenljiva

Danes veliko mladih zanima glasba ali nekakšen glasbeni menedžment, pri čemer je večina njih samoukov. Izhajajo iz strasti in radovednosti, a da bi bilo delo kakovostno in dobro opravljeno, mora oseba, ki ga opravlja, poznati celotno zadevo, je prepričan direktor akademije Gospić, nekoč tudi sam samouk, DJ in glasbeni producent.

In na United POP za razvoj sposobnosti študentov skrbi serija tako domačih kot tujih predavateljev z zavidljivimi referencami. Na tem mestu jih nikakor ne moremo našteti vseh. A od ljubljanskih naj morda omenimo glavnega predavatelja za Music & Sound Robija Bulešiča, glasbenega producenta in inženirja, ki je sodeloval z znanimi glasbeniki kot so Elvis Jackson, Dan D, Low Peak Charlie, NOAIR, Koala Voice, Nuška Drašček, Andraž Hribar in Pankrti, pa Mateja Gobca, ki prav tako predava na Music & Sound, sicer pa je avdio inženir, med drugim odgovoren za zvok ene najbolj znanih slovenskih glasbenih skupin, Laibach. Med mednarodnimi predavatelji in prijatelji akademije pa se skrivajo ljudje, ki so sodelovali z imeni kot so Scorpions, Alanis Morissette, Joe Cocker, Prince, Guano Apes, Red Hot Chili Peppers ...

Akademija United POP
Akademija United POP FOTO: Arhiv ponudnika

Možnost študija v tujini in pridobitve diplome prestižne University of West London

Učni načrti akademije so zasnovani po stopnjah. Študentje se lahko odločijo za krajši tečaj in pridobitev certifikata (šest mesecev), dodiplomski študij United POP (dve leti) ali pa za podaljšani dodiplomski študij v sodelovanju s svetovno znano University of West London, katere seznam alumnijev je resnično navdušujoč – med drugim sta se tam kalili glasbeni legendi Freddie Mercury (Queen) in Pete Townshend (The Who).

Če se študenti po zaključeni dveletni Diplomi odločijo za podaljšani študij, tretje leto njihovega izobraževanja poteka po t.i. rotacijskem sistemu, v okviru katerega imajo možnost študirati v treh evropskih kampusih: v Amsterdamu, Berlinu in Kölnu. Tovrstno podaljšanje študija študentom prinese ne samo neprecenljive izkušnje spoznavanja evropskih mest in kultur, pač pa tudi v sodobnem času vse pomembnejšo možnost ustvarjanja mednarodne mreže kontaktov. Ob uspešno zaključenem študiju jim University of West London na izbrani smeri podeli univerzitetni naziv »Bachelor of Arts«.

Kljub zgolj dveletnem delovanju v Sloveniji s kampusa že prihajajo mlade zvezde

Da na akademiji nekaj zagotovo počno prav, dokazujejo tudi njihovi nekdanji študenti, ki so praktično še med študijem ali tik po njem že začeli vsak po svoje oblikovati slovensko in širšo, predvsem glasbeno, sceno. Ena takih je Špela Jezovšek, bolj poznana pod svojim umetniškim imenom Stella. Ta nasmejana 21-letnica, ki jo mnogi najverjetneje poznate z odrov finala predevrovizijskega izbora Ema Freš, je pred kratkim izdala svoj debitantski album z naslovom »Ta neki neki«, na katerem se skrivajo celo pesmi v japonskem jeziku. Dekle pa je pravkar tudi med nominiranci v kategoriji Novinec leta za glasbene nagrade Zlata piščal 2021. 

Na vprašanje, zakaj in na kakšen način ji je študij na United POP koristil, Špela odgovorja: »Teoretično znanje sem lahko končno povezala z lastnimi izkušnjami, marsikatero predavanje mi je razjasnilo, kaj se pravzaprav dogaja v studiu. Hkrati pa so mi že nabrane izkušnje pomagale pri razumevanju snovi. Pridobljeno znanje se izkaže za posebej uporabno, kadar snemam doma in se moram znajti sama.«

Akademija United POP
Akademija United POP FOTO: Arhiv ponudnika

V času korone je študij maksimalno prilagojen individualnim potrebam 

Za konec velja še omeniti, da je pričetek študija na Akademiji že tako prilagodljiv, v času epidemije covida-19 pa so študij še dodatno prilagodili spletnemu načinu izobraževanja, pri čemer študentom še vedno ponujajo možnost izvajanja (praktičnega) dela v šolskih klopeh. »Zavedamo se, da nimajo vsi študenti enake možnosti izvajanja vaj in uporabe programov ter orodij doma. Zato smo v času epidemije študentom, ki doma niso imeli primernih pogojev, v šoli omogočili individualno možnost poslušanja spletnih predavanj. Hkrati pa je tudi naš studio v skladu s pravili za zagotavljanje varnosti študentov večino časa odprt za vse študente z namenom izvajanja praktičnih vaj.« Če pa se je kateri izmed študentov odločil za čas trajanja epidemije študij »zamrzniti«, so mu omogočili tudi to. »Ti študentje bodo lahko šolanje nadaljevali, ko bodo samozavestnejši glede ukrepov, npr. oktobra ali v letu 2022,« povedo na Akademiji.

 

Naročnik oglasa je United POP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3