Slovenija
Oglas

Aktivni kisik – pomoč za vnete dlesni in parodontalno bolezen

Ljubljana, 22. 06. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zdravje zob in dlesni je odraz našega splošnega zdravstvenega stanja. Zato je pomembno, da za ustno higieno poskrbimo pravočasno, redno in pravilno. Več kot 90 % odraslih ljudi ima eno od oblik vnetja obzobnih tkiv, pri kar četrtini je za obolenje kriva parodontalna bolezen.

OROXID®

Vnetje dlesni (gingivitis) se lahko pojavi zaradi nezdravega življenskega sloga (kajenje, alkohol), nekaterih bolezeni (sladkorna bolezen, okužbe) ter najpogosteje zaradi neustrezne ustne higiene. Običajno se razvije na težko dostopnih mestih, ki jih z uporabo zobne ščetke in drugih pripomočkov ne dosežemo (rob dlesni, medzobni prostori, mesta pod mostički, zobnimi vsadki). Pojavi se krvavenje dlesni, ki postanejo nabrekle in rdeče. Če vnetja dlesni ne odpravimo pravočasno, lahko napreduje v globlja obzobna tkiva. Takrat govorimo o parodontalni bolezni, ko zob izgublja svojo oporo in sčasoma tudi izpade. Kadar imamo v ustih protetične nadomestke - implantati, mostički, krone, prevleke, postane ustna higiena še zahtevnejša. Če zanjo ne poskrbimo, se v ustni votlini kopičijo mikrobi in zobni kamen, ki so odgovorni za bolezenske spremembe.

S težavami v ustni votlini se sooča več kot 90 % ljudi.
S težavami v ustni votlini se sooča več kot 90 % ljudi. FOTO: Arhiv ponudnika

Novi dokazi potrjujejo učinkovitost izdelkov OROXID z aktivnim kisikom pri preprečevanju in zmanjševanju bolezni obzobnih tkiv. S procesom oksigenacije in regeneracije pripomore k zmanjšanju vnetja, blaženju bolečine in hitrejši obnovi prizadete površine.

Kaj je OROXID?

OROXID je slovenska inovacija, patentirana linija medicinskih pripomočkov, ki vsebuje in deluje na osnovi visoko aktivnega kisika. Njegova učinkovitost pri preprečevanju in lajšanju vnetij, krvavitev dlesni ter parodontalne bolezni je klinično dokazana. Stik raztopine z ustno sluznico vodi v ciljano uničenje škodljivih mikrobov (bakterij, virusov, glivic). Zaradi uničenja bakterij se odstrani ali zmanjša vnetje, slab zadah, obloge na jeziku in zobeh. Istočasno pride do oskrbe obzobnih tkiv s kisikom, kar pripomore k hitrejši regeneraciji prizadete površine. Izrednega pomena je vsakodnevna uporaba OROXID raztopine za zagotovitev ustrezne ustne higiene težko dostopnih mest pri zobnih aparatih, vsadkih, protezah, mostičkih in prevlekah.

OROXID je Izbran produkt leta

V raziskavi priznane raziskovalne družbe Nielsen, so slovenski potrošniki OROXID izbrali kot najboljšo novost v posamezni kategoriji. Ocenjevali so atraktivnost, inovativnost, nakupno namero in zadovoljstvo ob uporabi izdelkov OROXID.

Učinkovit in varen za vse generacije

OROXID ne vsebuje alkohola in klorheksidina in je varen, tako za občasno kot tudi vsakodnevno oz. dolgotrajno uporabo. Uporabljajo ga lahko vsi, odrasli in otroci, starostniki, bolniki s kroničnimi boleznimi kot je sladkorna bolezen, rak in srčno žilne bolezni. Izdelek nima znanih neželenih učinkov ali alergičnih odzivov. Lahko se kombinira z vsemi kozmetičnimi in zdravilnimi pripravki ter metodami.

Na voljo sta raztopina in pršilo v dveh jakostih. OROXID forte je namenjen za intenzivno ustno higieno in zdravljenje težav v ustni votlini (vnetje obzobnih tkiv). OROXID sensitiv je primeren za dnevno ustno higieno in občutljivejšo ustno sluznico (otroci, bolniki po kemo in radio terapijah).

Slovenska inovacija OROXID®
Slovenska inovacija OROXID® FOTO: Arhiv ponudnika

POSEBNA PONUDBA ZA BRALCE 24UR
 

Za kratek čas smo znižali vse izdelke iz linije OROXID za 10 %. Akcija velja samo ob naročilu na spletni strani www.enikam.si/ preko elektronske pošte na narocila@enikam-oxy.com ali po telefonu 064 262 399. 

Izdelki so na voljo tudi v lekarnah, trgovinah Sanolabor ter izbranih specializiranih trgovinah in zobozdravstvenih ambulantah.

 

Naročnik oglasa je Enikam d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3