Slovenija

Aleš Hojs v oddaji Ena na ena: Ne izključujemo predčasnih volitev

Ljubljana, 03. 10. 2021 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 17 min
Avtor
Mirko Vorkapić, Urša Zupan
Komentarji
2092

Notranji minister Aleš Hojs je v pogovoru za našo novo nedeljsko pogovorno oddajo Ena na ena na POP TV povedal, da je možnost predčasnih volitev povsem upravičena ter da se s predsednikom vlade Janezom Janšo o tem v zadnjih tednih veliko pogovarjajo. Prepričan je, da odhod na volišča nekaj mesecev prej ne bi igral nobene vloge, saj da je ta vlada praktično v zaključku svojega mandata.

Aleš Hojs je v oddaji spregovoril, v kakšnem odnosu je s predsednikom vlade Janezom Janšo, ki ni odprl njegove kuverte o odstopu, kako je doživel incident na Kredarici, po sredinih protestih je dejal, da očitno del protestnikov razume samo trdo policijsko roko. Zakaj vztraja pri svojih izjavah, ki so za mnoge tudi žaljive, kakšen je bil v mladosti? Napovedal je tudi možnost predčasnih volitev.

Aktualni notranji minister je eden najkontroverznejših politikov v tem trenutku. Ne mine teden, da s svojimi predlogi in izjavami ne razburi slovenske javnosti. Predlog za kaznovanje tistih, ki kričijo na nasprotnike, obtožbe, da je SD organiziral nasilne proteste, izjava o lenuhih, mevžah, biserih in svinjah, pa vabilo t. i. rumenim jopičem na državno proslavo. Na drugi strani pri svojih podpornikih uživa veliko podporo in ga vidijo kot politika, ki se ne da, ampak vztraja pri svojem, kljub hudim kritikam.

Na vprašanje, zakaj je vendarle tako trd politik, je Hojs odgovoril z vprašanjem: "Se vam zdi, da sem res trd?" Dopušča sicer možnost, da je katera od izjav res dala občutek, da koga žali, vendar je zagotovil, da to ni njegov namen. "Tudi biseri in svinje, o katerih poslušam že nekaj časa, so svetopisemski rek in niso usmerjene na določeno osebo. Takrat sem govoril o vrednotah. Sem mi zdi, da imamo v naši družbi trg dveh vrednot. Eno so vrednote, ki smo jih zastopali v času osamosvojitve, demokratizacije, pluralizacije medijev, vstopa v EU, predvsem pa to, da smo sposobni v družbi dojeti, da se v vseh demokracijah na oblasti menjajo vse različne politične opcije, česar pa, se zdi, še nismo sprejeli."

O lenih in mevžastih policistih

In zakaj je policiste označil za lenuhe? Hojs je najprej zatrdil, da je pri tem v mislih imel zgolj vodstvo policijskih sindikatov. "Sindikati so v tem letu z menoj sklenili dogovore, prekinili stavko, ustrezno smo jih nagradili. Mislim, da še nikoli v samostojni Sloveniji policisti niso bili tako ustrezno plačani. Na vladi smo sprejeli proračun za leti 2022 in 2023, kjer sem za Policijo izpogajal več deset milijonov več, kot je dobila v preteklosti. Gotovo mi tega, da se ne trudim za Policijo, nihče ne more očitati," je dejal. Omenjeni incident, ko je napadel policiste, pa je zanj "simptomatičen"

Hojs je znova zavrnil očitke sindikalistov na račun generalnega direktorja Policije Antona Olaja, češ da ni izdelal ocene tveganja pred poletnimi protesti nasprotnikov cepljenja pred Državnim zborom. "Saj tega ne dela generalni direktor Policije, zato so ustrezne pristojne službe. Izgovarjanje na ljudi nad tabo pomeni, da tistih osnovnih nalog ne želiš ali nočeš opravljati. V Policiji je, tako kot povsod, veliko ljudi, ki ne dela. Jaz sem prepričan, da je v državni upravi slaba četrtina ljudi, ki tja ne sodi zaradi svoje nedelavnosti in sem prepričan, da bi tako kot v državni upravi tudi v Policiji lahko naredili več."

Na vprašanje Uroša Slaka, ali bi lahko vseeno uporabil, kakšno drugo, manj žaljivo besedo, pa je Hojs odgovoril, da verjetno ne bi dosegla istega učinka. "Se mi zdi, da smo ljudje bolj občutljivi, če se nas nekdo bolj osebno dotakne. Morda tudi v nekih teh besedah, ki niso najbolj primerne. Če bi samo rekel: ’Začnite delati, premalo delate,’ se mi zdi, da verjetno nihče o tem ne bi govoril. Pa se je nekdo zbudil in se res vprašal: ali naredim vse, kar je treba?"

Hojs sicer priznava, da gre za slovar, ki ne sodi v politiko. "Če bi gledal povsem s političnega aspekta oziroma želje, da v politiki preživiš, potem bi verjetno uporabil kakšno drugo besedo. Ker pa se sam ocenjujem za izjemno operativnega človeka, ki želi stvari premikati, so stvari morda res bolj trde in spadajo bolj na gradbišče, kjer sem preživel veliko let, bolj kot na politični parket."

So bili policisti, ki so ga varovali 5. novembra, mevže, kot jih je označil v nekem drugem zapisu, ki se je nanašal na uvedbo pogoja PC v Policiji? Hojs je povedal, da med protestnike želel oditi sam, vendar so ga v nasprotno prepričali ljudje iz varovanja. "Na ta protest sem želel oditi sam, pa so mi moji varnostniki in specialci svetovali, naj tega ne počnem. Ko sem jih vprašal, v čem je problem in povedal, da ne vidim težav, so mi pojasnili, da protestniki mečejo granitne kocke, in da te letijo v reševalna vozila in reševalce. ’Ne bodite prepogumni, toliko lažje bo kocka letela v vašo glavo'."

Notranji minister je prst znova uperil v policijska sindikata in povedal, da je zapis nastal po sestanku, na katerem so se pogovarjali o cepljenju. "Zanimivo je bilo, da sta obe vodstvi sindikatov povedali, da so cepljeni. Na moje vprašanje, zakaj potem svojega članstva ne pozovejo, naj se cepijo, so povedali, da to ni v njihovi pristojnosti, da so človekove pravice pomembnejše, svoboda do telesa in ne vem, kaj še vse. In takrat se mi je porodila ta primerjava, da so oni tisti, ki pošiljajo tisto tretjino necepljenih kot topovsko meso zoper vlado in ukrepe. Sami pa so za svoje zdravje poskrbeli. Kar se mi zdi zelo mevžasto."

Slak ga je nato soočil z dobesednim navedkom, v katerem je minister eksplicitno zapisal, da so "očitno največje mevže v državi policisti in vojaki, ki se bojijo cepljenja". V zapisu torej ni bilo govora o sindikatih. "Ja, res je, da nisem posebej izpostavil sindikatov. Mislim, da je bila situacija v vojski povsem identična, kjer je ravno tako sindikat forsiral nasprotovanje cepljenju. Zdi se mi nerazumljivo, da nekdo, ki je zaposlen v vojski ali Policiji, ko vsa svetovna zdravstvena stroka govori, da je cepljenje edini način, da se zaščitimo pred tem virusom, temu nasprotuje. Se mi zdi, da sta to dva tako pomembna državna sistema, kjer je res nenavadno, da imamo v teh sistemih zaposlene ljudi, ki ne verjamejo, da je Zemlja okrogla."

Za obvezno cepljenje in o nenošenju maske v parlamentu

Podpredsednik SDS se je znova zavzel za spremembo Zakona o nalezljivih boleznih in uzakonjenje obveznega cepljenja. "V tem primeru ne bi več govorili o tem, ali je nek policist ali vojak mevža, ampak je to njegova zakonska dolžnost. V tem primeru se sprašujem, ali bi se ti, ki sedaj govorijo, da je edini problem v tem, da to ni zakonsko podprto, cepili. Očitno ne gre za to, ali pa ne razumejo tega, da je cepljenje za to, da zaščiti naše zdravje. Pač pa se na nek način pravniško izgovarjajo, da tega, dokler ni v zakonu, ne bodo počeli. Sam se že večkrat povedal ob prvih razveljavitvah odlokov Ustavnega sodišča v času prvega vala, da je bil edini cilj naše vlade, da zaščitimo prebivalce Slovenije, da karseda zmanjšamo število žrtev. Moram povedati, da smo z vsemi temi našimi ukrepi izjemno zmanjšali število žrtev in ni mi žal, da smo to naredili, čeravno je sodišče ugotovilo, da so kakšne stvari neustavne."

Slak ga je nato izzval glede nenošenja maske v parlamentu, Hojs pa je povedal, da v času seje, ko je DZ odločal o interpelaciji, odlok ni zahteval striktnega nošenja mask, v kolikor je bila razdalja med ljudmi zadostna. "Potem, ko me je predsednik DZ opomnil, sem kljub vsemu vseeno nadel masko."

Hojs je sprva zanikal, da so ga v zaprtem prostoru na Brdu pri Kranju ob začetku predsedovanja Svet EU videli brez maske. "Notri gotovo ne." Na kar mu je Slak odgovoril, da obstaja posnetek. "Poglejte, vsak dela napake, če sem bil brez maske znotraj objekta na Brdu, se je to morda zgodilo, ko sem šel na stranišče. Seveda pa nismo brezmadežni, nismo brez napak in v kolikor se je to zgodilo, sem pač naredil napako," je dejal.

O "trdi policijski roki" in "opoziciji, ki stoji za demonstracijami"

Hojs je glede sredinih protestov izjavil, da del demonstrantov očitno razume "samo trdo policijsko roko", medtem ko na drugi strani predsednik Borut Pahor poziva k dialogu. "Tudi sam sem za dialog. Posebej bi ta dialog moral teči znotraj pozicije in opozicije. Vendar se z opozicijo ni dalo ničesar dogovoriti glede skupnega boja proti covidu. Policija je tisti del sistema, ki mora zagotavljati javni red in mir in v kolikor ni mogoče tega doseči z opozorili, sem prepričan, da je v nekem trenutku treba odreagirati bolj intenzivno."

Kot je povedal, veliko hodi po Sloveniji. "Na terenu slišim precej drugačne zgodbe. Mnogi me cukajo za rokav in me sprašuje, kdaj bomo v Ljubljani naredili red, kdaj bo Policija posredovala kot posreduje v vseh zahodnoevropskih prestolnicah. In so prepričani, da nekdo drug vlada v tej državi, ne oblast."

Aleš Hojs v oddaji Ena na ena
Aleš Hojs v oddaji Ena na ena FOTO: Damjan Žibert

 Se ne boji, da bi se ob ostrejšem posredovanju Policije ti protesti sprevrgli v upor? Hojs pravi, da se je upor proti aktualni vladi začel, še preden se je ta sestavila. "Spomnim se konca februarja, ko je v Cankarjevem domu potekal Festival alpinističnega filma, ki sem se ga udeležil. In se je pri vhodu v Maximarket, kjer so sedeži strank SMC in DeSUS, že zbralo nekaj sto ljudi, ki so že nakazovali na to, da bodo v naslednjih mesecih to svoje nasilje stopnjevali. Torej preden se je vlada sestavila, je bilo že videti, da bodo producirali demonstracije ob njenem prihodu na oblast."

Hojs v ozadju demonstracij vidi opozicijo. "Zanimivo je, da opozicija govori o tem, da so proti tej vladi in da imajo protestniki prav, pa jih potem vprašaš, ali gre za njihove volivce, oni pa se nato od tega distancirajo. Distancirajo se zgolj zato, ker so ti protesti generirani tudi z njihovo pomočjo. Zadnjič sem na odboru predstavil tvite in pozive gospoda Matjaža Nemca na te proteste, ki jih je zaključil s ključnikom #vstaja. Če pobrskate bo slovarju, boste videli, da je vstaja način nasilnega prevzema oblasti, kjer se tisti, ki to producirajo, skrivajo v ozadju. In to je tipičen primer tega politika, vezano na te in vse petkove proteste. Se mi pa zdi, da se vsi skupaj sprenevedamo, ko ločujemo neke petkove proteste, pa potem tisti četrtkovi tudi niso bili pravi, sedaj so že sredini, ki so prav tako drugačni ..."

'Tožilstvo je že dve leti popolnoma pasivno'

Hojs je glede primerjave petkovih in sredinih protestnikov dejal, da pri petkovih ne gre za nikakršne mucke, ki niso nasilni, pač pa gre pravzaprav za enako stvar. "Spomnite se protestov leta 2012/2013, ko so se začeli enako – najprej so zažigali lutke, potrem so obešali lutke na mostove, kmalu zatem pa so sledile kocke v policiste in parlament. In na petkovi protestih so počeli enako – zažigali so lutke, na Trgu republike so igrali performans, ki je vseboval zaključek moje kariere s tem, da so zažgali mojo lutko, zaustavljali oz. ovirali so odhod ljudi iz služb, blokirali so ulice v mestu Ljubljane ... Vse to je po moje nasilje." Da tožilstvo tega ni prepoznalo tako, je po njegovem mnenju "ena od velikih težav slovenske države", ki se pojavlja tudi pri sedanjih protestih ob sredah. "Na tožilstvu se v zadnjih dveh letih dogaja popolna pasivnost, popolna nemoč, kar je nesprejemljivo," je menil.

'Ustavno sodišče si pilatovsko umije roke'

Odločitve ustavnega sodišča, ki je pred časom ocenilo, da je bila prepoved petkovih protestov neustavna, je bila po njegovem mnenju "nerazumljiva" in "škandalozna", saj je "pravico do zbiranja postavilo pred pravico do zdravja". "Če nismo zdravi, če nas ni, tudi pravica do zdravja ne more obstajati, zato sem prepričan, da je ustavno sodišče v tem primeru naredilo veliko napako." 

Poleg tega je o tem odločilo šele po letu dni. "Pilatovsko so si umili roke. Počakali, da je šel glavni val epidemije mimo. Zato odločitev, ki so jo sprejeli o pogoju PC, toplo pozdravljam, ker so končno upali prevzeti odgovornost takrat, ko je čas za to. To pomeni tudi, da nosijo del odgovornosti," je prepričan. 

Poudaril je tudi, da je predsednik US povedal en velik nesmisel. "Povedal je, da se še niso odločili dokončno o tem odloku, zgolj začasno so ga zadržali. V obrazložitvi pa piše, da jih nismo prepričali. Torej kaj zdaj sledi? Da jih bomo še dodatno prepričevali, da odlok velja? Ali je to spet pilatovsko umivanje rok? V tem trenutku bodo rekli: saj nismo rekli, da to nikoli ne sme veljati. Zato počakajmo, kakšna bo njihova dokončna odločitev."

Uroš Slak v oddaji Ena na ena
Uroš Slak v oddaji Ena na ena FOTO: Damjan Žibert

O srečanju s protestniki na Triglavu

Sogovornika sta se dotaknila tudi soočenja Janše in Hojsa s protestniki na Triglavu. Na vprašanje, zakaj ni reagiral takoj, je Hojs odvrnil, da se mu ni zdelo, da so tja prišli z željo po komunikaciji, ampak z agresijo. "Tega se na posnetku ne vidi, a jaz sem komuniciral z njimi, izmenjali smo si nekaj mnenj, vezanih na petkove demonstracije. Potem sem se pa, ker je bila komunikacija praktično nemogoča, poslovil in odšel."

Glede izjave Janše, da "imajo v Polju očitno dan odprtih vrat", pa je dejal, da je bila verjetno izrečena v neki hitrosti in šoku, ker tega v hribih pač ne pričakuješ. "V tej državi ni človeka, ki bi bil deležen toliko žaljivk, podcenjevanja, neumestnih, zavržnih besed in človeku pač kdaj uide kakšna stvar, ki je neprimerna. Vsi delamo napake."

'Svojo odstopno izjavo sem raztrgal'

To, da je odstopil s položaja ministra, pa je še vedno minister, je unikum v slovenski zgodovini. Hojs je pojasnil, da je takrat resno podal odstopno izjavo. "Morda sem malce nerodno napisal nepreklicno. V življenju verjetno ni nepreklicnih stvari, razen tega, da moramo na koncu umreti. Sem se pa v tistem tednu že pogovarjal, da se vrnem na staro delovno mesto in bil presenečen, ko me je poklical predsednik vlade in mi dejal, da moje kuverte ne bo odprl. Ko sem ga vprašal, kaj to pomeni, je rekel želim, da ostaneš na tem mestu. Vprašal sem, ali je to zakonsko dopustno in glede na to, da očitno je, sem na tem mestu ostal." Na vprašanje, kaj je storil s kuverto, je dejal, da je svojo odstopno izjavo raztrgal. "Je pa na mojem računalniku še vedno spisana in jo lahko za osebni arhiv kadar koli natisnem in jo kažem oz. dam potomcem v nek spomin."

O tem, da je njegov odstop časovno sovpadal s preiskavami pri ministru Zdravku Počivalšku, je Hojs dejal, da je še vedno prepričan, da so bile "te targetirane preiskave" Tonina in Počivalška plod in delo starih struktur v Policiji, ki so več kot 30 let usmerjale delo kriminalistične policije in NPU z namenom rušenja in diskreditiranja te vlade. "Če bi se kar koli od očitanega ministrom izkazalo, da je res, bi bile ovadbe že zdavnaj vložene."

Pa vendar so NPU in torej isti kriminalisti poskušali kazenske ovadbe vložiti tudi proti Zoranu Jankoviću in Ivanu Zidarju. Hojs je prepričan, da je bila to zgolj predstava za javnost. "Če so dokazi pridobljeni nezakonito ali pomanjkljivi ali tožilstvo ugotovi, da jih v polni meri ne more uporabiti za končno procesiranje, je to tudi slabo opravljeno delo. Gospod Janković ni bil še niti enkrat do konca procesiran."

O rumenih jopičih: 'Nisem vedel, s čim se ukvarjajo'

Je Hojsu danes žal, da je rumene jopiče povabil na državno proslavo? Kot je povedal, sploh ni vedel, s čim se ukvarjajo. "Moje vabilo je bilo usmerjeno v vse tiste, ki so vsaj na formalni ravni prezentirali neke domoljubne vrednote. Kot se spomnim, so na Prešernov trg prišli z – vsaj tako so javno rekli – nekim namenom, da ne želijo, da se v slovenskem prostoru vihtijo rdeče zvezde in v tem duhu je bil moj poziv. Jih pa nikakor ne mislim zagovarjati. Če se ali če so se ukvarjali z nacizmom, jih je treba procesirati. Glede na to, da je njihov šef v zaporu, potem očitno ta del Policije, tožilstva in pravosodja zoper take ljudi deluje." Če bi vedel, da poveličujejo Hitlerja, jih torej ne bi vabil na proslavo? "Absolutno ne."

O odnosu z Janšo: 'Izjemno ga cenim'
Hojs pravi, da Janšo izjemno ceni "kot enega najbolj ključnih ljudi, da imamo samostojno državo". Zbližala sta se, ko je bil minister v njegovi vladi, bolj intenzivno pa sta začela sodelovati, ko je prevzel vodenje Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Od tedaj je njun odnos bolj poglobljen. Pa si upa reči, če se z njim ne strinja? "Glede na to, kar ste povedali v uvodu, najbrž ni dvoma. Tudi ko sem bil član NSi, z nekdanjo predsednico nikoli nisem prišel v večje konflikte, nikoli pa nisem šparal besede. Zdi se mi, da je odkrita beseda bolj pomembna kot to, da se z nečem ne strinjaš, pa potem po koluarjih raznašaš nekaj, kar ti ne paše."

O predčasnih volitvah: 'Ta možnost je povsem upravičena'

Hojs je tudi podpredsednik SDS. Bo stranka po vsem tem, kar se dogaja, vztrajala do konca ali dopušča možnost predčasnih volitev? Po njegovih besedah je ta možnost povsem upravičena. "Prepričan sem, da je popolnoma vseeno, ali so predčasne volitve mesec ali dva prej ali pa pridemo do rednih volitev, praktično smo v zaključku našega mandata. Tudi predčasne volitve, ki jih je insceniral predsednik Cerar, so bile zgolj navidezno predčasne. Mislim, da smo volili smo dva ali tri mesece prej. Tako da tudi sam ocenjujem, da bomo mandat pripeljali do konca, če pa bodo volitve nekaj mesecev prej, bo pa to povsem legitimno."

Hojs je še razkril, da se z Janšo o tem v zadnjih tednih veliko pogovarjajo. "Ne zgolj vodstvo stranke, ampak tudi na izvršilnem odboru, tudi po regijah. Moram reči, da so mnenja za zdaj še deljena. Ob tem, da so bila ob začetku tega leta absolutno drugačna, da je treba vztrajati do konca. Bomo pa tudi spremljali odziv javnosti. Vsak pameten politik spremlja mnenje ljudi na terenu, oni so tisti, ki ocenjujejo naše delo najbolj realno, ne neke fejk hiše, ki merijo javno mnenje. Če bodo ljudje ocenili, da je bolj primerno, da odidemo prej na volitve, bomo takim predlogom in mnenjem gotovo sledili," je še dodal.

O mami in izletu na Hrvaško

Čeprav je iz tega incidenta nastalo veliko šal, Hojsu danes ni žal, da je pri poskusu prečkanja meje omenjal svojo mamo. "Žal mi je, da sem bil tako odkrit do novinarja. Vse bi lahko pojasnil zgolj z besedami, da zasebnih stvari ne bom komentiral. Pa sem bil odkrit, kar je novinar izkoristil in nastala je afera, ki to ni bila. Popolnoma sem spoštoval ukrepe v tistem času, tudi mama jih je, res pa je, da sem v času, ko smo bili precej zaprti, ocenil, da morda lahko pomagam 80 let staremu človeku in jo na njeno željo odpeljem pogledat njeno nepremičnino." Pravi, da se je najbolj nasmejal tistemu, ko so ljudje govorili, da gre velikokrat čez mejo, takrat pa ni šel.

'Hčerke si želijo, da čim prej izprežem iz politike'

Hojs je za konec povedal še, da se je moral v mladosti, ko je bil perspektiven nogometaš, odločiti med nogometom in študijem, izbral pa je slednjega, ker se mu je to zdelo bolj perspektivno. Sicer pa tako ali tako ne verjame, da bi lahko bil zelo uspešen nogometaš.

Kakšno mnenje pa ima o njegovem političnem udejstvovanju njegova družina? To je boleča tema, priznava. "Zelo slabo. Že po prvem mandatu, ko sem bil obrambni minister, se otroci in žena niso strinjali s to mojo aktivnostjo, ker politika na nek način pusti pečat na človeku in to prenašaš v domače okolje. Zato ni najbolj prijetno. Še posebej hčerke si želijo, da čim prej izprežem iz politike, ne želijo me več gledati na TV-ekranih, želijo si, da bi se več ukvarjal z vnuki."

A to se še ne bo zgodilo, saj Hojs napoveduje, da bo na naslednjih volitvah gotovo še ostal v politiki, potem "bomo pa videli". "Imam še sedem, osem let rednega dela do redne upokojitve. Če bo zdravje in energija, kot jo imam danes, sem prepričan, da bom v življenju počel še kar nekaj stvari." 

Kakšen človek je sicer?

Zdi se, da je Hojs do ljudi, ki sodijo v njegov miselni krog, dobrodušen, do tistih, ki ne, pa trd in neizprosen. Morda sem neizprosen, ko ne morem sprejeti drugih idej ali ozek v nekih svojih idejah, priznava, a dodaja, da želi biti do vseh ljudi enako pošten. "Kot je povedal moj sekretar, na ministrstvu nikoli nisem nikogar spraševal, kateri politični opciji pripada, vedno so me zanimale samo njegova stroka, resnost in odnos do dela. Zdi se mi, da je to tisto, kar v življenju šteje, ne to, ali je nekdo bolj levi ali desni," je zaključil.

Aleš Hojs in Uroš Slak v oddaji Ena na ena.
Aleš Hojs in Uroš Slak v oddaji Ena na ena. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2092)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koronaskeptik
10. 10. 2021 13.13
Djubre lažnivo
minnaema@yahoo.com
06. 10. 2021 18.03
+1
KDO PA TO PRAVI, da je za Hojsa prepoved prihoda. Vsi lahko pridejo na Primosko-špancirat NE pa se kregat ali celo hujskat na stavko in NAJ BO TAKO, DA VLADA ODDELA SVOJ MANDAT IN DO TAKRAT SE BOMO ZRESNILI IN PRIPRAVLJENI Z PREMISLEKOM NA NOVE VOLITVE-tako je pač najbolj NORMALNA stvar, kar se lahko Sloveniji zgodi-tudi strpnosti in potrpljenja se je potrebno na novo naučiti-ali nam je tega vzel STRPNOSTI in POTRPLJENJE Covid 19 ali kaj se dogaja UPORNIKOM, da mislijo ,da bodo z represijo nekaj dosegli........kako je to zmotno !
tmmmm4
04. 10. 2021 20.24
+3
Tudi na Primorskem je za Hojsa prepoved prihoda.
mungus
04. 10. 2021 19.06
+4
ma hojsl bluzi in straši neposlušne đes-usove in smc-jeve "poslance" kateri ne dvigujejo več rokic tako kot si ta-puklasti želi...hojsl bolj kot je prizadet ne more še bolj bit.
hickel
04. 10. 2021 18.40
+5
Hojsu ne verjamem niti, da se piše Hojs.
+2
mi je povedu en visok SDSovc, mi se na volitve pripravljamo že od poletja, ko nam ni šel prvi zakon čez zaradi glasov poslancev, imamo 2 na smrt bolana poslanca v koaliciji, zato smo hotel zamenjat Židana! ampak vztrajali bomo do konca, amak zavedamo se, da bodo lahko volitve žečez 2 meseca!
Kekec 007
04. 10. 2021 18.30
+5
Pudl Hojsar je pravi SS komedijant. Nepreklicno odstopljena kreatura NM
Levcekk
04. 10. 2021 17.49
+8
SDS POLICIJA preganja drugače misleče in terorizira in ščiti razne Snežice,Kanglerja itd.itd..
tmmmm4
04. 10. 2021 20.26
+3
Saj vidiš, da hočejo vedeti kdaj gremo na WC, zapirajo FB. Smo blizu Madžarke.
staridida
04. 10. 2021 14.51
+1
Zdaj ne vem, al so vsi desničarji zapustili ta portal, al 24 ur izvaja cenzuro...
guruguru
04. 10. 2021 17.29
+9
Ne, ti si le vztrajen, ker Ivan več ne tala pingotov..... brez dnarja ni muzike...
tmmmm4
04. 10. 2021 20.27
-2
Majerca
05. 10. 2021 09.13
+0
Nisem desničar, a ker sem povedal, da mi oddaja ni všeč, so komentar zbrislai.
staridida
04. 10. 2021 14.43
-6
Levaki-ne želite si volitev, ker boste pogoreli-kot so v Nemčiji levaki...
dadinho10
04. 10. 2021 14.42
+6
legenda hojs. pazi to: "Kot je povedal moj sekretar, na ministrstvu nikoli nisem nikogar spraševal, kateri politični opciji pripada"....malo zgoraj pri rumenih jopicih pa: "Kot se spomnim, so na Prešernov trg prišli z – vsaj tako so javno rekli – nekim namenom, da ne želijo, da se v slovenskem prostoru vihtijo rdeče zvezde in v tem duhu je bil moj poziv". malce nasprotojuci si izjavi, a ne. rdece zvezde vihtijo levicarji in njih ne maras (legitimna pravica), vendar pa ne govoriti, da ti je vseeno kateri opciji pripada.
HeavyDxxx
04. 10. 2021 13.39
-5
Jutri pa naročam Slovenskim policistom, da naj uporabijo hojsevke , ko se bodo strokovno spoprijemali s podivjano hordo zombijev.
HeavyDxxx
04. 10. 2021 13.33
-8
Vsi degenerirani bojo volil Bratuškovo in jih bo zmanjkalo za Šarca.
krucyfix
04. 10. 2021 12.45
+10
Škoda časa za intervjuje s temile vladnimi kljukci. Mediji bi jih morali popolnoma ignorirat, z njihovimi odloki vred.
šahist
04. 10. 2021 12.31
+11
Najbolj smešno je, da hojsek drugim reče, da si vrgli puško v koruzo. Sam je pa 30.6.2020 dal nepreklicno odpoved in je tako v rekordnem času vrgel puško v koruzo. Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Vir: delo.si - Hojs podal nepreklicni odstop
tiandra4
04. 10. 2021 12.23
+8
Nekatere stranke in njihovi vodje dosegajo manj kot 5% podpore. To so razni jelinčiči, podobniki in drugi nepomembneži, ki samo vedrijo že 30 let, hkrati pa mešajo štrene. Z zakonom bi jim morali onemogočiti vstop v politiko. Dajmo poslanci, ukrepajte !
ROMELS
04. 10. 2021 12.14
-13
Predčasne volitve? Janez, po moje, ne bo vrgel puško v koruzo. Saj ni šarko.
SLObunkeljn
04. 10. 2021 12.16
+10
Korintos11
04. 10. 2021 12.19
+3
tiandra4
04. 10. 2021 12.24
+3
SLObunkeljn
04. 10. 2021 12.14
+6
Predčasne volitve na pobudo SDS? Hahaha ... s tem le strašijo DeSUS-ove kruhoborce, da bodo še teh 8 mesecev glasovali po njihovo 🤣🤣🤣
krokarka
04. 10. 2021 12.12
+5
Predvolilna reklama.......
ćurkl
04. 10. 2021 11.57
+4
Hojs je pujs!