Slovenija

Vesno Marinko predlagajo za direktorico AVP, a za zdaj ostaja v. d.

Ljubljana, 21. 11. 2019 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ma.Ko. / STA
Komentarji
5

Vlada je z odločbo podaljšala imenovanje Vesne Marinko za v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa. Bo pa v prihodnje odločala tudi o njenem imenovanju na direktorsko mesto, saj jo je svet agencije izbral kot najprimernejšo kandidatko na nedavno izpeljanem natečaju za novega direktorja agencije.

Vesna Marinko bo po zadnji odločbi vlade opravljala naloge v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa (AVP) do imenovanja direktorja po izvedenem natečajnem postopku oziroma največ šest mesecev, torej najdlje do 24. maja 2020. Začasno je vodenje agencije prevzela konec maja po predčasni razrešitvi dotedanjega direktorja Igorja Velova. Pred tem je bila na agenciji zaposlena kot vodja sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti prometa.

Za novega direktorja je nato svet agencije septembra objavil javni natečaj, na katerega je prispelo šest prijav. Predsednik sveta AVP Jure Prestor je danes potrdil, da so med kandidati izbrali Marinkovo in jo predlagajo vladi v imenovanje.

Vesna Mrinko je prepričana, da svoje delo opravlja dobro in strokovno.
Vesna Mrinko je prepričana, da svoje delo opravlja dobro in strokovno. FOTO: Damjan Žibert

Na predlog sveta agencije namreč direktorja imenuje vlada. Ker zaradi kratkih rokov vseh postopkov za odločanje o novem direktorju ni bilo mogoče izpeljati, so danes Marinkovi najprej podaljšali čas opravljanja funkcije v. d. direktorice, saj bi se sicer iztekel.

"Veseli me, da me je vlada znova potrdila. Res, da za v. d. in za pol leta, vendar sem prepričana, da bom lahko tudi v tem času dokazala, da delamo dobro, strokovno, tako kot smo to že dokazali v preteklih šestih mesecih," se je na odločitev odzvala Marinkova.

Marinkova je vodenje agencije prevzela v času, ko je število mrtvih v prometnih nesrečah kazalo na velik negativni letošnji trend. Agencija je od poletja okrepila preventivne aktivnosti in uvedla dodatne ukrepe ter od 1. julija do 31. oktobra zabeležila najnižje število umrlih v prometnih nesrečah v primerjavi s katerim koli drugim štirimesečnim obdobjem. Kot so sporočili iz agencije, je v tem obdobju umrlo 26 oseb, v enakem obdobju lani jih je umrlo 41 oz. 58 odstotkov več. A so posvarili tudi, da leta še ni konec.

Spomnimo, vlada je sicer Velova razrešila potem, ko ni ustrezno pojasnil dogodka, povezanega s poškodbo službenega avtomobila, ki ga je imel v stalni uporabi, kar naj bi škodovalo ugledu agencije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

josco
21. 11. 2019 19.44
+5
Popolnoma nesposobna! Sem ji poslal par mejlov s konkretnimi vprašanji, pa ni znala odgovoriti drugače, kot da ni pristojna. Med drugim ni pristojna za reševanje problematike parkiranja tovornjakov na AC uvozih in izvozih, čeprav imamo zaradi tega nesreče s smrtnim izidom. V glavnem - tako je nesposobna, da bo za direktorico AVP ravno ta prava....
Recenzor
21. 11. 2019 19.05
+9
Bivša tajnica, ki je tovornjakarjem talala dovolilnice, z nekim mc donadls faksom, pa res ni neka strokovnjakinja!
Thruma
21. 11. 2019 19.55
+5
Njen prednik Miha je bil tudi hudo razgledan.Pred 2.S.vojno je po Trbovljah kure kradel, po vojni pa velika zivina.
User1553709
21. 11. 2019 17.09
+4
Vozi desno, prehitevaj levo!
janezpodre
21. 11. 2019 17.06
+11
Glavni dosežek AVP /verjetno je kakšnih 100 zaposlenih/ je, da vsako leto butne ven kakšn butast slogan, o alkoholu, privezovanju in pod. samoumevnih stvareh, ki jih nadzira policija, kaznujejo pa sodišča. Ti pa poleg akcij in sloganov še malo mešajo meglo pa AC in se pasejo po davkoplačevalskem travniku.