Slovenija
Oglas

Ali ste za Veganski izziv?

Ljubljana, 12. 01. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Veganski in vegetarijanski način prehranjevanja je v zadnjih letih v velikem porastu. Po svetu januarja poteka poseben Veganski izziv, ki ljudi spodbuja, da preizkusijo ta način prehranjevanja, in če je tudi na vašem seznamu novoletnih zaobljub bolj pester jedilnik, je to lahko odličen način, kako dopolniti lastne prehranske navade.

SPAR

Tudi pri Sparu so se pridružili Veganskemu izzivu. Bogato ponudbo rastlinskih izdelkov v njihovih trgovinah so dopolnili z vrsto zanimivosti, trikov, nasvetov in nagradno igro. Sledite jim lahko na njihovem Facebooku, Instagramu in Tik Toku  

Popestrite si jedilnik in se pustite presenetiti

Če vam je ideja o izzivu blizu, je smiselno, da se odločite za obisk trgovca, ki nudi vse, kar potrebujete, na enem mestu. V Sparu imajo že poznani liniji SPAR Veggie in Veganz. Slednja ima velik nabor rastlinskih izdelkov, nekateri izmed njih pa so tudi veganski. Z linijo Veganz želijo v Sparu olajšati izbiro vsem, ki prisegajo na veganski življenjski slog ali pa želijo svoj prehranski vsakdan popestriti z nekoliko drugačnimi izdelki. V liniji Veganz boste našli vse, od prigrizkov, sladic do odličnih beljakovinskih jedi.

SPAR

Poskusite lahko tudi vegi orientalske izdelke SPAR Veggie by Neni. Linija vsebuje okusne falafle in različne vegetarijanske namaze orientalskega okusa. Izdelki se tudi odlično ujemajo s sodobnim načinom življenja. Razvila jih je izraelska trendovska kuharica Haya Molcho. Ime znamke izhaja iz začetnic imen njenih štirih sinov – Nuriel, Elior, Nadiv in Ilan. Pod tem imenom ima družina Molcho že deset prestižnih restavracij po Evropi. 

Na kulinarično doživetje na Dunaj

Zmagovalca Sparovega nagradnega kviza »Veggie by Neni« bo Spar Slovenija peljal na večerjo za dve osebi v restavracijo NENI am Prater na Dunaju. Za dobro popotnico bo zmagovalec nagradne igre prejel tudi SPAR darilno kartico v vrednosti 200 €. Če želite izvedeti več o nagradni igri, v kateri lahko sodelujete do petka 14.1.2022, kliknite tukaj.

Veganske specialitete: linija izdelkov Garden Gourmet

Če vas mikajo rastlinski burgerji, nagci ali kroglice, potem lahko v trgovinah Spar poiščete izdelke Garden Gourmet. V večino njihovih izdelkov so vključene sojine beljakovine, ki vsebujejo vseh devet esencialnih aminokislin. Zelenjava in druge sestavine rastlinskega izvora v izdelkih predstavljajo dober vir vlaknin. Njihovo embalažo je mogoče v celoti reciklirati. 

SPAR

 

NAMIG

Idejo, kako enostavno pripravite pečene peresnike z mesnimi kroglicami Garden Gourmet, vam razkriva njihov vplivnež Blaž Mihev na kulinarični spletni strani Jedel bi.

Grashka – 100-odstotni naravni rastlinski okus 

Na Sparovih policah najdete tudi izdelke slovenske blagovne znamke Grashka, ekskluzivno na voljo v trgovinah SPAR in INTERSPAR. Izdelki so narejeni iz dobro poznanih sestavin, kot so čičerika, ajda, konoplja, bob in beli fižol, hkrati pa ponujajo popolnoma nove in edinstvene okuse, ki nastanejo s postopki fermentacije, dehidracije in dimljenja. Za fermentiranimi izdelki iz regionalnih sestavin stoji soustanovitelj nekdanje restavracije Kucha, Martin Rojnik. 

Izbirate lahko med široko paleto izdelkov, ki so 100% rastlinski in​ so narejeni iz regionalno pridelanih ekoloških sestavin brez umetnih aditivov ter z visoko vsebnostjo beljakovin. Pestro ponudbo izdelkov Grashka si lahko ogledate v Sparovem veganskem kotičku tukaj!

Sprejmite izziv s Sparom!

Če vas zanima Veganski izziv, oziroma če želite še več nasvetov in trikov za alternativni način prehranjevanja, se pridružite Vege januarju s Sparom na družabnih omrežjih. Objavam sledite na Facebooku, Instagramu in Tik Toku 

 

Nina Kastelic - Leaneen bo poskrbela za veganske recepte, svoj izziv bo z vami delil tudi Nik Škrlec, znani voditelj in vloger. Z Blažem Mihevom, osebnim trenerjem in prehranskim svetovalcem, boste razbijali mite o rastlinski prehrani in se sproti učili, tudi o tem, s čim nadomestimo jajca v receptu za veganske palačinke …

 

Naj se leto 2022 začne z izzivom!

 


Naročnik oglasa je Spar Slovenija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3