Slovenija

Za prometno nesrečo ni kriv alkohol, ampak človek, ki se pijan usede za volan

Ljubljana, 10. 12. 2023 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Že prvi popit kozarec alkoholne pijače vpliva na zmožnost presoje in reakcijski čas voznika. Če se odpravljate na dogodek, kjer je verjetnost, da boste uživali alkohol, vnaprej načrtujte, kako boste varno prišli domov. V prazničnem času bodite odgovorni in se udeležbi v prometu pod vplivom alkohola in drog odpovejte!" voznike pozivata Agencija za varnost prometa in Policija. Policisti bodo ves december poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov.

Več videovsebin
  • Anže Albreht, gasilec in reševalec, Zavod Reševalni pas
    00:13
    Anže Albreht, gasilec in reševalec, Zavod Reševalni pas
  • Denis Vihar, diplomirani zdravstvenik, Center za NMP in reševalne prevoze, ZD Maribor in prostovoljni gasilec
    00:11
    Denis Vihar, diplomirani zdravstvenik, Center za NMP in reševalne prevoze, ZD Maribor in prostovoljni gasilec
  • Anita Mrvar Brečko, dr. med., anesteziologinja, UKC Ljubljana
    00:15
    Anita Mrvar Brečko, dr. med., anesteziologinja, UKC Ljubljana
  • Dr. Sandra Radoš Krnel, dr. med., Nacionalni inštitut za javno zdravje
    00:11
    Dr. Sandra Radoš Krnel, dr. med., Nacionalni inštitut za javno zdravje
  • Tomaž Kapus, načelnik Postaje prometne policije Kranj
    00:15
    Tomaž Kapus, načelnik Postaje prometne policije Kranj
  • Dr. Gregor Prosen, dr. med., predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor
    00:14
    Dr. Gregor Prosen, dr. med., predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor
  • Uroš Tominc, dr. med., travmatolog, vodja Urgentnega kirurškega bloka UKC Ljubljana
    00:13
    Uroš Tominc, dr. med., travmatolog, vodja Urgentnega kirurškega bloka UKC Ljubljana

Od ponedeljka, 11., do nedelje, 31. decembra, bo potekala tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki jo koordinira Agencija za varnost prometa. Policisti bodo v mesecu, ki ga tradicionalno zaznamuje vrsta praznovanj, poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Preverjali bodo vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

"Do konca letošnjega novembra beležimo 1335 prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci v prometu. To pomeni 7,7 odstotka manj prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani (1447). V teh nesrečah je življenje izgubilo 17 oseb, enako kot lani. Pri poškodbah beležimo za 12 odstotkov manj hudo poškodovanih (letos 110, lani 125) in za 7,1 odstotka manj lažje poškodovanih (letos 525, lani 565). Povprečna stopnja alkoholiziranosti v vseh prometnih nesrečah je znašala 1,38 promila (lani 1,44 promila), v smrtnih prometnih nesrečah pa 1,20 promila (lani 1,17). Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so v starostnih skupinah 2534 in 3544 let, glede na vrsto udeležbe pa je največ povzročiteljev med vozniki osebnih vozil. Zaskrbljujoče pa je, da so najmlajši alkoholizirani povzročitelji prometnih nesreč, stari od 15 do 17 let, letos povzročili za tretjino več prometnih nesreč kot v prvih enajstih mesecih lanskega leta. Znova opozarjamo, da se odnos do alkohola in drog začne oblikovati v družini. Odgovornost odraslih in zgled, ki ga postavimo, sta pri tem ključna," je ob začetku akcije poudarila Simona Felser, direktorica Agencije za varnost prometa. 

Alkoholizirani povzročitelji so smrtne prometne nesreče povzročili najpogosteje zaradi neprilagojene hitrosti in nepravilne strani/smeri vožnje. Policisti so v prvih enajstih mesecih letos odredili 408.302 alkotestov (400.350 lani), od tega je bilo 10.673 pozitivnih (12.169 lani) in 243 (301 lani) odklonjenih. Odredili so 1.341 (1.267 lani) strokovnih pregledov na droge, od tega je bilo 234 pozitivnih in (226 lani) ter 736 odklonjenih (663 lani) in pridržali 630 (452 lani) voznikov motornih vozil. 

Varujmo življenja, vozimo trezni

Pristojni opozarjajo, da se že pri koncentraciji 0,5 promila verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa osemkrat poveča v primerjavi s treznim voznikom. Verjetnost se z višjo stopnjo alkoholiziranosti eksponentno stopnjuje. Pri 1,5 promila se tveganje za nastanek prometne nesreče poveča za kar 22-krat! 

V letu 2022 je zaradi povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola (pod in nad dovoljeno mejo) ter povzročiteljev pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi umrlo 33 udeležencev cestnega prometa (39 odstotkov vseh umrlih).

Od ponedeljka pa vse do konca meseca bo potekala tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu.
Od ponedeljka pa vse do konca meseca bo potekala tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. FOTO: Policija

Pod vplivom alkohola težje zaznamo rdečo barvo 

Z višanjem stopnje alkohola v krvi se nadzorni centri možganov drug za drugim "izklapljajo", nadzor pa prevzemajo avtonomni centri. Večajo se opazne posledice na vidu, ravnotežju in pri odzivnem času. To ima za volanom številne, lahko usodne posledice. 

Že majhna količina popitega alkohola lahko pomembno vpliva na delovanje oči. Ker alkohol vpliva na delovanje očesne leče, se voznikom zoži vidno polje. Pri tem vse težje zaznavajo dogodke, ki se dogajajo na levi ali desni strani. Z naraščanjem stopnje zaužitega alkohola postaja očesna leča vse bolj toga, kar vpliva na zameglitev vida. Tako nastane pojav "tunelskega vida", pri katerem se osebi močno zoži vidno polje in poslabša ostrina vida. Poleg omenjenega alkohol vpliva na očesno mrežnico, posledično pod vplivom alkohola težje zaznavamo rdečo barvo, ki pa je v prometu precej pogosta in ima pomembno funkcijo; na semaforju, svetlobnih znakih, prometnih znakih, rdeče barve so tudi zadnji žarometi na vozilih.

'Bodite odgovorni in vozite trezni'

Da v prazničnih dneh zaradi neodgovornih udeležencev v prometu nobena družina ne bi bila zavita v črnino, javnost z osebnimi sporočili naslavljajo vsi, ki so prvi posredovalci na kraju prometne nesreče in neposredno po njej: reševalci, zdravniki, policisti in gasilci. Ogledate si jih lahko v priloženih videoposnetkih!

PODATKI O PROMETNIH NESREČAH – POVZROČITELJ POD VPLIVOM ALKOHOLA (januar-november 2023)
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (330)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lenov
10. 12. 2023 21.46
+3
Vsa to govorjenje koliko nesreč z smrtnim izidom povzročijo pijani vozniki je po mojem mnenju napad na neko manjšino oziroma je to malodane diskriditorno. Ne mislite ,da sem zagovornik alkoholikov še zdaleč ne ampak poglejmo statistiko prometnih nesreč zdrugega zornega kota.Mene bol kot te nesreče ki jih povzročijo vinjeni voziki skrbijo nesreče katere niso povzročili vinjeni vozniki.Statistično povzročijo vinjeni vozniki cca 28% nesreč z smrtnim izidom,vse ostale pa naredijo kateri vozniki to vprašanje bi si morali zastaviti vse te inštitucije ampak ne najlažj je iti proti neki manjšini kar je seveda javnomnenjsko zelo odmevno.Tudi če se bi uvedlo v prometu 00 se nesrečam z smrtnim izidom me bo moč v popolnosti izogniti,proti kom boste pa potem usmirili goj. Še enkrat nisem zagovornik alkohola ampak moramo vedeti da je alkohol kriv za manj kot tretino nesreč. Naj mi kdo pove vzrok ostalim nesrečam.
savinjon
11. 12. 2023 20.06
Ravno nekaj takega sem hotel napisat... tistih 70% ??
marker1
10. 12. 2023 21.45
+0
Če bi bili Slovenci taki pijanci, bi vsa proizvodna podjetja, ki prinašajo dodano vrednost že davno propadla. Če katero propade, ne propade zaradi alkoholnih hlapov, temveč zaradi slabega vodenja ali posledic gospodarskih kriz. Tudi podražitve energentov vplivajo na konkurenčnost podjetja. Ali je ta alkoholizem samo medijsko mašilo?
SDS_je_poden
11. 12. 2023 11.32
Statistika ti pove, da VSA Slovenec spije 11 litrov ČISTEGA (100%) alkohola na leto. To je enormno, če pomisliš, koliko alkohola z 5 do 10% se da dobiti iz teh 11 litrov in koliko ljudi sploh ne pije. Eni ga tankajo kot žolne.
SDS_je_poden
11. 12. 2023 11.42
marker1
10. 12. 2023 21.37
+1
Če je alkohol res tak problem v naši državi, zakaj ga država ne prepove ali vsaj 100% podraži. Moje mišljenje pa je, da so te statistike o uživanju alkohola pri nas lažne. Ne vem od kod statističnem uradu podatki koliko popijemo. Imamo veliko vinogradnikov, ki pridelujejo vino. Ali gre vse to v statistiko, čeprav vemo da večino izvozijo? V času socializma si videl v javnosti precej vinjenih. Danes ne vidiš nikogar, pa nas mediji po naročilu politike prepričujejo kakšni pijanci smo. To zavajanje mediji gonite že nekaj let.
Oknaj 4
10. 12. 2023 21.07
+2
Trideset , štirideset let nazaj se spomnim bifeja ob avtobusni postaji zjutraj ko so pripeljali delavce v službo po šesti uri so se zbrali vozniki avtobusov na kavici + eno kratko pa ne nula tri raje kar nula pet potem pa po otroke za v šolo . Nikoli nobene nesreče kjer bi bil poklicni voznik avtobusa zaradi takratkega povzročil kako nesrečo . Ne spomnim se . Ta trenutna galama nima nobene osnove , dokažite da ni res
Jožajoža
10. 12. 2023 19.31
-3
Vzrok,zakaj slovenci tako pogosto pijete???
marker1
10. 12. 2023 21.37
+0
jutri_pa_res
10. 12. 2023 21.47
+1
Alkohol nam pomaga, da pozabimo Goloba in kompanijo...
jutri_pa_res
10. 12. 2023 19.24
+5
Pijan... kaj je to pijan? Če človek spije eno ali dve pivi menda še ni 'pijan'.
brezveze13
10. 12. 2023 19.17
+3
vsega je kriv človek jasno kot beli dan , pijan ali trezen, vsi samo obsojamo nihče se pa ne vpraša za pravi vzrok in to je povod zakaj je prišlo da takšnega stanja, kaj je nekoga navedlo v alkohol, ali je to prirojeno in ponavljajoče, ali so temu botrovale kakšne druge trenutne psihične obremenitve da si je tolažbo iskal v alkoholu seveda to ni opravičilo ker bi se pač moral tega zavedati in v tem primeru ne sesti za volan , ampak ni samo volan, so še druge stvari ki jih povzroča posledica pijanosti, nasilnot, bolezen, še in še .Tudi družbene razmere ali sama družba dostikrat pripelali do nekontroliranega popivanja, Ravno te dni so zažgali mavrično lgbt zastavo tudi to je velik vzrok nestrpnosti ki je pripeljala tudi do vsedružbenega nasilstva. prav je da ima vsak svojo pravico do samoodločanja o svojem načinu življenja, narobe pa je da nekateri to pravico iskoriščajo in jo imajo tudi kot manevrirni prostor celo v politiki, od države zahtevajo svoje pravice niti ne vedo kakšne (saj jim nihče ne brani da se žgejo na tak ali drugačen način) ampak oni svojo privrženost istospolnosti kažejo kot da jih mora zato plačati država, isto so te vse nevladne organizacije, vse po vrsti stojijo z mošnjičkom pre državnim proračunom . To je velik nepotreben žulj državeki lansirajo družbo tudi v uživanje alkohola ker milo rečeno država (vlada) vidi vse postopače samo delavca in tistega ki prinaša dodano vrednost ne. In na koncu kdo se opija, tisti ki zasluži denar. tisti ki stoji v vrsti pred parlamentom ga itak nima
jutri_pa_res
10. 12. 2023 19.10
+5
V Veliki Britaniji, kjer je dovoljeno 0,8 promila, je statistično najmanj prometnih nesreč na prebivalca in kilometer. Zdaj pa bodi pameten in uvajaj 0.0. Dajmo to še malo preštudirat, mogoče bi pa zamenjali smer vožnje na levo in povečali alkohol na 0,8 promila. Zakaj izumljati toplo vodo, sledimo tujim preizkušenim izkušnjam...
jutri_pa_res
10. 12. 2023 19.11
+3
Resno, nekaj je na tem, da vozijo po levi. Večina ljudi je desničarjev, pri nas pa držimo volan z levo roko, desnico pa uporabljamo za prestavno ročico in prčkanje po radiu, klimi in ostalih komandah. Pri njih pa ravno obratno. Ni veliko, ampak mogoče pa doprinese kakšnih 10 % k varnosti, ko je treba odreagirati v stotinki sekunde...
jutri_pa_res
10. 12. 2023 19.14
+4
V zvezi s tem bi bila zanimiva tudi statistična raziskava, ali imajo v EU levičarji manj ali več prometnih nesreč kot desničarji. Ne samo kot povzročitelji, ampak kot udeleženci na splošno, kajti 90 % nesreč preprečijo (nič krivi) vozniki z dobrimi reakcijami.
smuuki
10. 12. 2023 19.08
+0
Enkrat kravji metan, enkrat alkohol. Kaj bi sploh radi. Kaj sploh bi radi. Stoletja so generacije pred nami to počele in mi smo tu. Če bi naši predhodniki vse narobe delali nas ne bi bilo. Zakaj vse kar funkcionira spreminjali.
SDS_je_poden
11. 12. 2023 11.34
Tipično rovtarsko razmišljanje. Pred stoletji je bilo koliko ljudi na planetu in koliko jih je danes? Koliko krav je bilo na planetu in koliko jih je danes? Ena od problematičnih stvari, ki res ne delajo, je pamet v rovtah. Spremembe so del življenja, so edina konstanta v življenju.
MiskoPol
10. 12. 2023 18.52
+4
Me zanima, ali obstaja kaka raziskava, kjer so ugotavljali, kolikšen del nesreč so povzročili vozniki, ki so popili DOVOLJENO količino alkohola (torej pod 0,5 promila po "starem" merjenju). In de se pri tem še izloči primere, ko alkohol zagotovo ni bil razlog nesreče (npr. slabe zavore ipd.). Raziskava verjetno ne obstaja, če pa bi obstajala, bi verjetno pokazala, da skoraj ni povezave med DOVOLJENIM alkoholom in nesrečo.
MiskoPol
10. 12. 2023 18.57
Sem pravkar videl, da sicer obstaja ta podatek, vendar iz njega ni viden razlog nesreče (ni torej nobenega dokaza, da je kriv alkohol).
Potouceni kramoh
10. 12. 2023 18.38
+4
Ko pa zares rabiš intervencijo palicaja ga pa ni.Si ne upa prit.
strateg
10. 12. 2023 18.34
+5
Kot sem že rekel, iskanje grešnega kozla in denarja.. če napihaš 00 je ok tudi če ne vidiš ceste zaradi utujenosti. Če pa bi bil kamion bi bil prvo tahograf... po moje smo tudi rekorderji v postavljanju omejitev in znakov, posebej cona 30 na svetu... v kombinaciji z mestnimi redarji je to mastna kombinacija...ni važno če povoziš otroka ker skoz gledaš na brzinometer, važno da ni bilo prekoračitve omejitve... banana republia...
SDS_je_poden
10. 12. 2023 18.45
+0
100x uporabljen izgovor, da moraš skoz na števec gledat, če hočeš vozit 30 km/h. A za 50, ali 90km/h tudi ves čas gledaš na števec? Če ja, potem ali imaš leseno nogo, ali pa omejene kognitivne sposobnosti. Kaj od tega bo prav?
smuuki
10. 12. 2023 20.18
+0
Toliko pozornosti kot vzame gledanje na števec telegon nikoli ne vzame. Še ena norost. V avtu tempomat 30 niti ne vzame. Česa vse naši levaki ne izumijo. To so res kronani osli
SDS_je_poden
11. 12. 2023 11.37
smuuki: Rabiš tempomat, da voziš po omejitvah? Vrni izpit, čim prej, ker si nesposoben za vožnjo.
jackrussel
10. 12. 2023 18.32
+0
Oče Jože in mama Janez sta pubecu,ki mu malo narobe vleće, prepovedala piti barvne pijače.
vvvilice
10. 12. 2023 18.29
+4
Slovenec potrebuje alkohol, da se mu malo dvigne samozavest. Umetna, z alkoholom povzročena samozavest. Drugače je bolj bogi.
SDS_je_poden
10. 12. 2023 18.47
+2
Nekaj je z našo vzgojo narobe, da povprečen slovenček zdravi frustracije, nizko samozavest in še kaj drugega na cesti.
Covid 19
10. 12. 2023 18.15
+2
Veliko let sem bil vsake toliko prisoten pri raznih študijah o varnosti v prometu, preventivi,tv oddajah in reklamah... Osebno menim,da je bilo vloženo veliko truda. K varnosti pa so bolj pripomogla tehnična sredstva kot glave voznikov.(Signalizacija,varovalne ograje,tudi dvojne za motoriste) itd.Drugo so varnejši avtomobili pri trkih.. Sami,pa nismo naredili prav veliko,še več je divjaštva, prepotentnosti,nestrpnosti, ki se na ceste prenaša z vsakdanjega življenja.Vedno smo policiji govorili,da so problem tudi prepočasni vozniki,ukvarjanje z otroki na zadnjih sedežih in tudi živciranje voznikov med vožnjo.V glavnem se tu ni spremenilo nič, prej na slabše..
SDS_je_poden
10. 12. 2023 18.56
+1
Samo s slednjim se policija in država težko ukvarjata. Moteče elemente mora voznik sam reševati.
Covid 19
10. 12. 2023 21.20
Ja Politiki so..imaš prav,saj zato sem napisal,sami nismo naredili prav veliko..ampak,ko voznik rešuje moteče elemente"ne vozi" in to je veliko hujša odsotnost in nepazljivost kot eno pivo,kar se nesreč tiče.Policija je po nareku države hitro poskrbela za telefon,za kričanje žensk s sosednjega sedeža in reševanje družinskih težav med vožnjo,tako kot zapenjanje in hranjenje ter umirjanje otrok med vožnjo pa nima nobenih pristojnosti,čeprav se voznik prepira in kriči za volanom in zija preko sedežev nazaj in spet kriči na mularijo in jih popravlja,jim daje pijačo itd.Hočem povedati,da so stvari,ki se jih ne da sprogramirati,če naše glave niso nanje odzivne..
Bučka pa pol krompirja
10. 12. 2023 18.14
+1
Tistemu ki naredi nesrečo z smrtnim izidom, doživljenjski odvzem vozniškega dovoljenja,plačilo 50.000€ gre za reševalce+500.000 € za družine umrlih,pa da vas pol vidim,ker je težko plačati taksi,ki te pride dobrih 20 ali več evrov.
ap100
10. 12. 2023 18.25
+3
VelikoVedro
10. 12. 2023 18.26
+2
VelikoVedro
10. 12. 2023 18.14
-1
Koliko cviljenja ... edino normalno je, da za volanom imaš 0.0.
User300173
10. 12. 2023 17.51
+4
Mislim, da je ta Agencija za varnost prometa prevzela večjo funkcijo kot ji pripada. Ima njihov bivši direktor se voznisko? Sem proti vsem dobrohotno nasvetom raznih agencij in inštitutov, samo hočejo opravičiti plače. Mimogrede, sploh ne pijem alkohola ne ko vozim ali nasploh.
damijan37
10. 12. 2023 17.51
+4
Cuker tudi ubiva več k alkohol
VelikoVedro
10. 12. 2023 18.15
+0
Bravo, končno nekdo razmišlja širše. Se strinjam, bolj omejiti tudi sladkor.
damijan37
10. 12. 2023 17.50
+5
Pohun kufer prepovede ,sankcije itd. Najbolje da gremo na goli otok