Slovenija
Oglas

Več kot kulinarično doživetje – Altroke Istra Gourmet Festival

Ljubljana, 13. 06. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nova kulinarična prireditev, na kateri bodo v ospredju pristne istrske jedi, bo zagotovo poskrbela za nepozabna poletna okusna doživetja.

Če ste ljubitelji istrske kulinarike, potem ne zamudite Altroke Istra Gourmet Festivala.
Če ste ljubitelji istrske kulinarike, potem ne zamudite Altroke Istra Gourmet Festivala. FOTO: Jaka Jeraša in Kleva d.o.o.

Kot sporoča že samo ime – Altroke Istra Gourmet Festival bo novi gastronomski festival postregel z najboljšim iz Istre. Beseda altroke namreč v istrskem narečju pomeni »še več« in »še bolje«, zato lahko pričakujemo, da se bodo na novi kulinarični prireditvi predstavili le najboljši in najbolj prepoznavni gostinci, vinarji in drugi ponudniki lokalnih dobrot od Ankarana do Pirana.

Premierna izvedba Altroke Istra Gourmet Festivala bo v četrtek 24. junija na dvorišču Vinakoper, nato pa se bo konec julija (29. 7.) selil v Marezige, 26. avgusta ga bodo gostili v Dekanih, zadnji pa bo 30. septembra na koprskem Titovem trgu. 

Istrske jedi, morske dobrote in odlična lokalna vina. Vse to in še več vas pričakuje 24. junija v Kopru.
Istrske jedi, morske dobrote in odlična lokalna vina. Vse to in še več vas pričakuje 24. junija v Kopru. FOTO: Jaka Ivančič

Altroke Istra Gourmet Festival bo v obliki kulinarične tržnice, na kateri bodo obiskovalci lahko ves dan na svežem zraku uživali ob istrskih dobrotah, kot so pršut, fuži s tartufi, domači štruklji, različne morske dobrote in druge lokalne mojstrovine, seveda ob spremljavi odličnih vin, piv ter ostalih pijač lokalnih ponudnikov.

Vstop na prireditev bo prost, ponudba jedi pa bo na voljo po dostopnih cenah, tako bodo obiskovalci lahko poskušali različne krožnike in spoznavali lokalno kulinariko. 

Vse skupaj bo popestril tudi glasbeni program. Na prvem večeru bosta za pristno istrsko vzdušje poskrbeli klapa Semikanta` in Oktet Aljaž. 

Več na: www.visitkoper.si

 

Naročnik oglasa je Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3