Slovenija

Amerika odloča: Posebna oddaja uredništva 24UR

Ljubljana, 27. 10. 2020 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Je Donald Trump med epidemijo dovolj dobro vodil državo, da mu bodo volivci zaupali še en mandat? Koga in s čim je prepričal Joe Biden? Te volitve so najpomembnejše doslej, pravijo poznavalci. V posebni oddaji uredništva 24UR na POP TV, ki bo na sporedu 4. novembra, sproti spremljajte rezultate, tudi po zveznih državah. Kakšni bodo prvi odzivi iz obeh taborov? V živo se bo iz Amerike javljala dopisnica Tadeja Lampret. O vzrokih in posledicah izida te tekme bodo govorili slovenski gospodarstveniki, diplomati in pravniki. Kaj v naslednjih štirih letih pričakujejo Slovenci, ki so v ZDA zgradili kariero v podjetništvu in znanosti?

Posebno oddajo, ki bo na POP TV na sporedu 4. novembra od 7.30 do 9.30, bosta vodila Maja Sodja in Miha Drozg.

Maja Sodja in Miha Drozg  ob tem izpostavljata: "Prihajajoče ameriške volitve so nedvomno ene najpomembnejših, najtesnejših in tudi najzanimivejših doslej. Izid ameriških volitev, ki ga bomo letos v posebni oddaji uredništva 24UR spremljali in analizirali 4. novembra med 7.30 in 9.30 zjutraj, je bil pogosto nepričakovan in presenetljiv spomnimo se zadnjih volitev, na katerih so zmago napovedovali demokratki Hillary Clinton, a je na koncu slavil Donald Trump. Letos bo šlo po napovedih političnih analitikov na tesno kot še nikoli. Poleg vsebinskih razhajanj med aktualnim predsednikom in izzivalcem Bidnom bo pomemben dejavnik tokratnih volitev tudi epidemija novega koronavirusa, ki je samo v ZDA terjala več kot 220 tisoč smrtnih žrtev. Zaradi epidemije bodo mnogi volivci glasovali po pošti, prav to glasovanje pa Trump postavlja pod vprašaj legitimnosti. Kdo bo torej zmagal, kakšna bo ameriška prihodnost in kako jo bomo čutili v Evropi? O vsem tem v posebni oddaji Ameriške volitve 2020."

V živo se bo iz Amerike javljala dopisnica Tadeja Lampret

"Mnogi Američani pravijo, da bodo letošnje volitve najpomembnejše v njihovem življenju. Da to niso zgolj prazne besede, kaže rekordna udeležba na predčasnih volitvah, ko so ljudje dolge ure čakali, da so lahko oddali svoj volilni listič. Kaj se bo zgodilo na volilno noč, pa ne more napovedati nihče," še izpostavlja Tadeja Lampret.

Tadeja Lampret
Tadeja Lampret FOTO: POP TV

Uredništvo 24ur.com je ob ameriških volitvah pripravilo serijo člankov o aktualnem dogajanju, v sredo, 4. novembra, pa bo na voljo tudi neposreden prenos posebne volilne oddaje.

Evropska premiera oddaje "Kdo je Melania Trump"

V duhu ameriških volitev bo na POP TV predvajana evropska premiera francoske dokumentarne oddaje "Kdo je Melania Trump". Kakšna je resnica in kdo je v resnici Melania? Spletkarka, ki se ne znajde v središču pozornosti? Ali simbol vrnitve k moralnim vrednotam? V nedeljo, 1. novembra, ob 17.40 na POP TV.

Donald in Melania Trump.
Donald in Melania Trump. FOTO: POP TV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3