Slovenija

AS o sodelovanju z Zares

Ljubljana, 07. 11. 2007 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik stranke Aktivna Slovenija Franci Kek je potrdil, da je združitev z Zares ena od možnosti.

Predsednik stranke Aktivna Slovenija (AS) Franci Kek je potrdil današnje pisanje Dnevnika, da naj bi v stranki razmišljali o združitvi s stranko Zares. Pri tem poudarja, da je združitev zgolj ena od treh možnosti, o katerih bo najverjetneje 8. decembra odločal kongres stranke.

O vseh različnih opcijah sodelovanja s strankami bo v četrtek razpravljal svet stranke.
O vseh različnih opcijah sodelovanja s strankami bo v četrtek razpravljal svet stranke. FOTO: Dare Čekeliš

Po Kekovih besedah razmišljanja o združitvi z Zares v stranki v zadnjem času tečejo predvsem v okviru razmišljanj o tem, kako naj stranka nastopi na naslednjih parlamentarnih volitvah. "Znotraj te razprave so se do zdaj oblikovale tri možne opcije. Prva je, da se stranka na volitve poda kot samostojna stranka. Druga je, da na volitvah nastopimo skupaj z zeleno opcijo - to je Stranko ekoloških gibanj in Zeleni Slovenije. Tretja možnost pa je, da se stranka združi z stranko Zares in na volitve odide kot združena stranka," je dejal Kek.

O skrbi za revne državljane

Predsednik AS Franci Kek je za 24ur.com dejal, da imajo s stranko Zares podobna programska izhodišča in dodal, da je, če želijo "uresničiti svoja stališča, pomembno, da pridejo v parlament“. Pogajanja s Zelenimi strankami in novoustanovljeno stranko Zares potekajo že kar nekaj časa, je še dodal.

Če bi na volitvah nastopili z zelenimi strankami, bi sestavili skupno listo kandidatov in poskušali poenotiti različna stališča, ki zelene že desetletja slabijo. V primeru sodelovanja s stranko Zares, ki je po Kekovem mnenju še v formiranju, pa bi se z njo združili. Omenil je še, da v Zares "vidi stranko, ki se bo posvetila revnim, za razliko od sedanje vlade, ki pa skrbi samo za bogataše, ki so iz dneva v dan bogatejši“.

O združitvi na kongresu

Po njegovih besedah bo o vseh treh opcijah v četrtek razpravljal svet stranke, dokončna odločitev o tem, katera bo prevladala, pa bo padla na kongresu stranke, ki bo po njegovih besedah najverjetneje 8. decembra. Kek se pri tem zaveda, da ima vsaka od omenjenih treh opcij svoje prednosti in slabosti:

"Prednost prve opcije je, da bi stranka v tem primeru ostala samostojna, da pa zaradi svoje majhnosti najverjetneje ne bi prišla v parlament. Podobno velja za drugo opcijo. Pri tretji pa položaj nasproten. V tem primeru bi stranka najverjetneje prišla v parlament, hkrati pa obstaja bojazen, da bi se v večji stranki porazgubila," pravi Kek.

Odgovora na vprašanje, katera od treh opcij mu je osebno ljubša, ni želel izdati, na vprašanje, kakšno vzdušje vlada o tem v stranki, pa je odgovoril, da so mnenja deljena.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fmunih@email.si
08. 12. 2007 18.27
Stranka nezanesljivih poslancev. Kdo vas bo ....
manjakranjc@hotmail.com
07. 11. 2007 20.54
Kako neka potencialna stranka zgubi možnosti za prestop volilnega pragu? Odgovor se ponuja v zgornjem članku. Kakršni člani so-člani takšna stranka......ZAHEC vam rečem!
Ta Kek je pravi žalostni klovn. najprej je zajebaval ljudi s skrito kamero, nato si je privoščil komedijo z Arturjem Šternom sedaj pa želi nategniti stranko Zares. upam da Golobič (je dovolj izkušen - upam) ne bo padel na to finto.
123_Zoke_vec_ni
07. 11. 2007 18.35
Golobič se bo posvetil revnim....... HAHAHAHAHAHAHAHAHA !! ! ! ! ! !! ! ! ! ! ! ! ! ! Revni primite se za tošlje!... hahaha
brainiac
07. 11. 2007 18.30
in potem, artur štern za predsednika! štala!
Gašper Blaži? 1
07. 11. 2007 18.24
Kek se je združu z loleki iz Zahec, ne Zares. Tak bom reku, nikol več ne grem na Rock Otočec. Proklet Kek!
bonsai9@email.si
07. 11. 2007 17.48
Bravo Franci! Kapo dol.
lalala3@email.si
07. 11. 2007 16.52
Lol, idiot kek se pe odlocil, da bo pa letos prisel v parlament, pa naj stane kar hoce...
svar
07. 11. 2007 16.45
Margaret Thatcher je nekoč rekla, da ''biti močan je isto kot biti dama. Če moraš ljudem praviti da to si, to nisi''. In isto velja za biti ''zares''. Če se moraš ljudem praviti da to si, to nisi ;) oz. se v to preimenovati :)
mr.x
07. 11. 2007 16.38
zares za bruhat.
generalpostmail@hotmail.com
07. 11. 2007 16.14
Ne morem verjet... včasih sm simpatiziral s stranko AS!! Zaj se je pa Kek(-ec) spečal z najbolj odvratnimi ljudmi v politiki!!! Bljak!