Slovenija
Oglas

Avtomobilsko zavarovanje skleni kar preko spleta – kako?

Ljubljana, 17. 09. 2021 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sklenitev avtomobilskega zavarovanja je nujna, a je lahko preprosta in zanesljiva ne glede na to, ali želimo zavarovati svoje prvo vozilo ali obnoviti veljavno avtomobilsko zavarovanje. Ali veste, da WIZ avto zavarovanje enostavno sklenete kar online? Postopek za informativni izračun cene je zelo enostaven, v le nekaj korakih preko spletnega sklepalnika vpišete podatke svojega avtomobila in osebne podatke.

Zavarovanje WIZ Avto - rešeno v hipu!
Zavarovanje WIZ Avto - rešeno v hipu! FOTO: Rok Mlinar

Avtomobilsko zavarovanje WIZ – varno, varčno, inovativno, zaupanja vredno

WIZ je zaupanja vredna spletna prodajna točka zavarovanj v Sloveniji, ki je svoja digitalna vrata odprla leta 2012. Plačilo avto police uredite s kreditno kartico ali preko UPN in celo na obroke. Na voljo so vsa sodobna avto kritja, odzivna pomoč in hitro reševanje morebitnega škodnega dogodka.

Stranke ocenjujejo svoje izkušnje z WIZ spletno sklenitvijo z visokimi ocenami. Oceno in komentar lahko stranka odda po postopku online sklenitve zavarovanja. Povprečna ocena po oddanih več kot 3.200 glasovih je 4,7! Kako torej sklenete avto zavarovanje preko spleta? Enostavno z WIZom!

1. korak: na tem obrazcu vpišite podatke o svojem avtomobilu, svojo letnico rojstva in premijski razred.

2. korak: izberete svoja kritja! Na tem koraku lahko tudi shranite izračun cene avto zavarovanja. 

- WIZ Obvezno (zavarovanje avtomobilske odgovornosti – AO)

- WIZ Voznik (zavarovanje voznika za telesne poškodbe – AO+),

- WIZ Kasko,

- WIZ Delni kasko,

- WIZ Nezgoda (zavarovanje potnikov),

- WIZ Asistent (asistenca na cesti),

- WIZ pravna zaščita in odkup prve škode,

- uredite doplačilo, če vaš avto vozi mladi voznik,

- naročite »zeleno karto«.

Avtomobilsko zavarovanje WIZ
Avtomobilsko zavarovanje WIZ FOTO: Rok Mlinar

Zavarovanje WIZ Avto ima torej vsa kritja, ki jih potrebujete poleg obveznega avtomobilskega zavarovanja. Popolno kombinacijo izberete sami, glede na vaše potrebe in zahteve ter specifiko uporabe vašega vozila. 

INFORMATIVNI IZRAČUN CENE IN VEČ INFORMACIJ O KRITJIH >

»Pomembno: kritje WIZ Voznik (AO+) izbere 61% strank! Zelo ti ga priporočamo.«

WIZ Kasko je super izbira, saj vam zagotovi možnost, da zavarovalnica plača popravilo avta tudi, ko ste sami odgovorni za poškodbo na njem. WIZ Delni kasko pa krije stroške popravila avta za izbrane poškodbe (na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi naleta živali in zaradi poškodbe na parkirišču) brez vpliva na povišanje cene zavarovanja zaradi škode. Franšiza ob škodi oziroma vaša soudeležba je fiksna in znaša 50 evrov. Izberete lahko osnovni paket WIZ Cesta ali širši paket WIZ Parkirišče. WIZ Asistent ponuja v primeru okvare, poškodbe ali izginotja avta 24-urno organizacijo in kritje stroškov asistence. 

3. korak: tukaj potrebujemo nekaj vaših podatkov za pripravo uradne avto police. Med drugimi tudi vaš veljaven e-poštni naslov, do katerega redno dostopate, saj vam bodo nanj poslali elektronsko WIZ Avto polico. Prejmete jo takoj po sklenitvi avto zavarovanja.

Zavarovalno polico, ki ste jo prejeli na e-poštni naslov, lahko natisnete ter z njo podaljšate prometno dovoljenje! V tem koraku pa morate dopisati tudi dodatne podatke o avtomobilu (npr. registrska številka in številka šasije). Pomembno je, d ato vse lahko v miru uredite kar iz domačega kavča, pri tem vas nihče ne moti. 

Avtomobilsko zavarovanje WIZ
Avtomobilsko zavarovanje WIZ FOTO: Arhiv ponudnika

4. korak: enostavno in pregledno preverite vse oddane podatke. 

5. korak: izberete način plačila – s kreditno kartico ali preko UPN, tudi na obroke.

WIZovo spletno avto zavarovanje vam prihrani čas in denar

Pri WIZu lahko hitro, enostavno in ugodno uredite zavarovanje za svoj avtomobil. Veliko je možnosti, zato ne spreglejte namigov za prihranke pri avto zavarovanju, kot so:

- Zavarovanje WIZ Perla - avto zavarovanje prilagojeno za vse, ki prevozite manj kot 6.000 km na leto, zato prihranite 30 % pri WIZ Obvezno.

- Vsakdo, ki sklenejo dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje, lahko izbere ugodnost za avto zavarovanje - 50 € za WIZ Avto.

- Dodatna ugodnost za varne voznikeprisega, da voziš #breztelefona, ti prinese 5% popust.

- Če se ne znajdete najbolje glede prihrankov ali želite kakršnokoli pomoč pa preprosto pokličite 080 11 24 ali nam pišite na info@wiz.si.

Kaj pa naslednje leto, ko mi poteče polica? Enostavna rešitev: novo avto polico z enakimi kritji prejmete na e-mail 30 dni pred potekom!

Avtomobilsko zavarovanje WIZ
Avtomobilsko zavarovanje WIZ FOTO: Rok Mlinar

Hitro in udobno reševanje škodnega dogodka

Ena izmed ključnih prednosti WIZ Avto zavarovanja je tudi hitro reševanje škodnega dogodka, ki ga uredimo v najkrajšem mogočem času. Se vam je pripetila škoda? O zavarovalnem primeru lahko WIZ preprosto obvestite na enega izmed spodnjih načinov:

- HITRA PRIJAVA - prenovljena aplikacija za enostavno e-prijavo škode prek spleta 

- prijava prek portala Moj WIZ,  

- izpolnitev obrazca Obvestilo o škodi (po prejemu tvojega obvestila o škodi, ti bomo pomagali in skupaj uredili še prijavo škode).

Po prijavi avto enostavno odpeljete do enega izmed 100 pooblaščenih serviserjev. 

AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE REŠENO V HIPU PREKO SPLETA > 


Naročnik oglasa je Generali d.d. (zavarovanje WIZ je spletna prodajna točka zavarovalnice Generali).

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.