Slovenija

Balinarji odhajajo v Lyon po kolajne

Ljubljana, 09. 11. 1999 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenske balinarske reprezentance bodo sredi novembra sodelovale na treh svetovnih prvenstvih v francoskem Lyonu. Ob članskem SP bodo Francozi izpeljali še nadaljevanje prvenstev mladincev in članov do 23 let, ki sta bili prekinjeni 23. julija v Casablanci zaradi smrti maroškega kralja. Vodstvo slovenskih reprezentanc ocenjuje, da imajo balinarji, ki so v Maroku pred prekinitvijo že dosegli nekaj uvrstitev v polfinale, povsem realne možnosti za osvojitev več medalj.

V članski reprezentanci v postavi Aleš Škoberne, Uroš Vehar, Robert Dekan in Zoran Rednak naj bi imela največ možnosti za medaljo Škoberne in Vehar, ki bosta nastopila med dvojicami. ''Imam veliko izkušenj, z Alešem sva odigrala veliko težkih tekem. Mislim, da rezultat ne more izostati, v Franciji želim doseči čimveč,'' je povedal Vehar, ki bo skupaj z Rednakom nastopil tudi v tehničnih disciplinah v konkurenci članov do 23 let. Veliko od svetovnega prvenstva pričakuje tudi mladinska reprezentanca, za katero bodo v Lyonu nastopili Davor Janžič, Dejan Tonejc, Gregor Košir in Jasmin Čauševič.

SP v Franciji bo poleg tekmovalnih ciljev ponudilo možnost vpogleda v organizacijo prvenstva, saj bo člansko SP leta 2001 v Kranju. Kot je poudaril predsednik balinarske zveze Slovenije Jože Rebec, se bo Slovenija v Lyonu skušala kar najbolje predstaviti, v Lyonu pa bo kranjski župan Mohor Bogataj kot predstavnik naslednjega prireditelja SP tudi prevzel zastavo mednarodne zveze FIB.