Slovenija
Oglas

Banka skupaj s podjetniki ustvarja številne zgodbe o …

Ljubljana, 25. 11. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

SID banka, slovenska spodbujevalna, razvojna in izvozna banka, ki izvaja finančne in zavarovalne storitve, skupaj s podjetniki ustvarja številne uspešne zgodbe slovenskih podjetij.

SID banka res ni običajna banka. Zakaj? Ker spodbuja uspešno poslovanje, naložbe in raziskave ter s tem razvoj slovenskih podjetij, obenem pa povečuje tudi njihovo mednarodno konkurenčnost.

So soustvarjalci številnih slovenskih zgodb o uspehu.

Zagotovo poznate uspešna slovenska podjetja, kot so Pipistrel, Sensilab, Duol, Iskratel, Ocean Orhids, Sava Turizem … Čeprav so si ta podjetja med seboj zelo različna, je vsem skupno to, da so z različnimi in prilagojenimi financiranji SID banke uspela  povečati rast, izboljšati konkurenčnost in razvoj ter razširila poslovanje na nove tuje trge. 

Imajo različna financiranja, ki so prilagojena vašim specifičnim potrebam.

Z različnimi vrstami posojil katerih prednosti so raznovrstnost in ugodnost tako lastnih kot tujih finančnih virov, programi z daljšo ročnostjo, večje prevzemanje tveganj, nižje cene storitev in drugi ugodnejši pogoji, SID banka slovenskim podjetjem omogoča, da izkoristijo nove priložnosti, razvijajo nove produkte in storitve, povečajo rast, izboljšajo svojo konkurenčnost ali razširijo svoje poslovanje v mednarodno okolje. 

Spodbujajo koncept zelenega in krožnega gospodarstva. 

Velik poudarek dajejo projektom, ki omogočajo prehod slovenskih podjetij na bolj krožne in trajnostne poslovne modele, pri čemer so s krožnimi pobudami začeli že več kot desetletje nazaj in tako podjetjem nudijo Financiranje zelenih projektov in projektov krožnega gospodarstva. To potrjuje tudi izdaja zelene obveznice, za katero je SID banka prejela prestižno mednarodno nagrado in preko katere ugodneje financira zelene naložbe v okolje, obnovljive vire energije, čisti transport ter trajnostno upravljanje in urbani razvoj. V postopke financiranja vseh razpoložljivih kreditov so vkomponirali tudi ESG dejavnike (Environment - okoljsko, Social - družbeno, Governance - upravljavsko). 

V SID banki so eni izmed prvih pobudnikov koncepta krožnega gospodarstva v Sloveniji, saj so s pobudami začeli več kot desetletje nazaj.
V SID banki so eni izmed prvih pobudnikov koncepta krožnega gospodarstva v Sloveniji, saj so s pobudami začeli več kot desetletje nazaj. FOTO: Arhiv ponudnika

Posredujejo pri porabi evropskih sredstev.

SID banka je z uporabo evropskih kohezijskih sredstev, preko Sklada skladov, storila pomemben korak v smeri prehoda iz nepovratnih v povratna sredstva in na ta način zagotovila multiplikacijo sredstev ter ponovno večkratno uporabo kohezijskih sredstev v gospodarstvu. 

Poleg izvajanja storitev financiranja in zavarovanj ,SID banka deluje tudi kot osrednji kanal plasiranja državnih in EU sredstev v gospodarstvo.
Poleg izvajanja storitev financiranja in zavarovanj ,SID banka deluje tudi kot osrednji kanal plasiranja državnih in EU sredstev v gospodarstvo. FOTO: Arhiv ponudnika

Odpravljajo tržne pomanjkljivosti. 

SID banka se ne osredotoča na kratkoročne privatne koristi posameznih poslov, temveč deluje v smeri dolgoročnih družbenih koristi. Svoje storitve izvaja tako v sodelovanju s poslovnimi bankami, hranilnicami in skladi kot tudi neposredno. Produkti SID banke učinkovito dopolnjujejo ponudbo poslovnih bank ter tako odpravljajo tržne pomanjkljivosti, ki nastanejo, kadar na trgu ni ustrezne ponudbe finančnih in zavarovalnih storitev s strani zasebnega sektorja, ki bi ustrezala povpraševanju podjetij. 

Zdaj pa je na vrsti vaša zgodba o uspehu!

S pomočjo SID banke si ustvarite dodatno razvojno priložnost, zaženite novo idejo, povečajte konkurenčnost, razvijte inovativne in trajnejše produkte ali vstopite na tuje trge. Poslanstvo SID banke je preoblikovati vaše ideje v realnost in skupaj z vami ustvarjati prihodnost.

Vaša zgodba o uspehu.
Vaša zgodba o uspehu. FOTO: Arhiv ponudnika

Več informacij na www.sid.si, financiranje@sid.si ali 01 2007 480.


Naročnik oglasa je SID banka d. d.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni