Slovenija

'To so sanje in vesel sem, da jih danes živim'

Ljubljana / Tokio, 27. 07. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
9

Kaj zlati olimpionik Benjamin Savšek iz Tokia sporoča svojima staršema? Zakaj je noč pred finalom slabo spal in kaj želi povedati našim športnikom, ki jih boj za kolajne še čaka? Lahko dvomilijonski narod v boju za kolajne premaga več kot 320-milijonski narod, kot so Američani, ki so doslej pometali s konkurenco na olimpijskih igrah?

Benjamin Savšek – največji junak včerajšnjega dne, ki je Slovence naredil ponosne.
Benjamin Savšek – največji junak včerajšnjega dne, ki je Slovence naredil ponosne. FOTO: AP

Trije dnevi, dve medalji. Zlato je Slovenkam in Slovencem po pravem olimpijskem podvigu, na katerem je deklasiral konkurenco za več kot tri sekunde, prinesel Benjamin Savšek, in to pri 34. letih. Zlatega Savška so gostili v oddaji 24UR ZVEČER.

Savšek priznava, da sta ga včerajšnji dan in nastop izredno razveselila. Na vprašanje, ali se že zaveda, da je olimpijski prvak in ali je to že prišlo za njim, pa pravi, da se mu zdi, da vse skupaj še prihaja. "Skratka, res sem presenečen, da mi je uspelo v finalu prikazati tako vrhunsko vožnjo, držati dober fokus od starta do cilja, da se na koncu zdaj končno lahko veselim zlate olimpijske medalje."

Dolgo je sicer garal za olimpijsko medaljo, dvakrat ji je bil zelo blizu, tokrat pa si je vzel kar zlato. Pa je verjel, da lahko pri 34. letih na tretjih olimpijskih igrah osvoji tudi zlato? "Zavedal sem se, da sem letos res v vrhunski formi, dobri pripravljenosti, tako da sem imel nekako željo oziroma cilj, da bi si priveslal medaljo na teh olimpijskih igrah, svojih tretjih. Ne bi si pa mislil, da bi mi uspelo priti do zlate medalje, ker so to sanje in sem vesel, da jih danes živim," odgovarja.

V zadnji vožnji, s katero je prevzel vodstvo za več kot pet sekund, je deklasiral tekmece. Kaj si je dejal pred začetkom? V polfinalu je bil šele peti. Priznava tudi, da je noč pred finalom slabo spal. "Zadnjo noč sem kar veliko razmišljal o svojem nastopu in sem imel mogoče zaradi tega nekoliko slabši spanec," opisuje. Zdaj vendarle meni, da bo spal precej bolje. Kot pravi, se bo poskušal odpočiti in dobro naspati. "Ampak sem vesel, da mi je uspelo obdržati dober fokus od polfinala do finala, kjer je bila vmes le ena ura premora, in da mi je kljub temu uspelo prikazati še boljšo finalno vožnjo kot polfinalno."

Kaj pa pravzaprav prinaša ta zlata medalja Sloveniji? Tukaj se vsi že zelo veselimo njegovega zlata. Olimpionik ob tem še enkrat ponavlja, da so se mu s tem resnično uresničile sanje, ki jih zdaj tako tudi živi. "Vesel sem, da je to tudi velik uspeh in da sem s tem doprinesel k ostalim velikim uspehom v slovenskem športu. Veselim se, da sem lahko zdaj tudi jaz v tem krogu vrhunskih športnikov."

Olimpijske igre so se sicer šele dobro začele, pa imamo že njegovo zlato medaljo, Pogačarjevo bronasto, košarkarji so včeraj silovito krenili z zmago nad Argentino. Kakšno je Savškovo sporočilo ostalim kolegom iz slovenske olimpijske reprezentance, ki jih nastopi oziroma boji za kolajne še čakajo? "Mislim, da smo res vrhunsko začeli. Tudi vsem ostalim želim, da jim uspe, da na teh olimpijskih igrah uresničijo svoje sanje in jim res želim srečo. Imamo to!"

V oddaji 24UR ZVEČER so gostili tudi njegova ponosna starša Metko in Matjaža. Kakšno sporočilo je imel Benjamin zanju, pa si lahko pogledate v spodnjem prispevku:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
27. 07. 2021 16.58
Bravo Beni, in mi smo veseli zate, zelo veseli, da živiš svoje sanje in da se lahko veselimo s teboj.
User1944291
27. 07. 2021 15.49
+0
kaj ma veze tle tok miljonov narod en clovek je zasluzen tost k trenira in da vse od sebe
pizzamargerita
27. 07. 2021 12.47
-8
lepo. cez 20 let bo pa zaradi te kolajne vlekel izredno penzijo za izredne zasluge, 3500 eur, pa ce je vplacal kaj v spiz ali nic. Krivicno do vseh ostalih, ki 40 let delajo in vplacujejo za 700 eur penzije.
tona Iteb
27. 07. 2021 13.37
+0
Piza, ko boš ti dosegel tak uspeh in s tem uspehom dvignil renome Slovenije v svetu , ti bom jaz osebno plačal to penzijo!!! Benjaminu in vsem ostalim našim športnikom, vse čestitke z moje strani!!!!! Piza, verjetno si pa enak kot naša veleposlanica vToki-ju petričeva, ki je iztrgala iz rok enih od deklet Slovensko zastavo ,da se je ponosno s Slovensko zastavo pojavila pred kamerami! Zame je to sramotno dejanje veleposlanice petričeve !!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
tona Iteb
27. 07. 2021 13.50
-2
Ana Polak Petrič, sicer hčerka Ernesta Petriča, je veleposlanica Slovenije na Japonskem. Ob tretjem mestu Tadeja Pogačarja so organizirali sprejem, ki se ga je udeležila tudi Ana Polak Petrič, vendar je na tem dogodku prišlo do precej “čudne situacije”. Ana Polak Petrič je iz rok dekleta iztrgala zastavo ob vstopu v prostor, da je lahko sama mahala z njo! Bi bilo smešno, če ne bi bila ona veleposlanica!
taft007
27. 07. 2021 14.48
+1
Ja lej sej zato pa je veleposlanica. Kako pa misliš, da večina na položajih prileze do stolčkov to bi pa ja moral vedeti preden take pišeš.
User1944291
27. 07. 2021 15.51
+0
naj kar vlece saj je dosegel nekaj v lajfu da lahko, ne pa vnuki borcev ki sploh ne vejo zakaj dobijo te penzije
abcdefgijklm
27. 07. 2021 10.09
-1
Kje so komentarji?
Loty
27. 07. 2021 09.15
+4
Bravo Beni, steboj se veselimo in smo ponosni na tvoj uspeh na OI. 🇸🇮🥇