1°C

Bešič Loredan zapušča šempetrsko bolnišnico: 'Dal sem odpoved'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Tadeja Voščun /
KOMENTARJI
114
Ortopedu Danijelu Bešiču Loredanu je lani grozila izredna odpoved, sedaj pa se je sam odločil, da zapušča šempetrsko bolnišnico. Dejal je: "Tam ne bom več delal, v fokusu so predvsem covidni pacienti." Kot je znano, je bilo že predhodno nekaj nesoglasij med Loredanom in vodstvom bolnišnice zaradi krčenja delovanja ortopedije in premeščanja ortopedskih bolnikov zaradi širjenja kapacitet za covidne potrebe.

"Prejšnji petek sem dal odpoved," je ortoped Bešič Loredan potrdil za Primorske novice. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič pa razume njegovo jezo zaradi zastoja nenujnih operacij, so še navedli. 

Ortoped Danijel Bešič Loredan je sam odpovedal pogodbo o zaposlitvi
Ortoped Danijel Bešič Loredan je sam odpovedal pogodbo o zaposlitviFOTO: Aljoša Kravanja

Spomnimo, da so zaradi številnih covidnih bolnikov v šempetrski bolnišnici znova krčili tudi delovanje ortopedije, kar je sredi novembra pripeljalo do nesoglasij z vodjem oddelka Bešičem Loredanom, ki je nasprotoval premeščanju ortopedskih bolnikov zaradi širjenja kapacitet za covidne potrebe. Takratni v. d. direktorja šempetrske bolnišnice Ernest Gortan je zato proti njemu sprožil določene pravne postopke, novi direktor bolnišnice Dimitrij Klančič pa mu je vročil 11 strani dolg opomin. "Pravnik se je nasmejal, da še smrtna obsodba ni napisana tako. Menim, da gre za to, da je volk sit in koza cela," je takrat Loredan komentiral novo potezo bolnišnice.

Vodstvo šempetrske bolnišnice je tako zaključilo postopek proti njemu in preklicalo prepoved dela, zato se je kasneje tudi vrnil na delo.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.