Slovenija

Bidermajer na Hrvaškem v Narodni galeriji

Ljubljana, 22. 01. 1998 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Narodni galeriji bodo drevi odprli razstavo z naslovom Bidermajer na Hrvaškem. Na ogled bo izbor 229 bidermajerskih eksponatov od sicer kar 769 eksponatov, kolikor so jih v hrvaški prestolnici dokumentirali kot meščanski slog, ki se je razvil v prejšnjem stoletju. Razstavo bo odprl minister za kulturo Jožef Školč.

Omenjeno razstavo, ki med drugim ponuja originalne načrte, slikarstvo, kiparstvo, pohištvo in umetno obrt, si je lani v zagrebškem Muzeju za umetnost in obrt ogledalo več kot 35.000 obiskovalcev. Razstava bo Ljubljančanom na ogled do 30. marca.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.