Slovenija

Bizjak v Črni gori

Ljubljana/Podgorica, 13. 04. 2000 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Varuh človekovih pravic Ivan Bizjak se na povabilo Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) v Podgorici v Črni gori udeležuje dvodnevne konference o vlogi ombudsmana kot nacionalne institucije za varstvo človekovih pravic. OVSE je konferenco, ki se bo končala jutri, organiziral v sodelovanju s črnogorskim ministrstvom za pravosodje, so sporočili iz urada varuha človekovih pravic.

Bizjak bo udeležencem konference govoril o vlogi ombudsmana v tranzicijskih razmerah, njegovih pooblastilih, načinu dela in odnosih s predstavniki oblasti ter javnostjo. Spregovoril pa bo tudi o instituciji ombudsmana kot alternativi pravosodju in njegovih možnostih, da prispeva k reformam na zakonodajnem področju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.