Slovenija

Blagovna menjava med Slovenijo in Portugalsko je premajhna

Ljubljana, 09. 04. 1999 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalska že dolgo časa ni več le država sonca, peska in morja, ampak iz leta v leto pridobiva tudi na gospodarskem pomenu, saj vsi njeni makroekonomski kazalci kažejo na izjemen razvoj. Da je za sodelovanje s Portugalci velik interes tudi v Sloveniji, je pokazala današnja poslovna konferenca, na kateri sta številne slovenske in portugalske podjetnike nagovorila tudi portugalski predsednik Jorge Sampaio in slovenski minister za ekonomske odnose in razvoj Marjan Senjur.

Predsednik gospodarske zbornice Jožko Čuk je tudi poudaril, da sta obe državi majhni z izredno dinamično rastjo, za boljše sodelovanje pa vidi možnosti v večji uporabi Luke Koper, ki lahko portugalskim podjetnikom omogoči vstop na vzhodno in srednjeevropsko tržišče, medtem ko lahko Slovenija uporabi Portugalsko za povezavo z afriškimi trgi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.