Slovenija

Bo moral obrambni minister odstopiti?

Ljubljana, 23. 01. 1998 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dnevnik je ob dogodku na slovensko-hrvaški meji, ko so hrvaški obmejni organi zadržali dva slovenska obveščevalca, izvedel anketo, v kateri je bralce spraševal, ali bi moral obrambni minister Tit Turnšek odstopiti. Od 409 naključno izbranih bralcev Dnevnika jih je 42,1 odstotka odgovorilo pozitivno, 38,4 odstotka negativno, 19,6 odstotka vprašanih pa ni imelo mnenja. Na vprašanje, ali je incident posledica tveganj, ki jih takšno delo prinaša, ali pa je vzrok v slabi strokovni usposobljenosti pripadnikov slovenske vojske, je 46,9 odstotka vprašanih odgovorilo, da je to posledica slabe strokovne usposobljenosti. Da je to zgolj posledica tveganj, jih je odgovorilo 18,6 odstotka, da so krive druge stvari jih je odgovorilo 14,7 odstotka, mnenja o zadevi pa ni imelo 19,8 odstotka vprašanih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.