Slovenija

Bo o Ruplu razpravljala Evropa?

Zagreb, 02. 02. 2007 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik saborskega odbora za evropske integracije meni, da je prost izhod na morje slovenski mit.

Podpredsednik Hrvaške kmečke stranke (HSS) in predsednik saborskega odbora za turizem Ante Markov je izjavo slovenskega zunanjega ministra Dimitrija Rupla, v kateri se je strinjal s pozivom slovenskim državljanom, naj ne gredo na počitnice na Hrvaško, označil za "necivilizirano in protievropsko". Poudaril je še, da je v imenu odbora za turizem poslal protestno pismo slovenski vladi, in menil, da bi morali o Ruplovi izjavi razpravljati v Evropskem parlamentu.

Markov je poudaril, Hrvaška iz Slovenije letno uvozi blago v vrednosti 1,3 milijarde evrov, nikomur na Hrvaškem pa ni prišlo na misel, da bi pozval k bojkotu slovenskih izdelkov.
Markov je poudaril, Hrvaška iz Slovenije letno uvozi blago v vrednosti 1,3 milijarde evrov, nikomur na Hrvaškem pa ni prišlo na misel, da bi pozval k bojkotu slovenskih izdelkov. FOTO: 24ur.com

Poslanec opozicijskega Istrskega demokratskega sabora (IDS) Damir Kajin pa je v oddaji zagrebškega Radia 101 o najnovejših hrvaško-slovenskih zapletih napovedal, da bo še naprej hodil na smučanje v Slovenijo, in menil, da hujskanje slovenskih politikov ni v interesu državljanov Slovenije, še posebej za 30.000 slovenskih delavcev, ki vsak dan prihajajo na Hrvaško. Kot je še menil, se problem meje kaže kot iracionalno vprašanje, ki ga sedanji vladi ne moreta urediti, zato je predlagal, da bi iskanje rešitve preložili za deset do petnajst let.

Predsednik saborskega odbora za evropske integracije in član poslanske skupine največje opozicijske stranke, Socialdemokratske stranke (SDP) Neven Mimica, je v isti oddaji menil, da vprašanje morske meje ni tako pomembno in bi ga lahko zamrznili, saj bosta Slovenija in Hrvaška čez nekaj let skupaj v Evropski uniji. Sicer pa je poudaril, da pogajanja s Slovenijo obremenjuje tudi "slovenski nacionalni mit o nesporni pravici do izhoda na odprto morje". "To ni v skladu z mednarodno konvencijo o pomorskem pravu zaradi zemljepisnega položaja Slovenije, sicer pa ostali mednarodni predpisi urejajo nemoten morski prehod do slovenskih pristanišč in drugih objektov na slovenski obali," je dejal Mimica.

HSP: Arbitraža ima malo možnosti

Poslanec HSP je še poudaril, da je vsaka hrvaška vlada doslej padla v "past doseganja dogovora s Slovenijo", ker je poskusila z enim celovitim dogovorom urediti štiri popolnoma različne probleme - od meje, jedrske elektrarne v Krškem in Ljubljanske banke do Trdinovega vrha. "To je bila popolnoma zgrešena politika, kar potrjujejo tudi dogodki, ki se ciklično ponavljajo," je zaključil Tadič.

Arbitraža med Slovenijo in Hrvaško ima malo možnosti, da bo rešila problem hrvaško-slovenske meje, saj imata državi zelo različna stališča o arbitraži, je v pogovoru za hrvaški spletni izjavil poslanec opozicijske Hrvaške stranke prava (HSP) Tonči Tadić. Sicer je izrazil mnenje, da se slovenska stran zaveda boljših izhodišč Hrvaške za arbitražo in je zato ne želi sprejeti.

Tadič je še izpostavil vprašanje stroškov arbitražnega postopka, ki po njegovih besedah niso majhni in jih nobena stran ne želi sama pokriti. Tretja ovira za sprožitev arbitraže pa je, da Slovenija kot edina članica Evropske unije ne sprejema nobenega od obstoječih oblik urejanja problema razmejitve, razen neobvezujoče posvetovalne arbitraže, je dejal.

SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bnam 2707
03. 02. 2007 12.54
Klasik: na meje ne moremo in ne smemo pozabiti,ne glede na to,da smo v EU.tudi ta se lahko razblini( upam ,da se ne bo )potem bomo pa imeli ravno tak problem z mejami kot danes.Meje morajo biti določene.Kar se tiče pogajanj po drugi svetovni vojni,pa menim,da so za tak izid izključno krivi Angeži in nihče drug!Jugoslavija je naredila maximum. Kako težka so bila ta pogajanja je dejstvo,da je Italija šele leta 1976 podpisala osimski sporazum,ki s katerim je bila dokončno urejena meja med Italijo in takratno Jugoslavijo. Osimski sporazum sodi v največje dosežke takratne diplomacije v tisem stoletju! Vse do takrat je bilo precejšnje ozemlje Slovenije in Hrvaške še kako sporno.Spomnimo,da so bile na obeh straneh meje ( 1974 ) obe vojski v stanju pripravljenosti.Še ena zanimivost: kako zlahka so Italijani pristali na sredinsko črto Jadranskega morja.Le zakaj,le kaj so imeli takrat v mislih.Odgovor na to vprašanje bo pokazala prihodnost,ki niti ni tako daleč:
jimi.hendrix@email.si
03. 02. 2007 11.25
Ja, če pa hrvatje prehode gradijo kar nekje, dajmo jih še mi, ne samo neki govorit pol pa nič, na se Rupsi zmeni z njimi že enkrat, saj je v diplomaciji že nešteto let, osnov bi se pa lahko že naučil. Aja "tonic", ne govorit, da se dobro razmemo z Italijani, pridi k nam na primorski konec in boš videl kaj je fašist in da imajo Mussolinija še v krvi, skoraj vsi. Pa lep dan
bnam 2707
03. 02. 2007 11.07
cikular. hrvaška nima denarja,da bi plačla obveznosti iz osimskega sporazuma.dejstvo je,da gre za neizpolnitev obveznosti.Pravilno bi ravnala,če bi nakazala sredstva na način,kot je to storila Slovenija,ker je resno vzela obveznosti iz osimskega sporazuma.Mesič lahko govori kar hoče,vendar je to vpitje žejnega v puščavi.Do točke od katere bodo Italijani postavili določene zahteve še ni prišlo. Vsekakor pa ne bodo prepustili stvari naključju,kot se je to zgodilo v primeru Slovenije.To je povedal že Italijanski zunanji minister pred dvemi leti v Zadru!Z nami se kregajo za lonček rož a iz rok jim uhaja povsem nekaj drugega. Slovenija ima to prednost,da je že v evro območju,hrvaška pa bo z letom 2008 pristala onkraj schengenske meje.Slovenija ni razprodala svoje zemlje tujcem hrvaška je.( 17 km obale avstrijcem v barbarigi ) To so samo predpostavke,ki utegnejo nekoč postati resničnost. Kar se tiče plačila obveznosti HR iz naslova osimskih sporazumov,pa ni dovolj,da je nekdo hotel,pa tega ni storil.Izraz volje bi bil,da so sredstva nakazana v te namene na kakršnkoli račun odprt v ta namen.Njihova stvar pa je,če tega ne vzamejo.Toda HR ni plačala ničesar.Izgovor,da jim Italija ni dala svojega bančnega računa je na trhlih in nerealni h temeljih. ( beri MP ) Meja med Slovenijo in HR ni rešena in je potekala drugače ob osamosvojitvi.Potrebno se bo odločiti .In čas je,da se to dokončno reši v dobrobit obeh držav,Slovenije in Hrvaške in to pred vstopšom HR v EU.To mora biti balkanski sosedo še kako jasno!
Uporabnik113189
03. 02. 2007 10.41
bnam2707, se strinjam, stvari si se tokrat lotil s pravega zornega kota. Bistvo je, da Italijani vodijo zelo konsistentno zunanjo politiko, pa sploh ni važno katera opcija trenutno vlada. Razlike so minimalne. Zanje je važno samo to, da najdejo dovolj mehko mesto osimskih sporazumov, v katerega se splača vrtati. Hrvatje tega preprosto ne razumejo, ker so mentalno šele na robu zavedanja. V času bivše Juge so Italijani o razdiranju sporazuma lahko samo sanjali. Mimogrede, v bivši Jugi so vsi profitirali na račun Slovenije, najbolj pa Hrvaška. Kar povedo naj, kateri del narodnega ozemlja so takrat izgubili? Potem ko so se pa na naš račun pogajali z zavezniki, edinega našega predstavnika pa tko ni nihče poslušal .HALO. S tujim k**** po koprivah. Tako je šla Koroška, Trst, Furlanija itd..S Slovensko manjšino ravnajo naši sosedje kot s sužnji. Če je treba zgradit kakšno zdravju škodljivo svinjarijo, potem se bo 100 procentno tam kjer živijo naši. V sukcesijo Juge bi morali vštet vso izgube zavoženih pogajanj takratnih jugopolitikov..Zahtevat najmanj Istro ali pa še kaj več. Pogovarjati se o Piranskem zalivu, smešno. Ko bodo Italjani uspeli razdreti osimski sporazum, se bodo pogovarjal o polovici države..kreteni Hrvaški.. Takrat pa upam da bo Rupel poslal najprej sebe in svoje otroke na fronto. Sicer mi je jasno, da je meja vedno samo v glavah. In da je prihodnost v EU, kjer bomo na mejo na našo srečo začasno pozabili. Vse kar hočem povedati je to, da so trditve Hrvaške politike namerno zmotne, da je njihovega ozemlja v resnici hudičevo malo in da bodo nekoč še tistega izgubili, če se bodo preklali z nami za Piranski zaliv. Nekega dne nas bodo vse skupaj presenetili Italijani. Imam pa idejo, namesto Hrvatov nakažimo manjkajoči znesek na naš že odprti fiduciarni račun in zahtevamo vse ozemlje iz osimskih sporazumov. Če lahko zmečemo toliko denarja za RKC, potem je to za mene precej boljša naložba.
kritika@email.si
03. 02. 2007 10.20
rosomoh, ti odmisli kar hočeš s temi tvojimi manipulacijami, dejstvo pa še vedno ostaja, da je slovenija v zelo slabih odnosih z VSEMI SVOJIMI SOSEDAMI! Ali je to slučaj? Pa da ne bo pomote, sam verjamem, da je to delo v prvi vrsti slovenske opozicije in ne Janše, kar je skoraj neverjetno, da to počne t.i.strpna levica.
rosomoh@email.si
03. 02. 2007 10.12
Včeraj me je nekdo vprašal s kom imajo Hrvatje tudi probleme,razen s Slovenijo.Odgovor ...če odmislimo Italijo in Srbijo naj izpostavim problem,ki potuhnjeno tli in čaka kako se bo izšlo v Piranskem zalivu.Ta problem je Boka Kotorska in Prevlaka.Hrvati tudi tam hočejo mejo postaviti na sredino zaliva kar bi bilo za Črno Goro zelo neugodno.In,če izsilijo tako mejo v Piranskem zalivu bo stvar prejudicirana in na to se bodo sklicevali.Sicer si oni mednarodno pomorsko pravo razlagajo zelo po svoje. Naša vlada pa je toliko zmedena,da jim niti potnih listov ne uvede kar določa Shengennski sporazum.Še na vsto za državljane EU jih bodo spustili na meji.Seveda bi v primeru uvedbe potnih listov za vstop v SLO Hrvatje potegnili recipročno potezo in to uvedli za državljane Slovenije. Pa kaj? Službena pot (če je potrebna) ni problem,privatnih pa je že davno konec(zame).
boschko1@yahoo.com
03. 02. 2007 09.58
popravek: ...kej vreden zemljan.... Škoda, ker moramo takole gledat kako nam propada država, ker dopuščamo južnjakom, da nam jo razgrabujejo, našo malo državo. Eni znotraj, drugi v obrobjih...Tiste, ki ste k temu pripomogli, sram naj vas bo. Pa še karmo ste si pokvarli. Tako lepo bi lahko bilo. Bi bili kot nevem Luxemburg, Švica, mala močna država, po svoje posebna in bi imeli več celoletnega turizma, radi bi gostili tudi lužnjake, vendar samo na obisk, torej denar naj prinašajo, ne pa odnašajo, kot sedaj. V ustavi pa bi s tiskanimi črkami pisalo, da vsak mufti ne more bit isto slovenc kot jest! Ker to je tudi nespoštovanje naših prednikov. Na našo kulturo, pa so naši dedje tudi izgubljali življenja! Mi pa vse to kar šenkamo?? Haloo
boschko1@yahoo.com
03. 02. 2007 09.41
...90 procentov... ...vsi vemo, da je najlažje prit poleti z avtom do hrvaške obale, nardiš 100, 200 kilometrov in si na plaži. Čeprav te to isto stane kot pa če greš kamorkoli po evropi z avionom in bolj prizanesujočimi turističnimi uslugami...A ste res tko leni? A vam je res dovolj leta in leta gledat iste plaže, ista grmovja za plažami, 30 kuna parkinga in vse usrano? Naprimer Pag, tista plaža Zrče, ki jo vsi tako hvalite....Pa ob tistem lokalu na plaži je celo smetišče. Tam lahko še kak virus fašeš. A to je za vas dobra tur. ponudba? Peesda, še v kampu v Izoli, ki je zanič do daske ni takega smetišča...A ste hipnotizirani? Zavedeni? Zasanjani? Dejte mal odpret oči. Hr obala je res solidna, vendar kot cel paket kar ponuja smrdi do kle gor, do alp....
boschko1@yahoo.com
03. 02. 2007 09.33
Jaz pa osebno mislim, da nej se grejo solit vsi po vrsti, če slovenija nima prav nič domoljubne politike, ampak je sam važn, da rupl dobi še teh par dobrih plač, da bo mel lepo penzijo. Enako velja za vse ostale . Važn, da bojo mel lepe pokojnine, njihovi vnuki pa se bomo morali spet v konflikte spuščat, ko bo vedro polno. Pa naša ustava je tut out. Vsak Mufti je isto slivenc kot jest. Zato pa mamo razdor znotraj države in še v obrobju, kje gasiti pa ne ve nihče...So pa še kar naprej vsi polni lepih besed in misli na lepo pokojnino...Pač, vsak za svojo rit. Eno. To s hrvati lahko pa mirno prestavimo za naslednih 1000 let! Oziroma za enih 10, pol bo itak slovencev 90 južnjakov in jim bo vseeno kje je meja...Kar tako naprej dobričine...Jaz bom v srcu vedno patriot, kot je bil doslej v zgodovini človeštva še vsak zemljan.
Rijad Proši?
03. 02. 2007 07.17
Jaz osebno misli, da Hrvati rajši dajo Vukovar Srbom, kot pa Slovencem en liter morja.
esfflight
03. 02. 2007 06.50
Za Ljubljancane je meja vzhodno od Zaloga. Drugega ne vedo, razen ce imajo zlahto ob meji in gredo tja na koline. Ne bodite uzaljani a tako je. Clovek, ki naj bi stvari uredil, je rojen, ne po lasni krivdi, nesposobnes. Casa je bilo dovolj a ni naredil nic in mislim, da ocena ni kar tako iz trte zvita. Treba bo izvoliti nekoga drugega, ki se bo spustil v to umazano delo in nekaj naredil. Meja je povsem narobe v skoraj vsej dolzini s Hrvasko. Spomnem se stvari iz let nazaj, kako so tukaj kilometer in tam kilometer, mejo porinili proti zahodu. Reka Sotla je bila mejna reka. Po regulaciji je korito na zahodni strani in je kar precej zemlje ostalo na soedni strani. Zakaj? Nihce se ni zmenil in nihce ne ve, se manj pa nasa vlada. Kako se naj potegujejo za nekaj, ko pa sploh ne vedo, ne kje in ne kaj. Upam, da se bo nasel nekdo v vladi, ki ga bo stvar zanimala in bo pogledal malce dlje, kot stvari tecejo danes. Vsak dober kmet ve, kje so mejniki njegovih njiv.
Profet
03. 02. 2007 06.17
bnam Hrvaška ima denar in ga je hotela nakazati Italijanom vendar Italija noče dostaviti računa češ treba seje še dogovorit čeprav jim je Mesić odlično povedal kar jim gre,tudi Slovenija je nakazala na nek račun in ga Italija noče povohat.To ti dosti pove.Če bo hrvaška imela meje pri Zadru bo Slovenija imela rapalsko mejo .Vse je jasno.Meje so bile določene v tem trenutku ko je Slovenija podpisala badinterjevo izjavo da postanejo republiške meje državne,to je bil pogoj za priznanje vsake republike sfrj v novo državo drugače Slovenije še zdaj ne bi bilo.Razmejiti je treba le le na mikro relaciji.Kar bi pa radi slovenci izkoristili za kaj več in grozite z nekim referendumom če se ne dogovorimo in to je tudi točka meje s lahko spremenijo le dogovorno na kar pa Hrvaška ne bo nikoli pristala.
bnam 2707
03. 02. 2007 02.31
Če ima slovenska vlada kaj jajc naj pokliče našega veleposlanika najprej na posvet v Ljubljano,če pa ne bo zadostovalo pa naj ga začasno odpokliči.Verjetno pa bodo to naredili prvo Hrvati,kot vse poteze do sedaj,vsaj tako kaže. Zadeve se zaostrujejo in še se bodo.Če EU ne briga situacija med Slovenijo in balkansko državo Hrvaško,jih bo pa brigalo,ko bodo odpoklicani veleposlaniki.Hrvaška se bo morala pogajati v naslednjem letu z Slovenijo kot predsedujočo EU.Kako se bo uravnotežila,če odpokličemo našega veleposlanika iz Zagreba ?Sicer pa se bodo dogodki v EU začeli odvijati povsem drugače,še zlasti po eventuelni razglasitvi Kosova za samostojno republiko.Slabost tega je,da slovenska diplomacija vsaj po izjavah Rupla,to podpira.To pa ni dobro.Le kje bomo dobili prijatelje,ko pa nas v določenih stvareh ne podpira niti EU,katere člani smo.Minister Rupel mora odstopiti,ker ni sposoben! Nekaj pa je tudi res.Čas za ureditev meje je bil leta 1991.Tega bi se morala zavedati tedanja vlada.Priznanje Slovenije kot neodvisne države pa je bilo pogojeno z ohranitvijo tedanjih republiških mejah.Te meje sicer niso bile pravične zaradi pritiskov po drugi svetovni vojni na Jugoslavijo.Temu so krivi izključno Angleži,ti so v stvari ves čas potiskali mejo na jug,tedanja Jugoslavija pa proti severu.Davek pa je plačala Slovenija.Leta 1976 ,ko so bili podpisani osimski sporazumi med Italijo in Jugoslavijo,bi se morale urediti tudi meje med Hrvaško in Slovenijo na pravičen način! Takrat ni nihče računal na raspad Jugoslavije,pa so meje ostale take kot so.Zakaj take?Če nebi podpisali osimskih sporazumov,bi bila meja med Jugoslavijo in Italijo sporna tudi danes.Italija še dandanes ne priznava OS,saj še ni pojasnila zakaj ne dvigne denarja z računa ,na katerega je Slovenija v celoti nakazala obveznosti iz osimskega sporazuma.Nasprotno,Hrvaška do sedaj ni nakazala niti dolarja,kar lahko tudi pomeni,da je kršila osimski sporazum,kar ji ni ravno v prid.To bo pokazal čas,ki se bliža!!!Bo morda Italija do Hrvaške imela večje zahteve?Bo morda Italija smatrala,da je Hrvaška enostransko prekršila osimski sporazum in ,da ta zaradi neizupolnitve obveznosti ne velja več?Če bi naša diplomacija razumela neke stvari,bi Hrvaška zelo hitro pristala na realnih tleh.Bo morda EU nekega dne končno spoznala,da so te zadeve tudi evropske,pa bo to prepozno ?Bo morda Hrvaška,kot si tudi želi nekoč res mejila na Italijo nekje pri Zadru in ne v severnem Jadranu? Bodo morda odprta vprašanja Hrvaške do Italije in Slovenije povzročila krizo v EU.Vse to so vprašanja,ki se bližajo in bodo vroča v prihodnosti.Predpostavka je,da je Slovenija polnopravna članica EU,Hrvaška pa bo leta 2008 onstran schengenske meje.Bodo Italijani zahtevali revizijo osmskih sporazumov zaradi neizpolnitve pogodbe? Kakšne bi utegnile biti posledice za Hrvaško? Bo Slovenija znala potegniti pravo figuro na šahovnici? Morda,vendar z drugim zunanjim ministrom!
tonic@stajerska.com
02. 02. 2007 21.47
bomo še jih stopili na žulj saj še je čas.. kdor se zadnji smeje spoštovani hrvati se najslašje smeje;)
ernest83
02. 02. 2007 19.57
Meja je določena do "stanja leta 91". Kakšno je bilo to stanje je pa drug problem. Piranski zaliv je bil sigurno piranski. Da meja ni določena so Hrvati priznali sami, ko so gradili tist mejni prehod. Slovenija je ustavla gradnjo, dokler niso podpisali, da tam meja ni dorečena, in da mejni prehod ne določa meje. Nekje ga je bilo pa res treba postavit. Zdaj pa pravijo kot da ni več nič spornega. To je MALO čudno. Če je res tam meja, zakaj so takrat govorili drugače? Cikular, misliš da bi kdo spremenil mišljenje zaradi take oddaje?:) Bi bilo pa sigurno zanimivo ja.
dani.ca@email.si
02. 02. 2007 19.56
Mesič pravi, da je meja določena in tako Hrvate tudi delajo kar hočejo in kjer hočejo. Mi pa -izgleda- ne vemo kje je ta meja. Ali ni to nekaj neverjetnega. Kje je naša zunanja politika, naj nam pove že enkrat kje je meja s Hrvaško, saj ni mogoče oni to vedo mi pa ne.
Uporabnik113189
02. 02. 2007 19.37
Tako kot sem že povedal, njihovi predlogi so na primer zamrznitev za 15 let, odlaganje za nedoločen čas, reševanje posameznih problemov ki bi trajalo skupaj 200 let, med tem pa bi oni mirno zaključili pogajanja z EU. Tako kot znajo, malo radi, malo kradi pa pošteno živi. Naši politiki pa imajo druge prioritete, lustracijo, kraja denarja in preusmerjanje v RKC, predsedovanje EU. Kot da je komu kaj mar za državo..
Profet
02. 02. 2007 18.30
tonic Meja je določena od takrat ko so se Slovenija in Hrvaška odcepile republiške meje so postale državne to je bil tudi pogoj za priznanje slovenije in hrvaške in ostalih republik SFRJ.Problem je le v mikro razmejitvi.Je pa odstavek v tej Badinterjevi izjavi da se lahko meje lahko spremenijo samo z dogovorom .Zato pravi Mesić da je že določena meja in določitve i meja meter po meter z koli.Me zanima zakaj ne organizirajo vaša Trenja kakšne info odaje z strokovnjaki morskega prava obeh strani in pokažejo zemljevid in vsa dejstva da narod vidi kdo hoče krast. Ja jaz sem hrvat živim na hrvaškem in znam slovensko,če pa živiš v sloveniji pa ni nujno da si zato politiko če bi bilo več nemcev v opoziciji ne bi bilo Hitlerja .
civitasstain@gmail.com
02. 02. 2007 18.03
Ko se je hotela Slovenija odcepiti od Jugosavije (10 dnevna vojna), mi je eden dejal:"Slovenija ne bo imela probleme s Srbi ampak s Hrvati", mu tega nisem verjel. Na zalost je imel prav. Se kar spolni, kak so se Slovenci in Hrvati zmenl, da bodo skupno zaustavljal JLA. Hrvat se nic ni drzal zmenka.
Spectator
02. 02. 2007 18.01
tonic: saj sem ravno to spodaj zapisal, da sam pac nisem 100 odstoten(znak za procent izgine v komentarjih) da je dolocena, samo zdi se mi da je ostala ista se iz rajnke juge, in da je bilo tudi misljeno da ostane ista, samo so se potem pojavil problemi z nasim izhodom na morje. pa se to..hehe, prov si pa tough guy, ampak spet na slepo verjames da si mocnejsi...no saj ni receno da nisi, ampak verjemi da bi prihajal nazaj dokler ti ne bi bilo zal da si to naredil, tudi ce bi tebe samo 1x zelo bolelo in mene veckrat..pac kdo prej odneha;) in ne, nisi fasist ce imas svoje mnenje...da si fasist sem ocenil na podlagi tvojih izjav in ne dejstva da imas svoje mnenje, pa tudi tokrat, evo, priznam da se lahko motim;)no, vsaj v eni stvari se strinjava, v tem da tisti ki tocno vedo za kaj gre, nic ne naredijo in to so slo. in hr. politiki;) nobene zamere...pa lp