Slovenija

Bodo Voduškovi sodili v Sloveniji?

Ljubljana, 25. 11. 2008 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
33

Bosanski organi so slovenskemu pravosodnemu ministrstvu poslali dokumentacijo o Nataši Vodušek, ki naj bi vinjena povzročila hudo prometno nesrečo. Dokumentacija je na tožilstvu.

Nataša Vodušek je napovedala tožbo proti državi.
Nataša Vodušek je napovedala tožbo proti državi. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve BIH

Slovensko pravosodno ministrstvo je od bosanskega prejelo dokumentacijo v primeru Vodušek, ki jo je zbralo sarajevsko tožilstvo. Po prošnji bosanskih organov jo je posredovalo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani. ''Ministrstvo za pravosodje ima v navedeni zadevi vlogo posredovalnega organa in ni pristojno za vsebinsko obdelavo priložene dokumentacije, zaradi česar tudi ne more podajati izjav, povezanih z vsebino,'' so še sporočili.

Bosanski mediji so prošnjo njihovega pravosodnega ministrstva, naj slovensko ministrstvo dokumentacijo odstopi slovenskim pristojnim pravosodnim organom, razumeli kot namero, da bodo slovenski veleposlanici v BiH Nataši Vodušek, ki naj bi vinjena povzročila hudo prometno nesrečo v Sarajevu, sodili v Sloveniji.

Voduškova je medtem napovedala tožbo proti Sloveniji. Državo bo tožila, če je ministrstvo za zunanje zadeve ne bo poslalo nazaj v Sarajevo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

david68
04. 12. 2008 19.35
Naj gre v nazaj pa do jo dajo malo klavir igrat,samo upam ,če se bo pritoževala da bo plačala iz svojega žepa ne iz našega.
vincester
27. 11. 2008 00.20
Kaj pomeni pijancu morala-nič! Pijanemu diplomatu pa še manj,saj ima imuniteto.Da pa za to toži državo, je pa že delirij.
gospakatja
26. 11. 2008 09.11
nič hudega ji ne bo, bo že borut poskrbel, da ne! zakaj pa ima človek prjatle, če ne zato, da zanj poskrbijo v nesreči?!
color
26. 11. 2008 09.01
kar naj gre v Sarajevo, ce si upa hahahha
resslovenka
26. 11. 2008 08.09
kritika Vedno znova me presenečajo ljudje brez vesti in morale. Enostavno jim nič ne pride do živega. In v življenju zelo dobro shajajo ker živijo v prepričanju da jim nihče nič ne more. To so zame nastopači, ki jih je potrebno enkrat postaviti na realna tla.
Bluzi in blefira.Verjetno se še ni čisto streznila odkar se je napila v Bosni.Napovedala je tožbo?Zakaj le?Da je povzročila pijana nesrećo,polomila državni avtomobil,skoraj ubila nedolžnega človeka za kar bodo namesto nje plačevali davkoplačevalci v Sloveniji?Ker ve da bo verjetno letela če se ne bo spet vse zatuškalo bi si še rada natazadnje nagrabila denar od države katerega si je še premalo nagrabila s podkupninami za vize.
kriss714@amis.net
25. 11. 2008 21.05
Naj jo pošljejo nazaj v Sarajevo, kot je hotela, samo brez imunitete.
Tonček Balonček
25. 11. 2008 18.28
Glavni problem je nastav, ker so vse terapevstke skupine v Ljubljani popolnjene in doklers ekakšno emsto ne izprazni, bi bilo res najbolje, da gre za ta ačs nazaj v Sarajevo, sicer bo še tu koga povozila, pa še noči so zdaj dolge....
hinko.murovec@siol.net
25. 11. 2008 18.20
Če je bila pijana, glede kako izgleda na slikah bi prej vprašal če je kdaj sploh povsem trezna, potem naj jo po hitrem postopku spokajo nekam kjer ne bo delala sramote Sloveniji. To kar počnejo nekateri Slovenski kvazi diplomati postaja že malce zoprno. Pa kaj so to za ene karikature, brez osnovnih vrednot. Diplomat bi moral biti človek časti in znanja , ne pa neka zažrta kreatura, ki ima ustrezno domače ozadje, sramota. LP
mindfucker
25. 11. 2008 16.58
slovenija postaja podobna braziliji. 80 odstotkov brazilskih avtomobilov, poganja alkohol. 80 odstotkov slovenskih diplomatov, tudi!
fantodfare
25. 11. 2008 16.56
Novinarji, dejte že enkrat raziskat a je bla piana al ne. to bi bilo pravo raziskovalno movinarstvo.he,he. ne pa pisat o enih domnevah.he,he. za kaj ste plačani.
bikicaa
25. 11. 2008 16.54
baba pijana naj bo že enkrat tih
Tonček Balonček
25. 11. 2008 16.53
Kamilica, ti nimaš pojma! Bosanci preko diplomatske pošte pošljejo dokumentacijo v Ljublajno, iz Mladike jo posredujejo na Pravosodno ministrstvo, ti pa vs eskupaj predajo tožilstvu, ki ukrepa naprej, dokler zadeva ne pride na sodišče. Kewr ima Voduškova imuniteto, ji pač lahko sodijo po naših, ne bosanskih zakonih, to je vs ev zvezi z njeno imuniteto! Lahkompa ji niti ne bodo sodilo, če tožilci ne bodo našli dovolj \"elementov\", ne bi bilo prvič! Tu Zalarjeva, Kresalova, Sturm ali Mate pač ne smejo in ne morejo storiti nič, še Rupel ne, tako pač stoji v emdnarodnih konvencijah! Civilno jo bo pač tožil tisti poškodovani, seveda ne bo dobil nič, razen če nimajo naši kakšnih posebnih premij, v kar pa dvomim. Dobro bi bilo, če novinarji na MZZ naslovijo vparašnje, kdo bo palčal škodo na anšem avtomobilu, če je bila vinjena. zavarovalnica gotovo ne, razen če nimajo oni spet kakšnih svojih aranžmajev!
spinjel
25. 11. 2008 16.52
Te imunitete bi blo treba vse ukint. Ne razumem zakaj bi se nekateri lahko pijani vozili (medtem ko imajo lahko voznika)? Sicer je pa ta Voduškova zelo znana tako ljubljanskim kot sarajevskim sosedom - baje se ga kar pogosto napije, kasneje pa z možem pretepata. Tudi on ima veliko masla na svoji glavi! Sicer pa sploh ni dvoma, da jo bodo poslali nazaj, ali pa dobila bojšo ponudbo - ne pozabimo da je bil Pahor njuna poročna priča!
igor.zemljic1@telemach.net
25. 11. 2008 16.36
Izplačajmo ji odškodnino,da bo poravnala KAZEN za vinjenost. To je tipična slovenska folklora,ki pa upam v tem primeru ne bo funkcionirala,sicer bi se ji še morali opravičiti,ker smo jo zmotili pri njenem predrznem početju!
kamilica
25. 11. 2008 16.17
Narobe svet!!!Naše ministrstvo za pravosodje ima vlogo posredovalnega organa????Kdo pa je potem pristojen, da uredi zadevo???Dajmo Zalar, Kresalova.....pokažite sedaj kako smo pred zakoni vsi enaki. Pred volitvami ste imeli polna usta teh obljub in besed, sedaj je treba ukrepati in delati ter dokazati, da udejanjite obljube!!!!
Tonček Balonček
25. 11. 2008 15.24
Naj pristane na zdravniški pregled, vzamejo naj ji kri in opravijo jetrne teste. Na to bi mopal pristati vsak potencialni diplomat, saj je uživanje alkohola postala že prepogosta razvada, da en omenjam kokaina in drugih opojnih substanc! Zaakj bi s tem grozili le šoferjem, a ti lahko pa vse počnejo kar omamljeni?
milan777@mail386.com
25. 11. 2008 15.06
Če ji bodo sodili tukaj bo OPROŠČENA !!!
nejc_o
25. 11. 2008 14.43
če so dokazi da je bila vinjena, naj za svoja dejanja odgovarja, tako kot bi vsak državljan v taki situaciji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dont.Panic
25. 11. 2008 14.41
Da je ni sram, vsa zaripla v obraz bo trdila, da ne pije (kako more šele brez make-upa zgledat). Ne razumem tako brezsrčnih ljudi, človeka je pohabila in sedaj se bo še bunila. Kako lahko zvečer zaspi? Aja, en liter žganja pa je.