Slovenija

V murskosoboški bolnišnici med neurjem s stropa odpadale plošče, čakalnico zalila voda

Murska Sobota, 09. 06. 2018 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srečo v nesreči so ob včerajšnjih neurjih imeli v Splošni bolnišnici Murska Sobota, kjer je voda, ker je odtoki niso mogli požirati, skozi strop stekala v čakalnice. V urgentnem centru v času najhujšega naliva namreč ni bilo nobenega pacienta, zato so se zaposleni lahko posvetili sanaciji in uspešno obvladali razmere.

Kot poroča portal Sobotainfo, so se sinoči z večjimi težavami zaradi neurja, ki je besnelo nad Slovenijo, soočali v urgentnem centru Splošne bolnišnice Murska Sobota, kjer pa v času najhujšega naliva na srečo ni bilo nobenega pacienta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekatere prostore morali izprazniti

Do zamakanja vode je prišlo zato, ker se na območju urgentnega centra nahaja stičišče stare strehe in novega dela poslopja, kjer odtoki niso uspeli požreti vse zbrane vode, piše Sobotainfo.

Voda se je nato prelila čez rob in skozi strop stekala v prostore triaže in čakalnice. S stropa so odpadale plošče in nekatere prostore so morali zaradi vdora vode izprazniti oziroma se preseliti na druge lokacije. Težave pa so imeli tudi v kletnih prostorih, kjer se je iz odtočnih kanalov dvignilo 2-3 milimetra vode.

Na obravnavo pacientov težave k sreči sicer niso vplivale. Takrat v prostorih k sreči ni bilo nobenega pacienta, zato so se zaposleni lahko posvetili sanaciji in hitro obvladali razmere. Zdaj so prostore že uredili in zagotovili pogoje za nemoteno delo, še poročajo lokalni mediji.

Škoda še ni ocenjena

Kot je za Sobotainfo povedal vodja urgentnega centra v Splošni bolnišnici Murska Sobota, Daniel Gabar, zaenkrat še nimajo točne ocene škode, zagotovo bodo morali zamenjati strope, za preprečitev podobnih težav v prihodnje to ne bo zadoščalo: "To bomo pa morali s projektanti skupaj prediskutirati in najti najustreznejšo rešitev. Nekaj podobnega se je zgodilo, preden smo odprli urgentni center. Takrat smo z ukrepi to sanirali, ampak ob takih hudih nalivih, ko je naenkrat toliko vode, je odtočne cevi enostavno ne morejo požreti," je pojasnil Grabar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.