Slovenija

Bolnišnice ob slabšanju epidemičnih razmer omejujejo obiske

Ljubljana, 03. 11. 2021 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z., STA
Komentarji
9

Nekatere slovenske bolnišnice ob slabšanju epidemioloških razmer v državi omejujejo obiske bolnikov. Celjska bolnišnica omejuje obiske otrok na enega obiskovalca ob izpolnjevanju določenih pogojev. Tudi v novomeški bolnišnici in UKC Ljubljana bodo v posebnih primerih dovolili obiske po enega svojca posameznega bolnika.

V Splošni bolnišnice Celje bodo od četrtka zaradi zmanjševanja možnosti za prenos okužb omejili obiske otrok, ki se zdravijo na otroškem in otorinolaringološkem (ORL) oddelku, so sporočili iz bolnišnice. Do preklica tega ukrepa so obiski omejeni na otroke, ki so v bolnišnici hospitalizirani brez spremstva starša ali skrbnika. Obiski teh otrok bodo po novem mogoči med 14. in 18. uro. Otroka bo lahko obiskal en obiskovalec, ki mora izpolnjevati pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pri otroku pa lahko ostane pol ure. 

Na ginekološko-porodniškem oddelku celjske bolnišnice so za zdaj še dovoljeni prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico po predhodnem dogovoru. Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku. Obvezna je uporaba zaščitne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred vstopom v bolnišnico. Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov.

Nekatere slovenske bolnišnice ob slabšanju epidemioloških razmer v državi omejujejo obiske bolnikov.
Nekatere slovenske bolnišnice ob slabšanju epidemioloških razmer v državi omejujejo obiske bolnikov. FOTO: Shutterstock

Tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja od četrtka do nadaljnjega omejujejo obiske. Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku bo izjemoma lahko dovoljen obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih bolnikih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo. V novomeški bolnišnici prav tako opominjajo, da morajo obiskovalci izpolnjevati PCT-pogoj, s seboj pa morajo prinesti tudi izpolnjen in podpisan vprašalnik, ki je dostopen na njihovi spletni strani. V bolnišnici prosijo, naj obiskovalci vprašalnik izročijo medicinskemu osebju na oddelku.

Obiski so po novem v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana omejeni na eno zdravo osebo, ki lahko posameznega bolnika obišče za največ 15 minut. Pri tem mora biti bolnik na zdravljenju v kliničnem centru vsaj teden dni, je danes v izjavi za medije pojasnil v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Jože Golobič. Obiski pa so po nespremenjenem režimu še vedno dovoljeni za starše otrok in kritično bolnih po predhodnem posvetu in dovoljenju oddelčnega zdravnika.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PickaKadicka
03. 11. 2021 19.59
kaj kr neki pišete, sej že orej niso bli dovoljeni
Pomnim
03. 11. 2021 19.35
Mi smo res dobri, vse počnemo vsaj z dvema mesecema zamude.
bozohr
03. 11. 2021 19.34
Dokler so noriški del oblasti ali na oblasti temu narodu ni pomoči.Samo preberite njihove komentarje...bruh...
jmis
03. 11. 2021 18.34
+3
AHA!! Omejujejo obiske ker nočejo da kdo opazi da sploh niso polne!! Vidite kak sem jst pameten, takoj sem jih sprevidel. Mene Janša ne bo pretental. Vse je izmišljeno, vse je igra, VSE JE LAŽŽŽŽ!!! VSI NA ULICE, VSI V NAPAD, NAJ SVOBODA ZAŽARI
poharcpravi
03. 11. 2021 18.30
+2
Če nimaš kaj pametnega za povedat(napisat) rajš bodi tiho.
Potouceni kramoh
03. 11. 2021 18.30
+5
Bolnice in zdravstveni: administracija kofetka, bolnicarji padajo v nezavest dohtarji pa se prijavljajo na sluzbene simpozije, dolge in drage escape ter workajo na polno v privat orfinacuji
Nimasmisla
03. 11. 2021 18.23
+0
Uh kok si pameten dante
Dante69
03. 11. 2021 18.15
+3
Bolnice so vam pa prazne že skoraj 2 leti. Lažnjivci pokvarjeni.
bahattee
03. 11. 2021 19.08