Slovenija

Branko Čakarmiš postal predsednik uprave RTL Hrvaška

Ljubljana, 01. 06. 2022 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

CME Media Enterprises B.V. (CME), ki je tudi lastnica medijske hiše Pro Plus, je danes objavila, da je po prejemu odobritve s strani hrvaškega regulatorja (AZTN) zaključila transakcijo za prevzem RTL Hrvaška. Mesto predsednika uprave RTL Hrvaška je prevzel Branko Čakarmiš, generalni direktor medijske hiše Pro Plus.

"Navdušeni smo, da se je RTL Hrvaška pridružila družini CME, s čimer širimo svojo prisotnost v regiji Adriatik, ki ponuja izjemen potencial rasti. Naši zvesti gledalci lahko pričakujejo povečano produkcijo lokalnih vsebin, izboljšano digitalno ponudbo in nadaljnjo predanost visokokakovostnemu in pluralnemu novinarstvu," je povedal Didier Stoessel, izvršni direktor CME za Hrvaško, Češko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo.

 V CME si želijo tesnega sodelovanja med RTL Hrvaška in Pro Plusom v Sloveniji, kar bi prineslo številne sinergije, predvsem na področjih digitalizacije in produkcije vsebin. Ambiciozni cilji so prinesli tudi spremembe v vodstveni strukturi. 

Branko Čakarmiš, generalni direktor medijske hiše Pro Plus, je postal predsednik uprave RTL Hrvaška in izvršni direktor regije Adriatik. Gospod Čakarmiš je pionir v produkciji televizijskih vsebin in kot generalni direktor Pro Plusa uspešno razvija medijsko hišo na področju vsebin in digitalnega razvoja. Branko Čakarmiš bo še naprej opravljal funkcijo generalnega direktorja Pro Plusa, hkrati pa bo opravljal funkcijo predsednika uprave RTL Hrvaška. 

Branko Čakarmiš je generalni direktor medijske hiše Pro Plus in predsednik uprave RTL Hrvaška.
Branko Čakarmiš je generalni direktor medijske hiše Pro Plus in predsednik uprave RTL Hrvaška. FOTO: Ciril Jazbec

Novi izvršni podpredsednik hrvaškega poslovanja RTL Hrvaška je postal Tonko Weissmann. G. Weissmann je v organizaciji od leta 2005 in je imel številne pomembne pravne in prodajne funkcije. Njegovo imenovanje pomeni za RTL Hrvaško kontinuiteto in stabilnost v pomembni tranzicijski fazi ter upravljanje prihodnje rasti z izboljšanimi vsebinami in digitalizacijo. Christoph Mainusch je bil imenovan za predsednika nadzornega sveta RTL Hrvaška in bo RTL Hrvaški v tej nadzorni vlogi ponudil svoje globoko poznavanje televizijske industrije. "Nova vodstvena struktura odraža naš namen, da izkoristimo najboljše, kar RTL Hrvaška ponuja, in ga skupaj s Pro Plusom dvignemo na novo raven," dodaja g. Stoessel. 

CME ima v lasti 6 izdajateljev televizijskih programov v 6 državah srednje in vzhodne Evrope, ki obsegajo 42 kanalov in dosegajo skupno občinstvo 49 milijonov gledalcev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni