Slovenija

Simonovič po aferah Pivčeve: 'Mojega zaupanja, takega kot na začetku, nima več'

Izola, 07. 08. 2020 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Grešovnik, Marko Gregorc
Komentarji
68

Zaradi afer ima poslanec Desusa Branko Simonovič do Aleksandre Pivec vse manj zaupanja. Odprto sicer pušča možnost, da ga ministrica v ponedeljek prepriča, a stranka je po njegovem mnenju, kljub obljubam Pivčeve, da jo bo utrdila, razdvojena kot nikoli prej. Izolski odbor stranke pa je na sestanku prisluhnil pojasnilom župana Danila Markočiča in sklenil, da bodo počakali na odločitev protikorupcijske komisije.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Izola je na nogah
    02:45
    Iz 24UR ZVEČER: Izola je na nogah
  • Iz 24UR: Nezaupanje je vse večje
    03:14
    Iz 24UR: Nezaupanje je vse večje
  • Iz 24UR: Občinski odbor Desusa v Izoli
    01:22
    Iz 24UR: Občinski odbor Desusa v Izoli

Stranka upokojencev preživlja težke čase, priznava poslanec in podpredsednik DZ Branko Simonovič. V aferi sta se znašla kar dva vidna člana, ministrica Aleksandra Pivec in izolski župan Danilo Markočič, ki je sicer včeraj priznal napako in napovedal, da bo sam poravnal hotelski račun, a le za sobo, v kateri še vedno ni jasno, kdo je spal. "

Če bi bil jaz župan, bi gospa kar sama plačala," je oster Simonovič. Ob teh besedah se poraja vprašanje, ali ministrico, ki se vse bolj zapleta s svojimi izgovori, počasi zapuščajo tudi njeni poslanci? "Mojega zaupanja, takega, kot ga je imela na začetku, nima več. Prav gotovo ne. Bom pa počakal, da vidim, kaj bo pojasnila." 

"Če bi bil jaz župan, bi gospa kar sama plačala," je oster Branko Simonovič
"Če bi bil jaz župan, bi gospa kar sama plačala," je oster Branko Simonovič FOTO: Kanal A

Ne le, da ministrica, ki je trenutno na dopustu, z javnostjo komunicira tako rekoč le preko družbenih omrežij, tudi svoje poslance je pred dejstvo, da bo zadevo pojasnila šele v ponedeljek, postavila kar preko Twitterja. "Glede na to, da smo poslanci prekinili dopuste in predlagali ta njena pojasnila v petek ... Tisti njen tvit, češ, pridem v ponedeljek z nekim računčkom, da je plačana pijača, me je malo ujezil, moram reči," priznava Simonovič.

Kljub temu bomo Pivčevi dali priložnost, da predstavi svojo plat zgodbe, je jasen. Tudi sam je leta vodil hotel in kot pravi, so pravila jasna. Imena morajo biti zabeležena, le tako lahko hotel obračuna turistično takso. Njegova teorija je, da sta bila prijavljena otroka, a rečemo, ali sta tam prespala ali ne. "Če sta šla brez odjave, sta notri!" 

Tudi sicer DeSUS pod Pivčevo ne deluje, kot bi si želeli. Še manj na način, ki ga je obljubljala, ko je na kongresu premagala Karla Erjavca in se v velikem slogu zavihtela na vrh stranke."Ko je postala predsednica stranke, je rekla, da bo prva stvar konsolidiranje stranke. Tega ni. Stranka DeSUS nikoli ni bila tako razdvojena, kot je sedaj," odkrito pove. 

Gre za moje osebno mnenje, doda, a zdi se mi, da podobno razmišljajo tudi številni drugi člani. "Tudi pisma, ki jih dobivam, neke anonimke, so takšne, da mi gredo kocine pokonci!"

O prihodnosti stranke bo že prihodnji četrtek razpravljal primorski pokrajinski odbor in lahko se zgodi, da bo Pivčeva dočakala še eno, skupno pa že četrto nezaupnico s strani pokrajinskih odborov.  

Občinski odbor DeSUS Izola bo upošteval stališče poslanske skupine 

Občinski odbor stranke DeSUS Izola je sicer na današnjem sestanku sklenil, da bo pri svoji presoji ravnanj predsednice stranke upošteval stališče poslanske skupine DeSUS. Tem bo Pivčeva svoje poglede predstavila v ponedeljek. 

Simonovič je pojasnil, da se bodo s stališčem poslanske skupine, ki ga bo ta oblikovala po ponedeljkovem srečanju s predsednico, seznanili tudi na seji pokrajinskega odbora DeSUS za Južno Primorsko, ki je sklicana za četrtek. Ko bo sklican svet stranke in če bo na njem tudi glasovanje o zaupnici Pivčevi, pa se bo izolski občinski odbor sešel ponovno in se do tega opredelil.

Svoj pogled na problematizirane dogodke je na sestanku občinskega odbora danes predstavil tudi izolski župan Markočič. Neuradno naj bi bilo med sestankom precej vroče. Odbor namreč vodi Simonovič, ki s kritikami na račun izolskega župana ne skopari in obljublja, da na vse njegove argumente ne bo pristal. Kot poročajo spletne Primorske novice, je sicer Markočič že na dosedanje zahteve po odstopu odgovarjal, da je vse v skladu z zakonom in ne razmišlja o odstopu. 

Izolski župan nam je povedal svojo zgodbo, vendar bomo počakali na odločitev protikorupcijske komisije, so med drugim še sklenili na odboru. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

staridida
08. 08. 2020 17.34
-5
Karavana gre naprej-levaki lajajo....
sinhron
08. 08. 2020 16.53
+8
Pivčeva mora oditi ! Toliko koruptivnih dejanj , kot jih ona nosi , jih stranka ne sme in ne more podpreti !
Jožajoža
08. 08. 2020 16.43
+8
janša odloča,.kako bo naprej. v kleti trstenjakove že imajo vse govore pivčeve napisane
krmeki
08. 08. 2020 13.49
+11
Če jo bodo poslanci Desus v ppn. podprli to pomeni da tudi Simeunovic, Jursa, Lep in opstali prevzemajo krivdo za mahinacije ki jih počne Pivceva z javnim denarjem.
ina5785
08. 08. 2020 13.48
+10
Pred leti v Mbr. (znana afera s tipom, ki je HOTEL da ga v "gatah" -sp.hlačah)pripeljejo na sodišče) je bilo za sina in hčer ZELO ZELO TEŽKO OBDOBJE! Fant je hodil v Gimnazijo in bil tako zaprt sam vase, NIHČE se mu niti NI MOGEL PRIBLIŽATI!, deklica je bila še v OŠ!, bilo jo je tudi zelo sram. Ta dva otroka bosta skoraj do konca življenja nosila posledica grabežljivih staršev. . . . . . . pa vseeno otroka NISTA bila KRIVA!! pivčeva ZAMISLI SE MALCE!!! in vsaj otrok NE izpostavljaj zaradi NEPOTEŠENE OBLASTIŽELJNOSTI! si prava goska NEumna, ki NE zna razmisliti!!!
Teofil
08. 08. 2020 13.45
+6
Na stotine goljufivig pohlepnih politikov in vplivnežov,ki imajo na vesti veliko večje grehe se nad Pivčevo zgraža same sebe pa prikazujejo kot velike poštenjakarje Marš banda pokvarjena skorumpirana leva in desna in tista na sredini
ina5785
08. 08. 2020 13.33
+7
Več kot očitno je, da ima pivčeva DEBELO kožo, vendar vseeno te rabote bodo vplivale na sinova. Mladi NISO več neumni, v šoli ju znajo zaničevati zaradi koruptivne matere, ki ima občutek da NJEJ in NJENI družini VSE PRIPADA. Vendar MNOGO davkoplačevalcev komaj spaja kraj s krajem, on se pa BOGOTI BREZ SRAMU in fotografira z NAŠIM denarjem. NE lepa frizura, NE obleka te NE odrešijo in NE operejo NOTRANJE UMAZANIJE! baje VSAK pride še poslednjič pred kaso kjer mu izstavijo račun pred ONOSTRANSTVOM! pivčeva fejst bo BOLELO!!!!
sinhron
08. 08. 2020 13.16
+10
Vrstijo se afera za afero predsednice DESUS PIVČEVE , čeprav vse negira , obstajajo neizpodbitni dokazi ! Prvo Vino kras , kjer je združila " službeni obisk " s privatnim , saj je uživala v gostoljubju Vina kras cela družina , čeprav pravi , da je ta del sama plačala , tudi če ni sama plačala, bodo tako uredili , da bo vsem zadoščeno za nazaj ! Enaka zgodba se je odvila pri obisku Izole in ribičev , kjer je občina krila stroške bivanja v hotelu Marina Pivčevi in njenim sinovoma . Ko se je to razvedelo so spremenili račun in njena sinova sta čudežno postala telesna stražarja . Že ponarejanje računov je znak za alarm za organe pregona ! Že v prejšnjem mandate je kršila , pa je kljub temu bila izvoljena za predsednico DESUS , ki izgleda tako kot SDSpodpira korupcijo in criminal ! Pivčevi bolj malo verjamem ! Politično podporo ji nudi Janša , kar je razumljivo , šef korupcije v Sloveniji , mora dajati podporo členom svoje verige , sicer razpade ! Če bi imela Pivčeva vsaj malo moralnega čuta bi ob toliko afer odstopila s položaja predsednice stranke in ne da čaka ali ji bodo pogledali skozi prste in se izrekli proti nezaupnici in tako dovolili , da goljufa in izkorišča svoj položaj naprej !
01xxy
08. 08. 2020 13.08
+9
Njene frizure imamo vec kot dovolj. In nakladanja še bolj. Beda.
borjac
08. 08. 2020 11.46
+16
V časopisu Večer so predsednici Desus-a postavili vprašanje ali bo prestopila v SDS, odgovorila je da nikoli. Desus je edinstvena stranka, ima predsednico, ki deluje samo za SDS in Janšo in je istočasno predsednica DeSUS-a, to je fenomen svetovne politične scene, normalno je da taka stranka pade pod parlamentarni prag. Kako Pivčevi uspeva, da drži Desus pod kontrolo, navkljub vsem aferam ko bi morala že davno odstopiti, še zmeraj dobi podporo v Desusu. Podpirajo jo SDS-ovi petokolonaši in človek tega skoraj ne more verjeti, z KOKETIRANJEM, te starejše "gospode" enostavno vrti okrog prsta, z objemi, smehom, z miganjem, dobro si oglejte fotke in video posnetke, fotke ne lažejo, proučite govorico telesa, revčki DeSUS-ovi .
01xxy
08. 08. 2020 09.22
+12
Kaj storiti z žensko, ki je unicila Desus? Kaj? Jo ostrici na balin?
ecnarf
08. 08. 2020 09.27
-10
ecnarf
08. 08. 2020 09.21
+8
Pivčeva naj se raje loti kmetijske problematike ker če bo šlo tako naprej bomo v parih letih brez kmetijske proizvodnje ker cene so tako nizke kot še nikoli, bik meso 3e mleko 30c , krompir nima cene ga noben noče,zelenja nekaj centov za kg ,les okrog 70e m3 , žita 120- 150 e za tono za slamo od žita dobiš skoraj več tako je podcenjen.
Hasan
08. 08. 2020 08.43
+18
Ljudje preprosto ne razumejo,da se ga.Pivec na vso moč bori za višje pokojnine.Predlagam,da se za nekaj let odpočije,ker to je res garanje.Da te ljudje vlečejo tam po Krasu in nacejajo s teranom,potem pa še v Izolo,pa na barko,pa brancina in škampe za večerjo itd.Ne,to je res preveč!!!!
InaB
08. 08. 2020 08.37
+17
Desus - sama pojasnjevanja, brez ukrepanja
puspan
08. 08. 2020 08.29
+7
Neverjetno, kakšno poštenje allrounderejev Desus-a. Saj ni čudno, ko so si pa tako opomogli, odkar so zagledali slovenski politični svet.
Kaoswakii
08. 08. 2020 08.13
+1
Ta Branko je tudi svojega dnarja vreden, tko da naj neha komentirat..
riss
08. 08. 2020 08.11
-11
+1 Vsa LEVA antipropaganda proti tej vladi, ki ji ni primerjave s strani medijev v zgodovini, naj se spremeni v PROPAGANDO PROTI LEVIM VLADAM za vedno. Vemo koga ne bomo nikoli več volili, če želimo dobro svoji domovini. Dokažimo, da smo spoznali, da se levičarji borijo samo zase in svoje privilegije, ter neupravičene privilegije povsod zavržnega komunističnega sistema.
puspan
08. 08. 2020 08.08
-4
Pa pravijo, da smo najbolj skorumpirana država v Evropi. Še zdaleč ne. Jankovič ni niti vavčarja izkoristil. Cerar je predaval gratis na kubik, Korl si je kupil Porscheja na finančni leasing, ljudje, ki bi radi delali pa že petnajsti petek neutrudno kolesarijo po Lublani in si iščejo priložnostna dela. Muzikontar Gale gre v politiko in vse to pomeni, da nam gre še prekleto dobro, če imamo za takšne kekce še dovolj notranjih rezerv.
Fichte
08. 08. 2020 08.07
+7
Kje je denar od preplačanih avtocest?
Ve?ni optimist
07. 08. 2020 21.57
-16
Da ti pa lahko ena taka napumpana afera zamaje zaupanje. Pa to se na sto kilometrov vidi da je umetna afera, ..... kaki člani te ste to, da ne držite skupaj ,, .....
puspan
08. 08. 2020 08.22
-3
Večni optimist, to je samo dokaz, kako izšolani so v vseh pravnih poslih in zadevah, saj imajo 70 let prakse in na 5 osnove. Če se bom še enkrat rodil, bom komunist.