Slovenija
Oglas

Brezplačen vodič: Kako trgovati s cenami delnic

Ljubljana, 17. 03. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Največja svetovna podjetja ob koncu vsakega četrtletja objavijo poslovne rezultate. Ti rezultati pa odločilno vplivajo na gibanje vrednosti delnic.

Ko vlagatelj pregleda finančna poročila podjetja, običajno vedno upošteva tri dejavnike. Ti dejavniki so: dobički na delnico (angl. earnings per share ali EPS), zasluženi prihodki in napovedi analitikov.

Fortrade je za vse, ki jih zanima kako trgovati s ceno delnic na spletni borzi (t. i. Finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Fortrade, Vodič

Brezplačni vodič "Kako trgovati s cenami delnic" prevzemite tukaj.

Pri trgovanju ni nujno potrebno, da razumete, kako se zasluži z delnico ter kako priti do prihodka. Tudi napovedi analitikov in podrobnosti o izračunih niso tako zelo ključne. Ključna je primerjava (uradno) objavljenih rezultatov s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek nižji od pričakovanja analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani pa lahko rezultati, ki presežejo pričakovanja tudi zvišajo ceno delnice. 

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napovedi se nanašajo na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči in na predlagani obseg v katerem bo podjetje uspešno poslovalo v prihodnosti. Posledično se lahko zgodi, da cene delnic kljub napovedim podjetja o nepričakovano visokem dobičku na delnico zaradi pesimističnih napovedih analitikov padajo. 

Brezplačni vodič "Kako trgovati s cenami delnic" prevzemite tukaj.

Viri: Bloomberg

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato se prepričajte, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno odgovornost. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasa je Fortrade Cyprus Ltd.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3