Slovenija

Brezplačni programi za zaščito pred virusi

Ljubljana, 02. 12. 1999 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Microsoft
Komentarji
0

Microsoft je skupaj z vodilnimi podjetji na področju protivirusne programske opreme Central Command Inc., Computer Associates International Inc., Data Fellows Corp., Network Associates Inc., Norman ASA, Panda Software, Sophos Inc., Symantec Corp. in Micro Inc. ponudil podjetjem in uporabnikom, ki se pripravljajo na prihod leta 2000 brezplačne, v celoti funkcionalne protivirusne programe. Protivirusna programska oprema je brezplačno na voljo na <A HREF=http://www.microsoft.com/y2k/ target=_blank> Microsoftovem spletnem mestu za letnico 2000 </A>oziroma na spletnih mestih omenjenih podjetij do 31. decembra tega leta. Po prenosu protivirusne programske opreme bo ta delovala 90 dni.

Microsoft priporoča, da stranke po namestitvi protivirusnega programa po svoji izbiri občasno preverjajo spletno mesto izdelovalca za posodobitve. Te bodo namreč pripravljali sproti kot odgovor na nove viruse.

Po besedah Deborah Willingham, podpredsednice Microsoftovega oddelka za poslovanje in podjetja, bodo zlonamerni hekerji skušali izrabiti prihod leta 2000 za povzročanje škode ranljivim podjetjem in uporabnikom. To grožnjo Microsoft jemlje zelo resno, zato hoče v sodelovanju z vodilnimi podjetji na tem področju svojim strankam zagotoviti varen prehod v novo tisočletje.