Slovenija

Sunki burje tudi več kot 150 km/h

Ljubljana, 28. 01. 2011 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Primorskem piha močna burja, ki se bo umirila šele v soboto. Sunki so na Ajdovskem tudi več kot 150 km/h. Ponekod je za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse zaradi vetra prepovedan promet.

Sliko je posnela bralka ob 17. uri na Ajdovskem.
Sliko je posnela bralka ob 17. uri na Ajdovskem. FOTO: Mojca Božič

Na spletni strani Agencije RS za okolje opozarjajo, da bodo sunki burje na izpostavljenih mestih lahko dosegli hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.

Burja bo oslabela v soboto čez dan, a zdaj povzroča preglavice v prometu. Na spletni strani prometnoinformacijskega centra poročajo, da je na hitri cesti Razdrto–Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse. Na regionalni cesti Ajdovščina–Podnanos in ostalih cestah v Vipavski dolini pa je promet dovoljen le za osebna vozila.

Sicer pa je v večjem delu Slovenije oblačno, ponekod lahko občasno tudi rahlo sneži. Najvišje dnevne temperature bodo od –2 do 1, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Več o vremenu ...

Več o stanju na cestah ...

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Savrin
28. 01. 2011 20.28
To je slika naših strokovanjakov..pa ne samo tukaj,ampak povsod v gospodarstvu....vsi magistri in doktorji,a brez kakršnih koli izkušenj.Seveda,bistvo so diplome in posledično dobra plača,vse ostalo koga briga.
edy9
28. 01. 2011 18.04
to nej burja, vejtr mal bol piha.....
Novorazodetje
28. 01. 2011 16.52
Projektanti so bili opozarjani zaradi močne burje in pogostega zapiranja zaradi burje. Predlagana je bila druga trasa, kjer bi bilo manj burje. Pa ni nič pomagalo. Oni so bili najpametnejši. Teren kjer je sedaj zgrajena je melišče in samo vprašanje časa je, kdaj se bo cesta odpeljala nižje po pobočju.
Peter Kralj 1
28. 01. 2011 10.53
Toliko o naših gradbincih, ki sploh ne vejo kako in kje projektirati, pa še po treh letih je potrebno s prvimi obnovitvenimi deli - takrat ko poteče garancija. Ta smetana enkrat začne smrdeti . tako, kot vsaka ekskluziva (sodniki, zdravniki, učitelji, ....)