Slovenija

Burkaški misterij Nobelovca Daria Foja v MGL

Ljubljana, 06. 04. 1999 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mestno gledališče ljubljansko prvič v zgodovini poklicnega teatra na Slovenskem postavlja na oder Burkaški misterij italijanskega dramatika in glumača Daria Foja, dobitnika Nobelove nagrade za književnost leta 1997.

O tej repertoarni pobudi in utvarjalnih dilemah so pred premiero - ta četrtek, 8. aprila - skupaj z direktorjem gledališča Borisom Kobalom spregovorili prevajalec besedila Sergej Verč, režiser Matjaž Latin in dramaturg Igor Lampret. V Burkaškem misteriju nastopa šest igralcev - ''nastopačev, glumačev, bleferjev'', kot ustvarjalca giba in nastopaških veščin pa sta k predstavi pomembno prispevala umetniški par Natalija in Ravil Soultanov, diplomanta cirkuške akademije.

O Fojevi satiri in satiri v slovenskem gledališču bo ob premieri Burkaškega misterija tekla beseda tudi na pogovoru z naslovom Kdo se boji Daria Foja - ali morda tisti, ki se nočejo zazreti v zrcalo?, in sicer v knjigarni ValeNovak v sredo, 14. aprila, ob 19.30. Udeležbo napovedujejo komediograf in direktor MGL Boris Kobal, režiser predstave Matjaž Latin, dramaturg Igor Lampret, publicistka in prevajalka iz Trsta Bogomila Kravos ter urednica gledališkega lista v MGL Ira Ratej.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.