Slovenija

Burkini v termah razburja

Moravske Toplice, 17. 07. 2018 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po spletu je zaokrožila fotografija ženske, ki se je v pomurskih termah kopala v burkiniju. Njeno fotografijo je obiskovalka term objavila na Facebooku in ob tem pripisala: 'Ne derejo samo čez mejo, tudi v slovenskih toplicah so posebni kopalci.' Fotografijo je medtem že izbrisala, direktor term Metod Grah pa je nad vsemi odzivi, povezanimi s tem dogodkom, ogorčen.

Fotografija je nastala v Termah Vivat, obiskovalka term pa jo je objavila na svojem Facebooku.

Govorili smo z direktorjem term Metodom Grahom, ki je nad dogodkom, predvsem pa nad odzivom v javnosti, razočaran.

"V skladu s slovensko strategijo razvoja turizma je bil arabski trg opredeljen kot eden izmed ključnih, perspektivnih trgov. Z državnimi predstavniki smo hodili v Dubaj, Abu Dabi, Aman … Naša strategija v termah temelji predvsem na športnem turizmu, trenutno sta pri nas dve nogometni ekipi, ena iz Katarja in ena iz Abu Dabija, drugo leto pa k nam pride celo katarska nogometna reprezentanca. Kar se tiče individualnih prihodov, sta pri nas v zadnjih petih letih bili le dve arabski družini." 

Grah poudarja, da svojim gostom nudijo ločene bazene, iz spoštovanja do njihove in naše kulture. "V tem nesrečnem primeru, če temu sploh lahko rečemo nesrečen, je kopalka šla v ta skupen del z whirlpooli, neka obiskovalka pa jo je fotografirala in to fotografijo naložila na Facebook."

Ko so v termah to opazili, so žensko kontaktirali, fotografijo pa je nemudoma umaknila. Družini se je opravičila v angleškem in arabskem jeziku. Opravičilo so sprejeli.

Grah obsoja gonjo nekaterih medijev, ki kljub temu, da je za njih zadeva zaključena, o njej še naprej poročajo na za turizem in pomursko regijo škodljiv način. Poudarja, da gostje iz tujine, ki pridejo v terme, ne pridejo le v nek hotel za nekaj dni, ampak pridejo v Slovenijo in ostanejo dlje časa. 

"Užaljen sem kot državljan in kot lastnik term, da se poziva k bojkotu slovenskega termalnega turizma. Ti ljudje se sploh ne zavedajo, kakšno škodo delajo državi, kakšno škodo delajo turizmu. Treba je spoštovati različne kulture, različne navade, vse to v korist naših gostov."

Direktor Grah je povedal tudi, da so zaradi tega dogodka že imeli odpoved gostje, ki je imela rezervacijo, kar jih seveda žalosti. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3