Slovenija

Burno zaradi zapisnika o odvzemu goveda: 'To je vmešavanje v postopek'

Ljubljana, 21. 11. 2023 06.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
24UR ZVEČER, U.Z.
Komentarji
1099

Opozicija vladajoči koaliciji očita, da je odvzem goveda kmetu iz okolice Krškega rezultat sprejetja novele zakona o zaščiti živali, ki je po mnenju SDS uperjen proti kmetu in zasebni lastnini. Ravno dikcija novih členov zakona pa odpira možnosti takšnim načinom odvzema živali, kot jih sedaj vidimo v praksi. Je inšpekcija prekoračila pooblastila, je nov zakon posledica takšnega odvzema govedi? V vladajoči koaliciji odgovarjajo, da novela zakona nima nič z odvzemom. V oddaji 24UR ZVEČER sta se soočili prvopodpisana pod zakon, poslanka SD Meira Hot, in poslanka NSi Vida Čadonič Špelič.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Meira Hot in Vida Čadonič Špelič o odvzemu krav
    13:03
    Iz 24UR ZVEČER: Meira Hot in Vida Čadonič Špelič o odvzemu krav
  • Iz 24UR ZVEČER: Odvzem govedi
    04:20
    Iz 24UR ZVEČER: Odvzem govedi

Ali je bil ukrep odvzema krav s kmetije v Krškem pretiran? Kje so živali? Kmetovalci in stroka že opažajo vse večji pritisk civilne družbe na rejce. Ali je bil zaseg posledica sveže uveljavitve novele zakona o zaščiti živali? Razvpit odvzem govedi je razdelil tudi politiko. 

Meira Hot na očitke, da je nov zakon podlaga za odvzem govedi, odgovarja, da gre za neresnice in manipulacije, ki so jih bili deležni tudi v času zakonodajnega postopka. "Tovrstni odvzemi so bili možni tudi po prejšnji noveli in so bili v tem primeru narejeni na istih členih, ki jih mi sploh nismo spreminjali. Mislim, da je tu nastala neka zmešnjava, ker naj bi bilo na začetku poročano, da je živali odvzelo društvo. V resnici društvo ni bilo prijavitelj in sploh ni bilo udeleženo v postopku," je pojasnila. 

Način, kako so reagirale določene interesne organizacije in politika, se ji zdi zelo neprimeren. "Znova smo priča manipulacijam in širjenju zlonamernih neresnic, katerih tarče so društva. Če samo pogledamo, kaj se širi po družbenih omrežjih, me je strah sovraštva in napadov, ki so jih določena društva deležna. Nič kriva." 

Vida Čadonič Špelič je spomnila, da je koalicija v procesu sprejemanja zakona večkrat povedala, da zakon ni uperjen proti kmetu. "A to, kar vidimo zdaj, je dejanje, ki nima odgovorov na marsikatero vprašanje in je na prvi pogled usmerjeno proti kmetu. To dejanje nima pravnih podlag. Škoda, da inšpektorica, ki v prispevku našteva dejstva, tega ni zmogla napisati v zapisnik. Če bi vse teklo tako, kot bi moralo, bi bil ta zapisnik, ki je v resnici ustna odločba, napisan na par straneh in ona bi vanj napisala dejstva, na osnovi katerih je odvzela živali."

Čadonič Špeličeva ni želela komentirati konkretnih dejstev s kmetije, saj da je tam ni bilo. "Lahko pa komentiram zelo slab postopek inšpektorice, zaradi katerega so kmetje prestrašeni, ker ne vedo, kdaj bo na vrsti naslednji." Prepričana je, da so z novim zakonom določeni inšpektorji in nevladne organizacije dodatno opogumljeni. 

Meira Hot in Vida Čadonič Špelič v oddaji 24UR ZVEČER
Meira Hot in Vida Čadonič Špelič v oddaji 24UR ZVEČER FOTO: POP TV

Hotova je opozorila, da dogajanje na omenjeni kmetiji ni bilo posledica novega zakona o zaščiti živali. "Po novem zakonu bi društvo postalo kvalificirani prijavitelj šele po izvedbi tečajev, ki jih sploh še ni bilo. Zakon je v veljavi komaj štiri dni in za pravo implementacijo sploh še ni bilo časa. Vse se dogaja na osnovi obstoječe zakonodaje."

Vmešavanje politike v odprte inšpekcijske postopke se ji zdi nizkotno in nesmiselno. "Na osnovi zapisnika odločbe ima domnevni kršitelj možnost pritožbe. V kolikor ne uspe, imamo sodno presojo. Ne more politika presojati konkretnih inšpekcijskih postopkov – to je za moje pojme politični pritisk!" je bila jasna. 

Čadonič Špeličeva ji je pokazala konkretni zapisnik in jo izzvala, naj ji kot pravnica pove, na kaj naj se kmet sploh pritoži v zapisniku, kjer sta napisana "dva stavka".  

Hotovi pa se je zdelo nezaslišano, da Čadonič Špeličeva zapisnik sploh drži v rokah. "Kako ima lahko neka poslanka zapisnik o nekem konkretnem postopku? To je zame skrajno nenavadno in pomeni neposredno vmešavanje v odprt postopek!" je bila zgrožena. "Ste v komisiji, ki se ukvarja s političnimi pritiski na različne organe, ne samo na Policijo, in obe veva, da se v konkretne inšpekcijske postopke ne posega!

Čadonič Špeličeva ji je mirno odgovorila, da je inšpekcijski postopek javen in da zapisnik pač ima. 

Hotova je poslansko kolegico opomnila, da nobena od njiju ni pristojna za presojanje o tem, ali so bile živali trpinčene ali ne. Prav tako ona ne moreta presojati procesnih napak, saj to dela pritožbeni organ. Večkrat jo je vprašala, kje točno v zakonu o zaščiti živali je določba, ki je dopustila, da se lahko zgodi omenjeni primer. Konkretnega odgovora ni dobila, sta pa ena drugi očitali zavajanje. 

Čadonič Špeličeva je vztrajala, da je bil postopek nepravilno izveden in da nobenemu inšpektorju ni dovoljeno kršiti zakonodaje. "Kot veterinarka lahko povem, da je ta zapisnik tako nestrokoven, da smo izgubili sledljivost za vsem govedom. Več kot 20 let je v tej državi zapisano, da mora biti vsaka žival označena. Kje je ena številka te živali?" je bila razburjena. Prepričana je, da se je naredila nepopravljiva škoda veterinarskim inšpektorjem, slaba luč pa je padla na celotno slovensko kmetijstvo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1099)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kristjan Rebec
28. 11. 2023 20.17
Svoboda nima pojma kako se na kmetiji dela in to se že izvaja od 45desetega do danes zato je kot je.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 21.56
-1
Smrt janšizmu, svoboda narodu je naše geslo, da nas ne bo uneslo, ...če nas bo pa uneslo, je pa smrt janšizmu in svoboda narodu naše motivacijsko geslo. ...
odpisani zasedli vlado
21. 11. 2023 21.46
-2
Krave naj razdelijo oziroma podarijo kmetom kateri bodo za njih skrbeli kot se mora ne pa pri tem kmetu kjer so bile na mučenju. Sem si ogledal teren in videl,da je inšpektorica imela več kot prav.Morali bi mu odvzeti še kmetijo,ker bo taka dejanja ponavljal naprej saj je tudi zelo čuden oziroma ne bom napisal mnenja.
Volja
22. 11. 2023 18.54
+1
Menim, da je pretiran odziv. Lahko pa je lastnika odvzetih krav resnično sram, da so imeli tako na debelo z blatom prekrito živino, ki se je iz dneva v dan nalagalo...takih blatnih kep sprijetih na dlaki živine ne dobiš niti v treh dneh! Že izpred prve svetovne vojne je znan pregovor, da čista živina je izkaznica skrbnega, delavnega in vsega spoštovanja vrednega gospodarja kmetije. 🙌
main
21. 11. 2023 21.42
+1
Sosedov pes cele noči joče, ker je lačen.......nikjer nobenega inšpektorja.
odpisani zasedli vlado
21. 11. 2023 21.52
+0
main:Ja saj je tudi Vida Čadonič Špelič imela ogromno spornih zadev v preteklosti.Spomnimo se samo Barićevićevih Bullmastifov katere so spolno zlorabljali in drogirali Senica,Katarina Kresal in še ogromno drugih.Ko so Stenico pogrizli in ga peljali k zdravniku v Švico jih je Špelička nemudoma dala uspavati,ker bi ga psi pri soočenju seveda takoj prepoznali. Vendar ima tokrat glede tega odvzema krav popolnoma prav.Sem si ogledal teren na lastne oči in videl,da je bil ukrep pravilen.Tudi kmet je neki čudak oziroma ne bom navajal mnenja.
Volja
22. 11. 2023 13.13
+1
Razumem, da te moti pasji lajež CELE NOČI, lahko si misliš kakšen je šele spanec LASTNIKA tega psa....Lačen pes ne laja, to bi lahko vedel.
Volja
22. 11. 2023 13.18
+0
Še dopolnim naj, da nekatere pasme psov so znane po ločitveni tesnobi, ampaj se jih da odvaditi z ustreznim pristopom na podlagi pozitivne spodbude. Če pa je čuvaj, pa je treba ugotoviti, kaj ga zmoti...npr. mačke in pač nastaviti ustrezne odganjalce tem motečim dejavnikom...
son?ek11
21. 11. 2023 20.31
+2
Če je kdo skakal v besedo,je to bila čadoničķa in s svojim izumetnicenim glasom parala živce!! Pa kako se lahko več ur skupaj tako pači?!
prinašalec2
21. 11. 2023 19.38
+0
Živali v takih razmerah ne smejo živeti . Sedaj bolni politiki kopja lomijo nad ubogo živino. Kaj vas ni nič sram? Se vam žival niti malo ne smili? To so živa bitja, ne kosi mesa. Slovenci smo res pokvarjeni do konca in naprej.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 19.53
-3
Za pokvarjene kmete kot je ta so še manj kot kot mesa, ker jih ni niti označil s številkami, kar je dolžan takoj po rojstvu ali nakupu iz tujine,... te živali bodo nadaljevale nezakonito pot do mesnih izdelkov v privatnih mesnicah in predelovalnicah.
odpisani zasedli vlado
21. 11. 2023 21.55
-6
pekoči paradižnik:No ja tokrat imaš prav sem si osebno ogledal teren. Naj se krave podarijo v oskrbo tistim kmetom kateri bodo za njih skrbeli ustrezno kot se mora.Seveda zastonj ne,da bi morali kaj plačati za njih. Tako bo najbolj prav.
Darko32
21. 11. 2023 19.35
+3
Če beremo v drugem članku pa sedaj vidimo, d aje ta iz društva za zaščito kONJ JAVNO IN JASNO ZAVAJALA. nAMREČ KOLIKOR RAZUME PRAV ONI SO VPLETENI V TO. Prijaviš in potem si interesent za te živali. Tukaj je več kot jasno, da je INŠPEKTORICA SE ŠLA KRIMINALNO POČETJE IN SEDAJ JASNO GOVORI, DA JE PRAV TA valerija VPLETENA. tOREJ DOGOVORITE SE ŽE ENKRAT KAKO BOSTE FARBALI NAROD.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 19.48
+1
dare,... si že našel številke na ušesih odvzetih govedi,..... vse drugo je spuščanje megle in zavajanje,.....
jutri_pa_res
21. 11. 2023 18.36
+3
V tem postopku je vse tako narobe, da je treba na licu mesta suspendirati in po koncu preiskave odpustiti to inšpektorico. V normalni državi bi odstopil tudi minister za kmetijstvo, pri nas pa ne vem... Ta ubogi Šarec je sicer minister za obrambo, kmetijstvo mu je Golob obesil, ker nobenega drugega več ne najde... Ne vem sicer, kako to gre, ali lahko Šarec (dvojni minister) odstopi samo kot en minister, kot drugi pa ostane? Mislim, da na kmetijskem področju itak ni ravno znanstvenik...
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 19.50
-2
jutri,... poglej posnetek odvzema živali, ugotovi če imajo v ušesih številko, potem si preberi kaj pravi pravilnik o označevanju govedi,.... potem pa pri nazaj in komentiraj,.... prav?
Perivnik
21. 11. 2023 18.30
+10
Mejra Hot pravi, še enkrat: "Če samo pogledamo, kaj se širi po družbenih omrežjih, me je strah sovraštva in napadov, ki so jih določena društva deležna. Nič kriva." Ga. Mejra mene pa je strah sovraštva in napadov, ki jih je na svojih portalih, kot piše e-maribor in prilaga "sliko", izkazovala ravno gospa Valerija Podgornik iz Društva za zaščito konj, ki sedaj trdi, da nima nič s prijavo in posledično z odvzemom goveda. Skočite na sosednji portal e-maribor in boste lahko prebrali, kako se je Valerija Podgornik milo rečeno nesramno lotila Jožeta Tanka v enem od komentarjev glede obiranja jagod in označila nas kristjane kot cerkvene podgane. Lepo prosim ga. Mejro, naj se opredeli katero širjenje sovraštva in napadov jo je strah? Mene teh, da smo kristjani "cerkvene podgane" in tiste nesramne besede, uperjene proti g. Tanku.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 18.37
-5
Znana je manira janševcev, da drugim očitajo kar počnejo sami.
Perivnik
21. 11. 2023 18.54
+4
pekoči paradižnik - moje mnenje je obratno vašemu. Sicer pa prosim specifikacijo karakteristik "janševcev". Ne vem, ali hočete reči, da spadam mednje??? Predvidevam, da JA. Ali menite, če nisem lewak, če se ne strinjam z dejanji te vlade, potem sem "janševec". Sem mislil, da sem Slovenec, slovenski domoljub, slovenski desničar, ki zagovarjam zdrave vrednote za obstoj naroda in države, za dolgoročni razvoj in blaginjo državljanov, .... To pomeni, da sem "janševec"??? Pa to ni slabo? Levičarji pa "obsojate" janševce kot nekaj škodljivega????
vednokontra
21. 11. 2023 18.27
+3
NAROD SI PIŠE SODBO SAM
Perivnik
21. 11. 2023 18.12
+9
Mejra Hot pravi: "Če samo pogledamo, kaj se širi po družbenih omrežjih, me je strah sovraštva in napadov, ki so jih določena društva deležna. Nič kriva." Ga. Hot, prosim odgovorite na vprašanje: Ali je bila tam gospa Valerija Podgornik iz Društva za zaščito živali? Ali je vezala kravo za roževino?? Kar je strogo neetično do živali!!! Ali je vlekla kravo na tovornjak????? Seveda jo je, saj to kažejo fotografije??' Za roževino roge jo je "ljubiteljica živali" zagotovo privezala namerno???, ker kljub lastni moči krave ne bi mogla privleči na tovornjak?????
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 18.41
-1
Na fotografijah se tudi vidi, da živali nimajo številk v ušesih,.... si to opazil perivnik, če nisi bil prej zvoneti ali pa darko32, ponavlajam vprašanje: imajo živali v ušesih številke ali ne,.... to je vprašanje, ne pa za kaj jo je aktivistka vezala,... nepomembno.
M_teoretik
21. 11. 2023 18.03
-4
V takih razmerah še bakterija ne preživi!?
Perivnik
21. 11. 2023 17.59
+1
Tale Mejra je "pk=var?jena" v nulo. Kako ta skače v besedo sogovornici??? Čisto po "Svobodno". Predrznost brez meja????
Perivnik
21. 11. 2023 18.02
+3
Poslušam dialog med Mejro in Vido. Kje je voditelj? Je šel vmes na "pavzo"??? Zakaj ne ustavi Mejre, ko ves čas Čadonič Špeličevi skače v besedo in to zelo nesramno in ponižujoče???? V stilu "Svobode"????
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 18.12
-3
Zakaj ne ustavo Špeličeve,.... aja janševci mislite, da lahko samo vi govorite.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 18.14
-4
janševci niste navajeni, da vam je kdo kos v govorjenju,.... odlično se je odrezala Meira,... je res HOT.
Perivnik
21. 11. 2023 18.22
+1
pekoči paradižnik - katera pa je skakala ves čas nesramno v besedo drugi? Špeličeva? Dajte lepo prosim še enkrat poslušat prispevek?
Perivnik
21. 11. 2023 18.23
-1
pekoči paradižnik - Mejra se je res fajn pokazala kako nekulturne komunikacije je sposobna.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.56
-2
Še vedno od zagrizenih janševcev, dežurnih kletarjev, zagovornikov mučenja živali in nezakonite reje in v nadaljevanju vsega nezakonitega početja v zvezi z živino in mesom,... nisem dobil odgovora, ali je kdo na video posnetku odvzema živali videl v ušesu katere živali številko, vsaj eno,.... ponavljam, na video posnetku odvzema živali, na na njihovi spletni strani ali kje drugje, kjer pod sliko piše, da je simbolična, ker pod mnogimi simboličnimi slikami se številka brez težav opazi, izstopa.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.16
-3
zvoneti, darko23, fenix123,... in ostali: ponavljam vprašanje, je kdo od vas videl na posnetku odvzema živali pri kateri v ušesu številko, velika rumena ploščica, to je namreč njihov EMŠO. Vaša skrb o moji pismenosti je odveč,... ne ponujajte mi slik na spletu, kjer spodaj piše, da so simbolične. Sprašujem, še enkrat, za živali na posnetku odvzema. Bo šlo?
zvoneti
21. 11. 2023 17.20
+10
Ne glejte simboličnih slik, imate na spletu veliko posnetkov kmetije in živali kjer se lepo vidne rumene ozbake v ušesih. Pa kaj nakladate in bluzitemm kmet je imel v zadnjem meseci tri obiske veterinarjev (breje krave), ali veste kaj to pomeni, pa kakšni osebki tukaj komentirate, niti slučajno se vam ne sanja o čem pišete.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.20
-3
O potnih listinah teh živali, ki naj bi jih imel lastnik, je očividec izjavil, da so na porumenelem papirju....
PIERREBRICE
21. 11. 2023 17.21
+4
Ha,ha,ha! Paradižnik +++++++++++++++++++++++++++++++
zvoneti
21. 11. 2023 17.21
+5
Ali veste, da ima vsak obisk veterinarja pisno sled v dnevniku živali, ali sploh veste za dnevnik? Nehajte pisati o stvareh o katerih nimate blage veze.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.23
-2
zvoneti,... veliko vem o vsem tem, kar ti klobasaš tukaj gori, zato pa sprašujem o bistvenih in pomembnih podatkih.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.27
+2
Mene ne zanima, kaj ima kmetija na svoji spletni strani objavljeno, verjetno nič slabega,.... mene zanimajo podrobnosti odvzema teh živali, ker to je tema,..... ne pa njihovo leporečenje, za katerim se skrivajo take nepravilnosti,.... še enkrat sprašujem, ste na posnetku odvzema videli kakšno številko v ušesu živali?
zvoneti
21. 11. 2023 17.29
+7
Nebi rekel, kako si predstavljate breje živali, redne obiske veterinarjev in bluzite o nekih kravak brez oznak in na črno. Kako gre to lahko skupaj? Pojma nimate.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.45
+0
Tvoje mnenje v tem primeru sploh ni pomembno, koliko imaš pojma o celi zadevi pa pove tvoje klobasanje o brejih živalih in obiskih veterinarjev,... jaz si brejo žival predstavljam kot brejo žival, ki v sebi nosi naraščaj,.... kako pa ti?
zvoneti
21. 11. 2023 18.05
+5
Mater sem bedak, s kom se spravim dopisovati.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 18.35
+0
Samokritika je lepa lastnost, ne zmorejo je vsi.
zvoneti
21. 11. 2023 17.12
-1
Preberite in poglejte blato na podobni kmetiji v novicah, kopiram besedilo: Tudi pomemben živinorejec iz Planine Cvetko Milavec je že vajen nenehnih prijav. Nazadnje ga je anonimna prijaviteljica zatožila celo državnemu zboru pa tudi medijem, »saj je zelo očitno, da ministrstvo ukrepa le še pod pritiskom javnosti in medijev«. Prijaviteljica v nadaljevanju pripoveduje o govedu in stiski, ki jo doživlja, »ko lahko spi le še stoje, saj bi se drugače utopilo, z glasnim in pretresljivim mukanjem pa okolico opozarja 24 ur na dan
E.Nigma
21. 11. 2023 17.09
-2
Kakšni ljudje pa to Zemljo tlačijo. Ne moreš, da verjameš. Da mi sin pripelje nekega tipa domov bi še nekako prenesel. Težko. A nekako bi. A, da pa mi pride domov, pa mi reče, da bi, je, bo, volil levo stranko pa Ajde marš tam so ti vrata. Eno je genetsko. Štekam. Da pa bi bil tak zblojen. Ej, takega ga pa nisem vzgajal. Adijo in srečno.
son?ek11
21. 11. 2023 17.07
+1
Darko, pa kako naj naredijo popis živali, če živali niso imele rumenih listkov v ušesih!! Povedale pa tudi niso, kako je kateri ime, krave namreč!!!
zvoneti
21. 11. 2023 17.14
+1
Kaj bluzite, nehajte lagati, poguglajte več fotografij na spletu, vse krave imajo rumene oznake v ušesih.
Darko32
21. 11. 2023 17.16
+3
Ojoj joj kaj imamo. POglej, če neveš bodi raje tiho. Če povežemo to skupaj in tvojo izjavo, kar opažam, da nekaj zagretih aktivistov tukaj poskuša prodati je prav tisto, kar sem že včeraj opozarjal in kar smo v ekipi videli. Ponareditev podatkov in dokazov. To pa ciljem sedaj, da niso nič vzeli. Zato je sedaj več kot očitno, da zapisnik o števil oodvzetih živali in z identifikacijskimi podatki ni bil namerno izpolnjen, ker se je šlo v to smer, kar ti praviš. Glede fotografij ti lahko povem, da fotografije se da grafično obdelati tako, da se bo vpisalo na fotografijo kar človek si zaželi. Tudi to se da preveriti z globokim 64 stez nim pregledom in zato ne prodajati tukaj megle, da ni številk. Za velikost živali in posledično starost je z tvojo izjavo sedaj jasno k obeli dan zakaj ni inšpektorica vpisala vseh podatkov. Ti si javno in jasno jo izdala. Zato te vljudno prosim, da prenhaš. Pa ne zaradi mene ampak zaradi ZASTAVE IN USTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE. POGLEJ če imaš vsaj malo pameti veš kaj sem napisal.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.49
+0
janšistična teorija zarote,... nekdo je na sliki izbrisal številke iz ušes živali,.... ta je pa najbolj žavtava, kar sem jih slišal....
son?ek11
21. 11. 2023 17.02
+0
No,za primerjavo bi si lahko ogledali Čretnikov hlev in kako se dela z živino! Res, da nimajo vsi takih možnosti ampak za higieno bi la lahko poskrbeli!!!Tukaj la o izgovora!! Kakšno je mleko, če je krava do vikenda v fekalijah,?
son?ek11
21. 11. 2023 17.05
-2
Sixten Malmerfelt
21. 11. 2023 17.05
-1
inšpektorica zaplenila nešteto posranih krav, a ti zadostuje?
E.Nigma
21. 11. 2023 17.12
+4
Belo. Kakšno pa? Razen, če je v planinah na vikendu. Te je bolj vijolično.
Darko32
21. 11. 2023 17.00
+2
Mislim in kot vidim v vseh pisanjih in izjavah je več kot očitno, da je tukaj šlo za politično zlorabo. Namreč vsi, kateri zagovajrjajo takšno početje, da se ne naredi zapisnik na kraju dogodka z ciljem, da se dokazno zapiše dejansko stanje dokazujeo, da bi še naprej radi ribarili v kalnem. Že to, da INŠPEKTORICA ni naredila popisa živali dokazuje, da je šlo za naklepno početje z ciljem, da si zaščiti hrbet in naknadno frizira stanje. To smo sedaj lepo videli, da obtožuje sina in sočasno smo videli, da so bili zraven POLICAJI. Torej je storila najmanj kar je kaznivo dejanje prirejanja dokazov z ciljem onemogočanja pravne varnosti tega kmeta. Namreč javna skrivnost je, da se teh metod lotevajo v javni upravi v primerih, ko so z svojim početjem odškodninsko odgovorni za dejanje. Tukaj ni popisala ne živali in še manj izvršila temeljit pregled živali in stanja le teh. Za nameč pa še z članicami društva manipulirali in si brez zapisnikov in sledljivosti o številki živali delili živali prosto po prešernu. Tako so celo napadli neposredno sledljivost živali. NIČ jih več ne opraviči. To bi morali storiti pred odvzemom in zato je potrebno uvesti suspenz in zapor za navedeno inšpektorico. To početje jasno in javno dokazuje kako in na kašne načine ovirajo dokazne postopke zaposleni v javni upravi in potem prirejajo dokaze. Zato se ne smemo čuditi, če Vsi razgledani Slovenci vidimo kriminalno početje, saj vedo kaj so delali predniki teh po 2 sv vojni, ko so prav tako živali kradli po hlevih in se zgovajrali za obvezno oddajo. Poznamo celo primer, ko so si prisvojili takšno kravo in so tistega, ki je videl storilce pospravili. Zato tukaj vidmo, da greza politično diskreditacijo, saj temu kmetu ves čas dokazano vsi mečejo naprej SDS-ovce. A glej ga zlomka zapisnik pa bi morala napisati inšpektorica in je se šla ribarjenje v kalnem. Zato odločno podpiram ŠARCA in DRŽAVNI SVET V CELOTI. ČADONIČEVA JE POVEDALA RESNICO, KATERI TI BIZGECI SEDAJ NOČEJO SLIŠATI. HOT-ova pa je zapečatila dokončno usodo SD-ja. Namreč z tem početjem je dokazala, da DS-jevi člani še vedno zagovarjajo kriminal iz leta 1945 naprej. Že to, da je manipulirala in zavajala je pokazala, da je imela prste zraven tudi ona. Zato se nebom čudil, če bodo te krave sedaj povod za rušenje vlade in splošnih neredov začetek. Postavlja pa se drugi problem in to je. VIDA je lepo povedala, d asmo sesuli sledljivost mesa z tem početjem in bojim se, da bom v parih dneh doživeli debakl, saj se postavi JAVNO VPRAŠANJE: KAKO BODO LJUDJE ZADOLŽENI PO HASABU SLEDILI MESU, ČE PA VIDIMO, DA SAMA INŠPEKTORICA IGNORIRA TO. ŠE VEČ NITI NIMAMO DOKAZNIH PODATKOV, KJER SI JE DRUŠTVA PRISVOJILA VEČJE ŠTEVILO GOVEDI, DA BODO SE ŠLI TRGOVINO Z ŽIVALMI. Tako, da se ne čudim, če bomo doživeli popolno blokado vsega govejega mesa od časa odvzema naprej. KMetje kateri gledajo naprej je bolje, da ta trenutek ne prodajajo in se zaščitijo. Tako bo potrebno uničiti okrog 25 ton tega mesa. Vam še enkrat prilimam, da ne pozabite kaj ste povzročili. Najbolj svetovna pa je tista ženska, k iz štrikom teka za teletom. Torej so vpleteni i zdruštva in to je zelo važno. zATO SO SEDAJ ZAČELI Aktivisti širiti, da živali niso imele številk in identifikacij. To je prva smer ponarejanja dokazov. Zato predlagam vsem, da se zbudite in nehajmo se delati norca iz vseh. POLICAJE pa obvestiti o tej zadevi, aktera se je začela širiti po spletu. Sam sem opozoril na ta sum insmer, ker je inšpektrica pisala zapisnik v to smer, da bi prirkila evidence. Zato naj lokalni POLICISTI preverjajo in zaščitijo USTAVO IN ZASTAVO REPUBLIKE SLOVENIJE. Policaji naj storijo zato, da nebodo vpleteni v prirejanje dokazov. Sedaj pa aktivisti iskat identifikacije in ono vašo aktivistko opozoriti, da takoj gre na PP KRŠKO in pove katere številke je žival označena. Zato ni zapisnik bil izpolnjen, da bodo sedaj mutili.
pekoči paradižnik
21. 11. 2023 17.06
-3
dare,.... so imela ta goveda v ušesih številko? ... si jo morda videl, čeprav boš edini pa vseeno,.... ne zavajaj s temi tvojimi litanijami, prekopiranimi iz janšističnega tiska in odgovori na vprašanje.