Slovenija

'Če bo ideoloških tem preveč, ne prisegam na to, da v koaliciji vztrajamo do konca'

Ljubljana, 13. 07. 2020 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
516

Pivčeva je v oddaji 24UR ZVEČER povedala, da bi lahko bil Janšev sporen tvit o Srebrenici in s tem njegova nepripravljenost, da se zanj opraviči, pomembna prelomna točka za sodelovanje Desusa v koaliciji. Kot pravi, ne prisega na to, da do konca vztrajajo v koaliciji, če bo ideoloških tem preveč oziroma če bodo te onemogočale sodelovanje. Kot poudarja, bo končna odločitev o prihodnosti Desusa v tej koaliciji seveda odvisna od organov stranke.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Aleksandra Pivec o ideoloških temah in sodelovanju v koaliciji
    07:44
    Iz 24UR ZVEČER: Aleksandra Pivec o ideoloških temah in sodelovanju v koaliciji
  • Iz 24UR ZVEČER: Ostri odzivi na Janšev tvit
    03:33
    Iz 24UR ZVEČER: Ostri odzivi na Janšev tvit

 

 

Predsednica stranke Desus Aleksandra Pivec je v oddaji 24UR ZVEČER ponovila, da je bilo  tvitanje Janeza Janše  ob 25. obletnici srebreniškega genocida popolnoma neprimerno in blati ugled Slovenije v tujini. Dejala je, da je prepričana, da bi moral predsednik vlade to izjavo "potegniti nazaj in se zanjo opravičiti'" A predsednik vlade tega danes ni storil in vztraja.  

Na vprašanje, če bodo zato razmislili o odhodu iz koalicije, je Pivčeva dejala: "Čeprav smo v koalicijo stopili v prepričanju, da bomo v njej delovali v smeri izpolnjevanja vsebinskih zavez, se iz dneva v dan nabira vedno več ideoloških vsebin. Mislim, da pa je to pomembna prelomna točka, o kateri se bo treba v prihodnosti pogovarjati. Menim, da bo to predmet pogovorov tudi znotraj stranke. Prav gotovo bom o tem govorila tudi na sestanku predsednikov koalicije. Večkrat sem že pozvala predsednika vlade, naj ne odpira teh tem, saj rušijo dobro delo, ki ga opravljamo."  

Aleksandra Pivec
Aleksandra Pivec FOTO: Bobo

"Desus v osnovi ni ideološka stranka, zato menim, da sodi v vsako vlado. Nismo vstopili v koalicijo, zato da bi  omogočili koalicijo, ampak zaradi naše državnotvorne drže. Takrat je bil izjemno težek čas," je odgovorila na očitek, da bi brez podpore Desusa Janša takšne tvite pošiljal le kot opozicijski poslanec, ne pa kot predsednik vlade.  

Na očitek, da Desus pelje preveč v desno, je Pivčeva odgovorila, da te očitke strogo zavrača: "Stranke ne peljem nikamor v desno, odločitev organov stranke je bila jasna, to ni bilo moje osebno mnenje. Sodelovanje znotraj koalicije torej ni moja volja, ampak volja stranke. Tudi meni ni lahko delati v teh okoliščinah, ampak prisegam na to, za kar smo v to koalicijo sploh vstopili. Seveda pa ne prisegam, da tu vztrajamo do konca, če bo preveč ideoloških tem, ki bodo onemogočale sodelovanje." Na očitke več odborov stranke, da Desusa ne vodi na pravi način, odgovarja: "Sama sem pokrajinske odbore opravila in nisem slišala skeptičnosti do načina vodenja ali sodelovanja v koaliciji, saj se vsi zavedamo, da je bila to kolektivna odločitev. Naslednja odločitev bo seveda tudi odločitev organov. Do trenutka, ko bo odločitev padla, bom delala to, za kar sem se zavezala stranki. Če pa bo odločitev v prihodnosti drugačna, jo bom spoštovala."  

Izvršilni odbor stranke na njeno željo že pred parlamentarnimi počitnicami

"Sestanek o tem naj bi se zgodil avgusta, vmes pa bomo zagotovo sklicali izvršilni odbor stranke, ki je manj številčen, in bomo o tem na moj sklic razpravljali že pred parlamentarnimi počitnicami. Takrat bo verjetno stališče izvršilnega odbora že pokazalo smer, o kateri predstavniki razmišljajo. Seveda pa bomo svet stranke sklicali takoj, ko bo mogoče," je pojasnila.

"Še enkrat poudarjam, da če bo prevladala odločitev, da je preveč ideoloških tem in da ne moremo vztrajati v tej koaliciji, bomo o tem zagotovo razpravljali na svetu stranke. Odločitev bom potem prepustila tistim, ki v organih stranke sodelujejo," je zatrdila.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (516)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrKrmar
15. 07. 2020 17.46
-3
Kaj pa ni ideološka tema. Levaki ne pustijo odpirati teh tem, ker so njihovi komunisti zagrešili po letu 1940 veliko število pokolov med Slovenci.
dho
15. 07. 2020 11.43
-3
Janša se ni nič zlagal. Služil sem v obmejni enoti JNA, za vsak "odstrel" prebežnika, je sledil nagradni dopust. Jaz te "sreče", hvala Bogu, nisem imel.
ina5785
14. 07. 2020 18.39
+4
O ti pivka nalivka, če me je kdo razočaral, si me ti!!! Ko sem včeraj poslušala tvoje stalno eno in isto trobezljanje BREZ vsebine in BREZ DIREKTNIH odgovorov, nisem mogla verjeti kako ti NI nerodno. Ponavljaš isto mantro in zavajaš DESUSove volilce, kolikor jih je še sploh ostalo zaradi tebe!!! Idi raje nazaj domov v Prlekijo k ateku, ki je NAJvečji vinogradnik daleč naokrog. . . . . . . . . . . NE rabiš več denarja, saj ste ga polni!!!
joe brasco
14. 07. 2020 17.46
+10
Kaj bluzi tale babura, seveda bo do konca, saj na koncu si ne zasluži nič drugega kot konec.
Slavenija
14. 07. 2020 16.38
+13
LOL, a res? in kdaj bo ideoloških tem preveč? še ni? a zanimivo. Čakamo da kot v xx državah vpelje in prilagodi vse zakone, policijo, medije, ... ja, ja, kar počasi, razmislimo še 1000-krat.a ta stolček :)
vinogradnik33
14. 07. 2020 16.23
+12
Pivčeva samo leporeči , ker ji ni da zapusti to koalicijo in dobro plačo in nič drugega , če bi imela izdelane kriterije ,bi ob takem twitu , kot ta o Srebrenici dosegel vrh in adijo koalicija .Tako pa odlaša in odlaša in nikdar poln piskrček in Desus ostaja v zavetju stranke SDS , ki podpira kriminal in korupcijo , razdvaja , širi svoje sporne ideološke pamflete in jih to ne moti , čeprav kot trdijo v Desusu so visoko moralni ,a tega ne izkazujejo !
Majerca
14. 07. 2020 15.16
-12
JJ je sicer odličen lider, mislim, da trenutno pri nas ni boljšega, glede tvitov bi se včasih res lahko malce zadržal.
Zmaga Ukrajini ...
14. 07. 2020 16.05
+14
🤣🤣🤣Dovoli mi, da "malce" podvomim o tem, da ti sploh veš kaj je leader, še manj pa kaj je dober leader. Najbrž si mislil/a - dober pastir ovac. 😂
Malinha
14. 07. 2020 16.56
+5
Odličen leader svoji ovčki ukaže: nepreklicno odstopi. Ta razglasi nepreklicen odstop, kot vzrok navede notranje sile udbe, nakar - ne odstopi. Ministrant božje molitvice žebra še naprej, vrnivši se - brez zadržanja - k notranjim silam udbe. Udba, nebeško blažena, mu zašepeče: "Trenutno pri nas ni boljšega".
Nidani
14. 07. 2020 17.50
+3
joe brasco
14. 07. 2020 17.51
+4
Daj obrazloži mi kdo je zate lider in kaj ti razumeš pod besedo lider?
joe brasco
14. 07. 2020 18.16
+1
Šef kuhinje kuha, pomočniki se pa potijo in nekontrolirano mešajo. A si to mislil?
Zmaga Ukrajini ...
14. 07. 2020 14.44
+20
Zdaj pa čisto zares,... ampak res zares - če se samo še enkrat zgodi kaj takega,....bom še enkrat zares in čisto zares... razmislila.🤗
SLObunkeljn
14. 07. 2020 14.39
+17
Ojoj Aleksandra, tvoja prisega pa ima res veliko težo! :))))
Gorazd Petek
14. 07. 2020 14.26
-11
Kot je omenilo že več resnih političnih analitikov,od zmerno levih ,do desnih,ki so opozorili na bistvene napake nestrpnih in vsebolj živčnih levih ekstremistov,so pretirana živčna popadljivost na meji stekline,neučakanost,agresivnost in vse bolj zamegljen pogled in analiza njihovega realnega stanja in kotiranja,vse to pa pelje v konstantno delanje nepopravljivih napak,ki koalicijo delajo vse bolj monoliten in poenoten blok,ki mu tako zagotavljajo preživetev do volitev,s svojimi taktičnimi napakami,pa odpirajo možnost zmage narednih volitvah. Dejstvo je ,da levica volitev z ljudmi Fajon,Šarec,Mesec ipd ekstremisti NE more dobiti na račun odganjanja zmernih volilcev,akterji kot sta Vesel in Čefo pa so že preveč nakazali ,da zopet ribarijo v levem bazenu in izjave so bolj kot ne ostreje levo,da bi lahko zajemale zmerne in preko sredine v desno,dejstvo je da se taktika Anti Janša in "izmi" izpeva,ljudje so večinsko preprosto siti teh neumnosti in pričakujejo vsaj kaj bol konstruktivnega na kot ono oni dan od onega bosanskega Bedaka,ki je nevarno namigoval kako naj bi bil Janša povezan s švercem droge po Balkanu ob tem pa je tip novinar z precej nizko kredibilnostjo po Balkanu in še sodelavec OSA,skratka nič od programa ves program ekstremne levice je samo da ni Janša,umetno izdelane afere,cviljenje in govorjenje samo ,da pade Janša potem bomo pa že-žal pa državane čaka na ono "Potem bomo pa že nekako". in ravno to jih pokopava.
brat od Pepeta
14. 07. 2020 14.23
+10
Kaksne zgodovinske resnice??? Daj kaksen primer blebetalo domobransko
Gorazd Petek
14. 07. 2020 14.58
-7
No najprej prva zate in tebi podobnim; Slovenski levaki-ektremni komunisti,ste še kar v goši in še kar se vam prikazujejo neki "ISTI". Druga komusocializem je pobil vsaj 4X toliko ljudi kot nacional SOCIALIZEM in Fašizem. Nadalje,Srebrenica je čisti manigest povsem enake ideologije in prakse kot leta 45 tudi metode in izvedba enake in pod istimi JNA simboli-ne pozabiti,da je bil mladič JNA oficir kot tudi zadeve v Vukovarju enako vodili JNA oficirji z rdečimi zvezdami,pod parolami branjenja celovitosti "socialističke federativne Jugoslavije,pod rukovodstvom Komunističke partije Jugoslavije in oranjenjenje tekovina komunističke revolucije in narooslobodilačkog rata" torej? Nadalje; "folklora" "45 in Srebrenice,Vukovarja" itd,se danesjavno manifestira na ljubljanskih ulicah ob Petkih,od vzklikov po ubijanju ,transparentov z pozivi k pobojem,do "kamenjanj slik politikov"-krute resnice ,ane? In še nekaj nehaj opletati z Domobranci naravnost patetičen si kot vsi levi ekstremisti,ko nimate več kaj pa etiketiranje,pozivi k pobojem,"izmi"ipd jajca,prav smešni bi bili,če nebi bili nevarno blizu znakom nekaterih resnih bolezni.
Realistt
14. 07. 2020 19.17
+2
Domobranci se piše z malo, torej domobranci...petek pa lih tako, zablojeni človeček
Gorazd Petek
14. 07. 2020 13.45
-13
Levici sploh ekstremni,zgodovinske in druge resnice nikoli ne ustrezajo,saj jih bolijo. Je pa dejansko res to,da bi v primeru tveganja iztopa Pivčeva zelo verjetno ostala brez dela strank in zelo verjetno celotne ali skoraj celotne poslanske skupine,kar pomeni,da bi bili zunaj parlamentarna stranka-tako ,da ni strahu.
SLObunkeljn
14. 07. 2020 13.35
+12
Je DeSUS že izstopil? ;)
Gorazd Petek
14. 07. 2020 13.41
-11
Ne boj se ne bo Pivčeva in poslanska skupina z večino odborov bo ostala v koaliciji tako da.....zastonj upaš.
masni
14. 07. 2020 18.39
-2
jakec1575
14. 07. 2020 13.31
+20
izjavilo je, da ce bo ideoloskih tem prevec. Koliko je prevec??? Pivčeva? :D sam zapletajo se v svoji lastni neeticnosti. te izjave so dokaz.
vinogradnik33
14. 07. 2020 13.16
+18
Pivčeva samo leporeči , ker ji ni da zapusti to koalicijo in dobro plačo in nič drugega , če bi imela izdelane kriterije ,bi ob takem twitu , kot ta o Srebrenici dosegel vrh in adijo koalicija .Tako pa odlašain , odlaša in nikdar poln piskrček !
SLObunkeljn
14. 07. 2020 13.37
+16
Pa ne samo plačo, kdo ve, kje vse se je že prisesala ...?
brat od Pepeta
14. 07. 2020 13.02
+10
Kolko je zaposlenih na hdz televiziji? 3400. Plus 4000 zunanjih. Gremo naprej?
Domendo
14. 07. 2020 12.44
-6
Janša dela škodo vsem v vladi, ki so še sposobni dobro voditi državo. Slak bi moral v oddajo poklicati JJ ali nekoga iz SDS. Se je pa spet spravil na Aleksandro Pivec.
brat od Pepeta
14. 07. 2020 12.31
+4
ZABITI ti si lik! Za razmisljanje ja. In kaj tole tvoje natepavanje predstavlja?
BITINOVINAR
14. 07. 2020 12.38
-10
brat od Pepeta
14. 07. 2020 12.48
+6
ZABITI a si dislektik? Al samo ineligenten?
BITINOVINAR
14. 07. 2020 12.27
-6
Komentarji niso samo za navijanje ampak razmišljanje
BITINOVINAR
14. 07. 2020 12.10
-8
Bi lahko komunisti po vojni izvedli SVOBODNE VOLITVE? Bi lahko imeli PRAVIČNA SODIŠČA namesto pobojev? Bi lahko priznali TIGRovce? Imamo sedaj boljše življenje kot Slovenci v Avstriji, bomo imeli v kratkem...... Zato levica rabi ideološke teme, ker ne potrebuje sposobnih politikov. In idealno bi bilo imeti svojega na oni strani. Janša? V RAZMISLEK. Se je tematika sploh kaj spremenila v 75 letih, je FDV naslednica politične fakultete. Tako kozlički smo lahko vsi in vsi gor plačujemo
Opazovalec123
14. 07. 2020 13.21
+7
ideoloćške teme odpira jj in SdS: povsod vidi komuniste. Jasno, da jih vidi, saj so le v njegovi stranki: Gorenak, Grims, Zver