10°C

Po UKC Maribor nenujne storitve in obravnave krči tudi celjska bolnišnica

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /Urša Vrečar /
KOMENTARJI
4
Celjska bolnišnica zaradi vse večjih potreb po obravnavi bolnikov s covidom-19 s ponedeljkom zmanjšuje program nenujnih zdravstvenih storitev. Obravnavali bodo le bolnike, ki jih bodo osebno povabili na obravnavo. V UKC Maribor pa ustavljajo obravnavo pacientov s stopnjo nujnosti "redno" in "hitro". Pri tem so izjema preventivni pregledi otrok, mladostnikov, nosečnic, presejalni programi za zgodnja odkrivanja raka ...

Celjska bolnišnica bo zaradi širjenja kapacitet za bolnike s covidom-19 s ponedeljkom začela z zmanjševati programa nenujnih zdravstvenih storitev. To bo potekalo postopoma in selektivno. Bolnike, ki imajo v prihodnjih dneh napovedane termine obravnave v bolnišnici, bodo obravnavali le v primeru, če jih bodo osebno povabili na obravnavo.

Za krčenje programa nenujnih storitev se je bolnišnica odločila zaradi vedno večjih potreb po bolnišnični obravnavi bolnikov s covidom-19. Zato so prisiljeni širiti kapacitete za obravnavo teh bolnikov, tako na navadnih bolniških posteljah kot tudi na intenzivnih bolniških posteljah, so danes sporočili iz celjske bolnišnice.

Bolnike, ki dodatnega poziva ne bodo prejeli, vodstvo celjske bolnišnice prosi, da v bolnišnico ne prihajajo, saj storitve ne bodo mogli opraviti. Zaposleni v bolnišnici so z obveščanjem že začeli, zato bodo o veljavnih terminih zagotovo obveščeni tudi bolniki, ki imajo termine v začetku prihodnjega tedna.

Vsem bolnikom, ki bodo kljub temu v dvomu, bolnišnica predlaga, da svoje vprašanje skupaj s kontaktnimi podatki pošljejo na elektronski naslov enarocanje@sb-celje.si in v 24 urah bodo prejeli odgovor, ali bodo zdravstveno storitev lahko opravili.

UKC Maribor zaustavlja obravnave bolnikov pod "redno" in "hitro" 

Na podlagi trenutne epidemiološke situacije tudi v UKC Maribor s ponedeljkom pripravljajo spremembe obravnave bolnikov. Ustavljajo obravnavo pacientov s stopnjo nujnosti "redno" in "hitro", z izjemo: 

1. preventivnih pregledov otrok in mladostnikov,

2. preventivnih storitev pri nosečnicah,

3. preventivnih pregledov delavcev,

4. nujnih pregledov operativnih gasilcev,

5. presejalnih programov za zgodnje odkrivanje predra­kavih sprememb in raka,

6. drugih preventivnih zdravstvenih storitev, katerih opu­stitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta.

Izvajali bodo še naprej vse obravnave s stopnjo nujnosti "nujno" in "zelo hitro", obravnave za vse onkološke storitve, nosečnice, porodnice, novorojence in paciente s covidom-19. "Vljudno naprošamo bolnike, da ne kličejo po telefonu, saj bodo o  spremembah terminov pravočasno obveščeni,"dodajajo. 

Pasica koronavirus oktober
Pasica koronavirus oktoberFOTO: 24ur.com