Slovenija

Celjski poklicni gasilci dobili svoj čebelnjak

Celje, 24. 09. 2018 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.S.
Komentarji
6

Celjski poklicni gasilci so kot prvi v Sloveniji dobili svoj čebelnjak, ki bo hkrati tudi terapevtski center. Z njim bodo gasilcem, ki se na intervencijah spopadajo s primeri težkih poškodb in smrti, pomagali odpraviti stres. Ureditev čebelnjaka je stala 15.000 evrov.

Ob gasilskem domu Poklicne gasilske enote Celje so uredili čebelnjak z desetimi panji, eno čebeljo družino pa je gasilcem podaril predsednik čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč. Čebelnjak bo predstavljal terapevtski center za gasilce, ki se na intervencijah spopadajo s primeri težkih poškodb in smrti.

Po besedah poveljnika gasilske enote Janka Požežnika čebele namreč s svojimi izdelki, šumenjem, vonjem in delom delujejo protistresno. Za čebele bodo skrbeli gasilci sami, sproščali pa se bodo tako, da se bodo usedli na posebne stole in prek ventilatorjev vdihovali zrak iz panjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ureditev čebelnjaka je gasilsko enoto v Celju, ki je trenutno ena najbolje usposobljenih in opremljenih gasilskih enot v Sloveniji, stala 15.000 evrov. Celjski gasilci so sicer znani po tem, da pri svojem delu uvajajo številne novosti, tako s področja operativnega dela in ekologije kot skrbi za delavce. Med drugim so imeli prvo poklicno gasilko in prvega gasilsko-reševalnega psa, zgradili pa so tudi lastno sončno elektrarno in uredili ogrevanje s toplotno črpalko. Trenutno je tam zaposlenih 47 gasilcev, delo pa je organizirano v štirih izmenah tako, da ima vsaka izmena od 11 do 13 gasilcev, ki so se sposobni odzvati v eni minuti po pozivu.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deltex
24. 09. 2018 12.47
+17
Super je, če gasilcev nikoli ne potrebuješ, prav tako pa je super, ker veš, da bodo takoj priskočili na pomoč, če bo treba. Poklicni in prostovoljni.
JohannDoe
24. 09. 2018 14.06
-20
Zmanjšat plače za polovico pa na trg dela naj gredo med konkurenco, ta socialistična javna uprava. Bolgare kot konkurenco pripeljat za 2 evra plus sendvič na železnem pogradu, ker naši niso konkurenčni na svetovnem trgu. Pa bomo dežela srečnih in prosperitetnih. Življenje nad zmožnostmi pa to... (bolgari bi gasili za sendvič brez salame pa joto ob praznikih pa bili srečni, domači avtohtoni stroški bi pa kr neki radi čebelarili).
JohannDoe
24. 09. 2018 14.08
-11
... moj zgornji post je v celoti navdihnjen z libertatnim domoljubljem, cepljenim z nevtraliziranim virusom rdeče zvezde.
..........
24. 09. 2018 19.07
+7
JohanbDoe upam, da ko boš imel nesrečo pride eden od tvojih bolgarov in te po možnosti s svojo konkurenčnostjo naredi invalida, ko te bo vlekel ven iz avta, ko boš imel nesrečo.
oježeš
24. 09. 2018 12.32
+18
Naj jim bodo uspešne terapije in teknejo zajtrki z medom. Tudi ta je zdravilen. Res je njihovo delo (vseh gasilcev) težko in stresno, ampak kaj ko ni spoštovano od večine ljudi, kateri vidijo gasilce le ko imajo 10 minut prostega časa. Čim manj intervencij, že sama pripravljenost je stresna, saj nikoli ne veš, kdaj bo treba na hitrico oditi in kaj točno jih čaka na kraju kjer jih potrebujejo.
ChampionsLeague17
24. 09. 2018 12.20
+8