Slovenija

Celjski Pokrajinski muzej pridobil nove prostore

Celje, 09. 02. 1998 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celjski župan Jože Zimšek je dopoldne na krajši slovesnosti odprl nove, dodatne muzejske prostore Pokrajinskega muzeja v Celju. Nove prostore - gre za približno 200 kvadratnih metrov, v katerih bodo med drugim uredili delavnico za obiskovalce in muzejsko delavnico, risalnico, občasni razstavni prostor ter stanovanje za oskrbnika, je financirala Mestna občina Celje oziroma njen stanovanjski sklad.

Novi prostori so nasproti stare grofije, kjer je Pokrajinski muzej in so bili v celoti adaptirani. V muzeju sedaj čakajo na odgovor ministrstva za kulturo, da jim nameni dodatna sredstva za nadomestilo za dejavnost oz. za pokritje stroškov najemnine za nove prostore.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.