Slovenija

Cene industrijskih proizvodov marca nižje

Ljubljana, 06. 04. 1999 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih so bile marca za 0,4 odstotka nižje kot februarja, so sporočili iz državnega urada za statistiko. V primerjavi z decembrom lani so se marca cene industrijskih izdelkov zmanjšale za 0,5 odstotka, glede na lanski marec pa so višje za 1,8 odstotka. V prvem trimesečju letos so se cene industrijskih proizvodov glede na isti čas lani povečale za dva odstotka.

V mesečni primerjavi so se marca cene industrijskih proizvodov za vmesno porabo glede na februar znižale za 1,2 odstotka, pri čemer je bil padec cen energentov 4,9-odstoten, surovin pa 0,1-odstoten.

V prvem pomladanskem mesecu letos so bili v primerjavi z mesecem prej dražji proizvodi za investicije, in sicer za 1,3 odstotka, cene proizvodov za široko proizvodnjo pa so ostale nespremenjene.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.