Slovenija

Cengizov zahtevek za revizijo zavrnjen

Ljubljana, 13. 09. 2022 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nina Šašek
Komentarji
3

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo turškega vlagatelja Cengiz glede izgradnje hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug na 3. razvojni osi sever. Ker je Cengiz turško podjetje, nima pravno zagotovljenega dostopa do konkretnega javnega naročila, s čimer je Dars omejil dostop do naročila, Cengiz pa je zaradi tega zahteval revizijo.

Cengizov zahtevek za revizijo je DKOM zavrnila kot neutemeljen.
Cengizov zahtevek za revizijo je DKOM zavrnila kot neutemeljen. FOTO: Bobo

Državna revizijska komisija (DKOM) je na podlagi zahtevka za revizijo, ki ga je vložila turška družba Cengiz, odločala v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila Izgradnja hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug, na 3. razvojni osi sever; sklop C – Škale, sklop E – Velunja, ki ga izvaja naročnik Dars.

Vlagatelj je z zahtevkom za revizijo izpodbijal naročnikovo odločitev, da mu ne prizna sposobnosti za sodelovanje v nobenem izmed dveh sklopov pri oddaji javnega naročila po omejenem postopku, iz razloga, ker vlagatelj kot gospodarski subjekt iz Turčije nima pravno zagotovljenega dostopa do konkretnega javnega naročila.

V postopku pravnega varstva je Državna revizijska komisija ugotovila, da je naročnik v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila omejil dostop do zadevnega javnega naročila gospodarskim subjektom iz tretjih držav, ki nimajo sporazuma o odprtju trga javnih naročil EU oziroma Slovenije, za kar ima naročnik podlago v 25. členu Direktive 2014/24 in 11. členu Zakona o javnem naročanju (ZJN-3). Državna revizijska komisija je tudi ugotovila, da ne obstoji mednarodni sporazum, ki bi gospodarskim subjektom iz Turčije omogočal dostop do trga javnih naročil EU oz. Slovenije, zato je vlagateljev zahtevek za revizijo zavrnila kot neutemeljen.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

perjad
10. 02. 2023 08.09
tukaj se vidi da se dela na temu da bo Petričev Kolektor v igri za delo in anekse o podražitvah del leva oblast dela za levake
St. Gallen
13. 09. 2022 12.44
nekateri smo veseli, da nismo vec na Balkanu
Vap0
13. 09. 2022 10.19
+2