Slovenija

Cerkev vsak sum takoj razišče

Ljubljana, 29. 05. 2007 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference je pojasnil stališče cerkve do spolnih zlorab v instituciji.


SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
30. 05. 2007 13.00
Podobno je tudi v družinah! Nekatere ženske so popolnoma slepe in nerazsodne, če njihov mož, oče njihovih otrok ali očim nadleguje hčerko ali sina, se delajo, kot da ni nič celo otroka maltretirajo, da ima blodnje, da se izmišljuje, da je ljubosumen. Važno je tudi, kaj bodo rekli sosedje in sorodniki. Še huje je s temi fajmoštri, ki jih nekatere ženske gledajo kot božjega ali papeževega namestnika, skratka morbidno je vse skupaj. Pa kdo naj vendar potem pomaga otroku? Sam poznam kar nekaj primerov teh zlorab,v družini in RKC-ju, pa jih je 90 zamolčanih, po zaslugi te ženske izprevržene miselnosti, v stilu, da je vse izmišljeno in fantazijo, da ne bi bilo sramorte in podobno, dostikrat so te matere imele podobne izkušnje. Gre za velike probleme, ki jih sodišča in neke Nussdorferjeve same ne morejo rešiti, čeprav se dobro zavedajo, zakaj pri vsem skupaj gre. Tega je mnogo več, kot si kdorkoli misli! Iluzija je pričakovati, da bo tu kaj storila RKC, ta simbol časovne zakasnitve in neažurnega odzivanja na probleme. Imajo preveč dela z ekonomijo in vlaganji ter opajanjem kapitala. Še vedno mislijo, da je potrpljenje njenih vernikov neskončno in trajno, v bistvu se pa marginalizirajo. Sicer ne bodo izumrli, s svojim prristopom boto pa počasi marginalizirani, to je gotovo!
marjanka99
30. 05. 2007 09.47
Itak da raziščejo. Pravljice. Mogoče že raziščejo, da lahko bolje prikrijejo.
trip
30. 05. 2007 09.17
anakos@email.si
30. 05. 2007 08.39
No, to, da dajo pedofila samo na drugo delovno mesto, kjer se ne bo srečeval z otroki, ni rešitev. Otroci so ja lahko kjerkoli. Ali pa moramo morda ločiti dve vrsti pedofilov: tiste, ki so nevarni samo enemu kokretnemu otroku in tiste, ki so nevarni komurkoli, kateremukoli otroku. Jaz sem cerkvena ovčka, toda če bi mi otrok rekel, namignil, da se kaj "takega" dogaja, bi ne pustila zadeve pri miru. In če bi vedela, da je nekdo obsojen zaradi pedofilije, bi imela stalno nek "previden" odnos do njega. Trip, ti poznaš polno teh številk. Jaz sama vem za duhovnike pedofile samo iz takihle novic. Nikoli še nisem zaznala kakšnega suma med ljudmi, ki jih poznam. In kolikor vem osebno za posilstva oz. spolno nasilje nad otroki (poznam nekaj primerov), ni šlo nikoli za duhovnika. Ni morda tole malo posploševanje? Lp!
trip
30. 05. 2007 08.24
res je alki92.. pred kratkim je bilo razkrito ravno to.. imajo kar obilen fond iz katerega črpajo sredstva ravno za to.. da podkupijo svoje žrtve ter preprečijo škandale, župnioka pa v drugo župnijo.. problem solved!
nask
30. 05. 2007 08.22
Najbolj tragično je, da ljudje ki tako zelo verni, da realno sploh neznajo več razmišljati z svojo glavo, še zagovarjajo to njihovo stališče. Kar srh me spreleti, ko starši teh otrok zagovarjajo duhovnike, oni pa v njih vidijo le samo profit in da živijo udobno in lepo, kar njihovi verniki ne. Lepo vas prosim, le kdo lahko ima tujega otroka tako rad, da je ves meden, ko človek ki ima slab namen. Ja lepo je imeti prijazne sosede in dobre, tudi zdravnike in učitelje, da o duhovnikih ne govorimo, toda pedofili so preveč prijazni in ustrežljivi, da pridejo do svoje potrebe. Se vpraša tudi cerkev, zakaj? Naj jim dovolijo imeti odnose ali z žensko ali z moškim, če so tako nagnjeni, ker sem prepričana da je med njimi tudi precej pedrov, kar ni slabo, slabše in in za kaznovat so pedofili!
alki92
30. 05. 2007 07.48
Raziščejo edino to kako vse skupaj na najbl elegantn način skrit in prikrit vse skupaj.
Ko poslušamo nadute predstavnike cerkve, ki mirno izjavijo v najbolj gledani oddaji , da oni sami zelo strogo preiskujejo vsak sum spolne zlorabe mladoletne osebe in sicer tako, da zelo natančno zaslišijo tako žrtev kot stroilca, se nam po mojem mnejnju mora postaviti eno samo in bistveno vprašanje : ali je cerkev država v državi? Očitno imajo svoj sodni sistem, samo pozabljajo pa, da morajo vsi pedofili najprej odgovarjati pred civilnim sodiščem, kar je edino sprejemljivo. Zakaj raje svojih zvestih ovčič ne rzveselijo s poročili psihologov, da duhovnik, ki se bo ukvarjal z njihovimi otroci nima pedofilskih nagnjenj ?
trstenjak
30. 05. 2007 00.53
Boljše, da so kar tiho. Z vsakim izrečenim stavkom samo bredejo globje v drek.
trip
30. 05. 2007 00.35
ja obravnavajo oni takšne probleme.. ja ja.. tako da podkupijo žrtev, duhovnika pa pošljejo v drugo župnijo, če je pa res prava pedofilčina pa v drugo državo!! kjer seveda lahko nadaljujejo svoje pedofilsko poslanstvo.. gabijo se mi.. PS: niso vsi duhovniki pedofili, obstajajo tudi dobri(to sem napisal da me ovce ne napadajo) lp
SBP
29. 05. 2007 23.43
boom headshot!!!
ziveti@email.si
29. 05. 2007 21.10
Sram naj jih bo, da se morajo s tem sploh toliko ubadati! SRAMOTA-FUJJJJJJ!!
keinhouse
29. 05. 2007 20.20
wow. Kaj res ni hotel odgovoriti na zadnje vprašanje ? XD PWNED!