Slovenija
Oglas

ChatGPT vpliva na ceno delnic Microsofta! Od začetka leta so te narasle več kot 10%!

Ljubljana, 10. 03. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tehnologija klepetalnega robota (Chatbot) je pred kratkim doživela svoj najpomembnejši teden, saj je bila v središču pozornosti po celem svetu.

Fortrade, naslovna slika ChatGPT

Velikani kot so Microsoft, Google, Facebook, Baidu in Alibaba tekmujejo v Chatbot industriji, ki naj bi bila do leta 2026 vredna vsaj 10,5 milijarde dolarjev.

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima kako se naučiti trgovati s cenami delnic Microsofta (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Zdi se, da se trgovci, velika podjetja in novinarji strinjajo, da je tekma s klepetalnimi roboti naslednja velika tekma. Cena delnic vpletenih podjetij raste zaradi napovedi o klepetalnih robotih.

Umetna inteligenca klepetalnega robota vsakomur omogoča, da postavi kakršnokoli vprašanje, klepetalni robot pa mora zagotoviti popolne in natančne odgovore. Kratkoročno in srednjeročno bi lahko klepetalni roboti nadomestili tradicionalne iskalnike, kot je Google.

Samo trg iskalnikov v ZDA je ocenjen na 121,8 milijarde dolarjev. Ne gre le za morebitno zamenjavo iskalnika, dolgoročno bi lahko klepetalni roboti nadomestili na tisoče pisarniških delovnih mest in podjetjem prihranili milijone pri stroških zaposlovanja.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Chatbot GPT velja za najboljšega in trenutno vodilnega na trgu. Med uporabniki je vzbudil veliko zanimanja. Predstavljen je bil 30. novembra 2022, v prvih petih dneh pa se je prijavilo več kot milijon uporabnikov. Elon Musk je soustanovitelj OpenAI, organizacije, ki je razvila ChatGPT. Chatbot GPT ima sklenjeno strateško partnerstvo z Microsoftom. Januarja je Microsoft napovedal, da bo v Chatbot GPT vložil 10 milijard dolarjev. 7. februarja pa je Microsoft objavil, da bo nova različica njegovega iskalnika Bing predstavila "močnejšo" različico ChatGPT. Cena delnic tega podjetja po tej napovedi poskočila za več kot 4%.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

7. februarja je Google kot odgovor na ChatGPT napovedal lansiranje lastnega klepetalnega robota z umetno inteligenco, imenovanega Bard. Ko je Bard ob predstavitvi programske opreme 8. februarja napačno odgovoril na vprašanje, so Googlove delnice padle za 7,2 %.

Baidu je 6. februarja objavil, da bo Ernie Bot AI predstavljen marca. Delnice so po objavi narasle za 15 %.

8. februarja je Alibaba objavila, da razvija lastnega klepetalnega robota. Delnice so poskočile za 3%, vendar so dan končale nekoliko nižje.

Viri: MarketsandMarkets, IBISWorld, Yahoo Finance, Marketwatch

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno odgovornost. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasa je Fortrade Cyprus Ltd.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3