Slovenija

Ciampi zavrnil D'Alemov odstop

Rim, 17. 04. 2000 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Italijanski predsednik Carlo Azeglio Ciampi je danes zavrnil odstop premiera Massima D'Aleme, ki ga mu je ta ponudil po porazu levosredniskih strank na nedeljskih deželnih volitvah. Naložil mu je, naj v parlamentu preveri, ali njegova vlada še uživa zadostno podporo.

D'Alema pa je po srečanju s predsednikom države dejal, da bi bila razpustitev parlamenta, ki bi vodila v predčasne volitve, ''huda napaka''. Zmagovita desna sredina na čelu s Silviom Berlusconijem (Naprej Italija) je že zahtevala predčasne volitve.

Italijanski premier Massimo D'Alema je priznal hud poraz levosredinskega tabora na nedeljskih deželnih volitvah v Italiji. Vodje koalicijskih strank so se z odločitvijo D'Aleme strinjali, obenem pa izrazili nasprotovanje možnosti predčasnih volitev. Po najnovejših podatkih je desnica opozicijskega voditelja Silvia Berlusconija zmagala v osmih od 15 dežel. Skupaj s Severno ligo Umberta Bossija je desnica zmagala predvsem na bogatem severu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.