Slovenija

Po vremenski ujmi: kako najlažje do ocene škode in kako lahko pomagate?

Črnomelj, 19. 06. 2018 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, / A.K.
Komentarji
2

Silno neurje, ki je pustošilo po Sloveniji, je najhuje prizadelo Črnomelj in Zasavje, kjer se prebivalci soočajo z oceno in sanacijo škode. Župnijska karitas Črnomelj je obravnavala prvi sveženj prošenj za pomoč ob neurju. V Zagorju pa bodo postavili posebno mobilno cenilno enoto, ki je namenjena cenitvi avtomobilskih škod. Preverite, kako lahko pomagate oziroma zaprosite za pomoč.

V Župnijski karitas Črnomelj so ugotovili, da 61 gospodinjstev potrebuje takojšnjo pomoč, zato jim bo izplačala sredstva v skupni višini 55.100 evrov. Obseg dodeljene pomoči na posamezno gospodinjstvo znaša od 300 do 1200 evrov, višina pa je odvisna od škode, socialno ekonomskega stanja, zavarovanja in drugih zagotovljenih virov pomoči, pravijo na Karitas. Ob tem dodajajo, da pomoč ves čas usklajujejo v medsebojnem sodelovanju z občino, centrom za socialno delo ter drugimi institucijami in humanitarnimi organizacijami v občini Črnomelj.

Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je namreč zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti, pravijo. Zato na Karitas pozivajo k nadaljnjemu darovanju.
Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je namreč zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti, pravijo. Zato na Karitas pozivajo k nadaljnjemu darovanju. FOTO: POP TV

Že več kot 110 vlog za pomoč

Do danes je sicer Karitas za prizadete v vremenski ujmi s točo, ki je 8. junija prizadela posamezne dele Občin Črnomelj in Semič, zbrala 81.838,69 evra. Do zdaj so na Karitas prejeli že 110 vlog za pomoč, vsak dan pa prihajajo nove. Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je namreč zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti, pravijo. Zato na Karitas pozivajo k nadaljnjemu darovanju.

Kako lahko pomagate?

Pomoč je mogoče nakazati na naslov Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, Ljubljana, transakcijski račun SI56 0214 0001 5556 761 in sklic SI00 201. Kot namen je treba pripisati Neurje 2018.

MCE je opremljen z vso potrebno infrastrukturo za opravljanje cenitev avtomobilskih škod, omogoča hitro in kakovostno storitev, preprosto naročanje, brez čakanja v vrsti, stranke lahko ves postopek reševanje škode uredijo na enem mestu (urejanje dokumentacije, cenitev, dogovor o popravilu) in v sodelovanju z zunanjim partnerjem tudi izvedejo popravilo vozila.

V Zagorju lahko po zaslugi mobilne cenilne enote oceno škode pridobite v neposredni bližini doma

Zavarovalnica Triglav pa bo po neurju s točo, ki se je v začetku preteklega tedna razbesnelo na območju Zasavja, v Zagorju postavila mobilno cenilno enoto (MCE). Namenjena je za ogled in cenitev avtomobilskih škod v primeru masovnih škodnih dogodkov. 

Po zaslugi posebne mobilne poslovalnice lahko zavarovanci opravijo prijavo in cenitev škode na vozilih v neposredni bližini doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta npr. toča ali močno neurje.

"Z mobilno cenilno enoto, ki bo v Zagorju predvidoma delovala teden dni, se želimo v Zavarovalnici Triglav približati strankam ob večjih elementarnih nesrečah, predvsem pa zmanjšati gnečo in posledično zmedo, ki običajno nastane v primeru masovnih škodnih dogodkov. Prakso z MCE izvajamo ob neurjih s točo že vse od leta 2012, zavarovanci pa so se na tak način dela odzvali zelo pohvalno. Zavedamo se, da je ob tovrstnih škodnih dogodkih najpomembnejša hitra in učinkovita storitev, zato škodne dogodke obravnavamo strokovno in ažurno, škode pa izplačujemo že naslednji dan po cenitvi, če se stranka z oceno strinja," je povedal Damir Dragar, direktor službe za avtomobilske škode Zavarovalnice Triglav.

Po zaslugi posebne mobilne poslovalnice lahko zavarovanci opravijo prijavo in cenitev škode na vozilih v neposredni bližini doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta npr. toča ali močno neurje.
Po zaslugi posebne mobilne poslovalnice lahko zavarovanci opravijo prijavo in cenitev škode na vozilih v neposredni bližini doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta npr. toča ali močno neurje. FOTO: Mojca Kamnik

Kako do termina  za oceno škode?

Stranke v Zasavju naj za obisk mobilne cenilne enote čim prej pokličejo številko škodnega centra Območne enote Trbovlje Zavarovalnice Triglav 03 565 27 00 oziroma dežurni brezplačni številki 080 555 555 ali 080 2864, kjer dobijo termin, rezerviran izključno zanje.

Kako najlažje prijavite škodo?

Škodo lahko zavarovanci prijavijo prek spletne strani http://www.triglav.si/storitve/skode ali mobilne aplikacije Triglav asistenca, ki jo lahko brezplačno namestite prek Apple App Store in Google Play ali na dežurno brezplačno telefonsko številko 080 555 555 .

Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnejo tudi na svojega zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oz. zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav.

Pri prijavi škode naj zavarovanci poškodovane stvari navedejo čim natančneje ter pripišejo tudi telefonsko številko in številko transakcijskega računa za nakazilo škode.

Zavarovalnica Triglav bo upoštevala tudi kasnejše prijave, vendar svetujejo, da za naročilo v MCE pokličete takoj in si rezervirate termin za ogled poškodb na vašem vozilu.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
19. 06. 2018 16.34
-1
Avtomobilskih škod? Ali ni bolje škode na avtomobilih, saj ne bodo ocenjevali avtomobilov znamke Škoda.
Svetec 2021
20. 06. 2018 17.13