Slovenija

Cvikl: Zgodil se je puč

Ljubljana, 30. 06. 2008 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Seja je sklicana. To, kar se je zgodilo, je bil nepooblaščen puč v komisiji," je povedal predsednik komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov, Cvikl.

Torkova seja komisije, ki preiskuje nakup oklepnikov Patria, bo, zagotavlja njen predsednik Milan M. Cvikl. Dodaja še, da je poskušal podpredsednik Robert Hrovat, ki je odpovedal že sklicano nujno sejo komisije, le preprečiti, da "bi predsednik lahko zaključil svoje delo", da gre torej za oviranje dela preiskovalne komisije.

Milan M. Cvikl svojega kolega Roberta Hrovata obtožuje, da poskuša ovirati delo preiskovalne komisije.
Milan M. Cvikl svojega kolega Roberta Hrovata obtožuje, da poskuša ovirati delo preiskovalne komisije. FOTO: POP TV
Predstavljajte si, da bi člani senata na sodišču naenkrat kot pričo pozvali predsednika senata z razlogom, da ga želijo spraševati, kako je vodil delo senata, kako je vodil preiskavo, predsednik vrhovnega sodišča pa bi vse to nemo opazoval. Milan M. Cvikl

Spomnimo. Horvat je sejo odpovedal, saj meni, da bi moral biti Cvikl priča v postopku, kot tak pa ne more več voditi komisije. Cvikl to zavrača. Dejal je, da bi lahko pričal le o času, ko je bil tudi sam nosilec javne funkcije - torej pred komisijo, ki jo vodi poslanec SDS Zvonko Černač in preiskuje nakup vojaške opreme v letih od 1994 do 2007. "Hrovat pozablja, da če bi jaz bil priča o predmetu preiskave, ne bi smel biti nikoli imenovan za predsednika komisije, niti za njenega člana," je povedal in poudaril, da naknadno niso ugotovili nobenih novih dejstev.

Naknadno se je po njegovih besedah ugotovilo le to, da so trije člani komisije - poleg Cvikla še Cvetka Zalokar Oražem in Rudolf Moge - izvedli nekatera dejanja, ki "so njim neljuba". To pa je po Cviklovo preiskovanje, kaj komisija dela, ne pa preiskovanje predmeta, ki je priprava in izvedba pogodbe o nakupu bojnih oklepnikov.

Cvikl se obrača na Cukjatija

Poslanec je, kot je zatrdil, predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija tudi že prosil za sprejem in za pogovor pri njem. Meni namreč, da je dolžan zagotoviti normalne pogoje za nadaljevanje dela preiskovalne komisije. Cvikl je sicer na popoldanski novinarski konferenci pozval koalicijo, naj dopusti, da se delo preiskovalne komisije zaključi, tako kot dopušča, da se zaključuje delo preostalih treh preiskovalnih komisij v tem mandatu. Če je bilo vse zakonito in če ni strahov, potem naj zaključek dela komisije dopusti tudi predsednik državnega zbora, je poudaril.

V torek tudi srečanje s Finci

Seja v torek bo, zatrjuje Cvikl.
Seja v torek bo, zatrjuje Cvikl. FOTO: POP TV

Cvikl torej ne vidi razloga, da sestanka in srečanja s finskimi preiskovalnimi organi v torek ne bi bilo. Ti so po njegovih informacijah v Sloveniji že od nedelje zvečer in je z njimi v kontaktu.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaks
08. 07. 2008 01.56
Cvikl je pa en klovn.. Ampak smešen pa ni..
hakihak
01. 07. 2008 17.44
SNS ima svojih 6% glasov in to je to. edina stranka ki se še ni umazala v koaliciji, brez nje pa slo politika nebi bila več nič. štalo pa delajo itak vsi, saj so plačani za to
hakihak
01. 07. 2008 17.10
rokke kakšno vezo ima koalicija s SNS, še to mi povej, da je SNS v vladi. ne vem od kot te informacije. če je jelinčič proti vladi po tvoje obrača rit k opoziziji, če se pa o čemu strinja z vlado pa obrača rit k njej. razloži kakšen bi po tvoje moral biti politik
exim@t-2.net
01. 07. 2008 10.34
In kaj sem napovedal: Cvi(k)lež bo nehal drekati po komisiji, saj ga celo v lastni stranki dajejio na stranski tir zaradi škode, ki jim jo je povzročil. Človek pač nima mere, niti pameti, še manj inteligence. Tovariš -isti, pač, kaj hočemo.
Ro-Zy-YoZi
01. 07. 2008 09.38
Jelinčič pa v primeru PATRIJA dela samo štalo tako kot načeloma povsod drugod. Ta trenutek se je obrnil nazaj k koaliciji in ji nastavlja ta zadnjo, da bo predvolilna tekma s strani koalicije do SNS-a milejša :). KUPČIJA je to in Jelinčič je prodana duša.
hakihak
01. 07. 2008 08.55
inkir kaj ima pa jelinčič s patrijami lepo te prosim. še to nam manjka da jih je jelinčič kupoval
Prvo Borec
01. 07. 2008 06.34
pajtlerblanka "kakuš" pi pi pi pi pi pi še kura najde zrno, Ti pa še svoje pameti ne.
Buena Vita
01. 07. 2008 06.27
PRVO BOREC PUSTI WIKI-PEDIJO Ne prepisovat ,dej se kaj naučit,in ne maži toliko foruma,sam ga zasedaš,kaj si eden od lastnikov,ne moreš biti če si tak revež da si nemoreš priviščiti enega edinega dneva fraj,ko slovenci počnemo različne stvari,ko gremo kam na bulje,ti šlamoštriš kot sztara brezoba baba,vedno isto klanfariš,slovenščina ni zaplankan jezik,zato ga uporabljaj---ČE ZNAŠ,ČE IMAŠ KAJ POVEDATI POVEJ,DRISKO IMEJ V SVOJEM SEKRETU
inkir
30. 06. 2008 22.54
To barabo Jelinčičevo naj Finci odpeljejo s seboj.Baraba priskledniška.
Prvo Borec
30. 06. 2008 18.53
komunista o kom se pogovarjava ??
komunista@bigstring.com
30. 06. 2008 18.30
Sam se imel nečast se z njim leteti vZurich. Ti lahko povem, da tako nadutega in samozagledanega desničarja še nisem videl. Precvikat ga za vselej.
Prvo Borec
30. 06. 2008 18.05
komunista ne bodi otročji . Če bi samo malo poslušal, bi videl, da je Cvikl natančen in deloholik, kar mu vsi priznavajo. Kam pa skače MJJJ in Lojze ?? RODETU !!! Kam pa RODE ?? OPUS DEI-ju
komunista@bigstring.com
30. 06. 2008 17.41
preveč v rito Pahorju in Kučanu skače :)
komunista@bigstring.com
30. 06. 2008 17.40
Mogoče misliš ritolovski :)
Prvo Borec
30. 06. 2008 16.46
cooler12 a To misliš za Janšo ?? Pri Cviklu je problem, ker je preveč pikolovski in to nekaterim ne paše.
bučar
30. 06. 2008 16.23
To je njegovo zadnje "prdenje" predno utone v pozabo
Prvo Borec
30. 06. 2008 16.21
xxl.2005 Finci so znani,kot dobri diplomati in da imajo najmanjšo korupcijo. Vide se pa, da je pri nas korupcija, če se državna tožilka sprašuje, kje so finski preiskovalci. Delajo se vsi "bebavce" in zadnji čas je, da je nekdo od zunaj prišel malo kontrolirati poslovanje policije in tožilstva. Bodite malo realni, da je tudi Fincem bilo malo čuden, da podjetje, ki ima šele 10 let obstoja, ki nima zaščitenih patentov, po njihovem rečeno, ki se naslanjajo na zgodbo, kako je ena amfibija preživela napad Talibanov. Zgodbe za male otroke !!
xxl.2005@gmail.com
30. 06. 2008 15.34
cvikl je že v kontaktu s finskimi preiskovalnimi organi. zanimivo. kot prvo jih on obvesti, potem jih pripelje in nato še izpraša. vse je jasno, zanimivo bi bilo samo slišati, če jim je spisal tudi plonkce, kaj morajo povedati.