Slovenija

Da bi lahko smučali 'čisto v Maribor', se počasi zasnežuje vse do doline

Maribor, 13. 01. 2024 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mojca Hanžič
Komentarji
1

Sončno soboto so mnogi preživeli na smučiščih. Tista, ki obratujejo, so bila zelo polna. To so že zjutraj nakazovale kolone avtomobilov, polna parkirišča, smučarske proge pa - zaradi dovolj nizkih temperatur - dobro utrjene. Samo na Mariborskem Pohorju so že zgodaj dopoldne našteli več kot 2000 smučarjev, ki jih je navdušila povsem nova 4,2 milijonska štirisedežnica Ruška. Na Arehu tako obratujejo vse proge, na mariborskem delu Pohorja pa za zdaj zgolj Bejbika in Sleme, vendar hitijo z zasneževanjem vse do doline.

Na Areškem Pohorju je bila dopoldne prava zimska pravljica. Proge utrjene, kljub gneči pa dovolj dobra pretočnost. Zahvaljujoč novi štirisedežnici. Za novo napravo na eni najbolj priljubljenih prog na Arehu so odšteli 4,2 milijona evrov, skupna vrednost vseh investicij v tej sezoni pa znaša 7,5 milijona evrov.

"Od tega je ministrstvo prispevalo slabih šest milijonov, tako da seveda s takšno pomočjo smo lahko poleg sedežnice Ruška investirali še v novo vmesno postajo na krožno-kabinski žičnici, precej motoričnih parkov," našteva Marko Rataj iz Marproma. Z namenom, da število poletnih gostov čimprej izenačijo s številom teh, ki jih obiščejo pozimi.

Poleg domačinov na Pohorje zaide tudi precej hrvaških gostov, narašča pa število smučarjev iz Srbije.

V Mariborju počasi zasnežujejo vse do doline
V Mariborju počasi zasnežujejo vse do doline FOTO: POP TV

Nekoliko slabše pa je za zdaj na mariborskem delu Pohorja. Trenutno sta odprti zgolj progi Bejbika in Sleme, se pa počasi zasnežuje vse do doline.  

"Smučanje na 300 metrih nadmorske višine je res posebnost dandanes, vendar ob ugodnih vremenskih razmerah, tako kot je zdaj mraz, se lahko vse to lepo zasneži. Upam, da bomo to zdaj v naslednjih dneh še do konca uredili in da bomo čisto v Maribor smučali tako kot običajno vse tja do konca februarja," pravi Rataj.

Če bo vse po sreči, dodaja, bomo v Mariboru v dolino lahko prismučali že prihodnji konec tedna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
14. 01. 2024 18.44
Pa pride odjuga in bo vse vzel vrag samo vodo in elektriko bo treba plačat