Slovenija

V soboto in nedeljo ponoči popolna zapora Dunajske ceste

Ljubljana , 15. 04. 2024 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ponedeljek, v soboto in nedeljo bo med 21. in 5. uro zaprta Dunajska cesta v Ljubljani med Vilharjevo cesto in Trgom OF, sporočajo iz ljubljanske občine, kjer udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Cesta bo zaradi dostave konstrukcije viadukta zaprta za ves promet, tudi za pešce in kolesarje.

Zapora Dunajske ceste in obvoz.
Zapora Dunajske ceste in obvoz. FOTO: MOL

Cesta bo na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF zaprta za ves promet

-          v ponedeljek, 15. aprila,  od 21. do 5. ure zjutraj

-          v soboto, 20. aprila, od 21. do 5. ure zjutraj

-          v nedeljo, 21. aprila, od 21. do 5. ure zjutraj

Podiranje nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani je ena najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana. V okviru gradnje nadomestnega železniškega nadvoza je bil doslej odstranjen celotni južni del nadvoza, zabetonirani so bili piloti ter izvedene pilotne grede, krajni oporniki in vmesne podpore južnega dela novega nadvoza.

Do 27. junija, ko je predvideno rušenje severnega dela nadvoza, bodo potekala dela za preusmeritev železniškega prometa na novi del objekta ter pripravljalna dela za rušenje severnega dela obstoječega nadvoza čez Dunajsko cesto.

Obenem naj bi v kratkem na območju železniške postaje stekla tudi gradnja na 350 milijonov evrov ocenjenega komercialnega projekta Emonika, kjer je prek družbe Mendota investitor madžarska bančna skupina OTP. Sledila bo tudi gradnja nove avtobusne postaje, kjer so investitor Slovenske železnice, prihodnjih nekaj let pa bo območje tudi veliko gradbišče, ko gre za obnovo komunalne in cestne infrastrukture, poroča STA. 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Schala Baiser
15. 04. 2024 19.12
Trg of nima veze z dunajsko
VikiKrema
15. 04. 2024 19.10
Kot da je edina cesta. Briga nas.
Rookoko
15. 04. 2024 18.21
+1
Naj dajo vse skupaj delati kitajcem, ker drugace bo kaos par let. Poleg tega bi morali agenciji za promet na novo skonstruirati celotno mrezo Ljubljane… samo gradino brez stratesko pametnih prometnih resitev.
kokicas
15. 04. 2024 18.03
+1
Glede na to koliko casa so imeli za pripravo se mi vseeno zdi da bo kolaps ker bodo delali vse naenkrat in povsod ne po etapah
Na pol ovca
15. 04. 2024 16.24
+0
Dunajska cesta v obdobju ko celo nismo bili Dunajski/Brusel konjušarji se ji je reklo Titova