Slovenija

Dars končno plačal Vidoniju

Vipava, 21. 07. 2009 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Blaž Jarc
Komentarji
2

Dars je vendarle poplačal italijanskega gradbinca Vidonija. Zaradi aneksa k pogodbi je na Kosovo protikorupcijsko komisijo že prispela anonimna prijava.

Čeprav so na Darsu Primorcem obljubljali, da se bodo iz prenatrpane in nevarne lokalne ceste vozniki lahko na novo avtocesto preusmerili že ta mesec, se je zdaj zavleklo pri dokumentaciji in za danes napovedana otvoritev avtoceste mimo Rebernic je padla v vodo. Predora in avtocesto naj bi tako odprli do 10. avgusta, do takrat pa morajo z okoljskega ministrstva opraviti še tehnični pregled.

Zidarjev SCT bo končal pravočasno, zatrjuje Boštjan Rigler, član uprave Darsa: "Pričakujemo, da bodo po koncu del do konca tedna podali izjavo, da so vsa dela zaključena, s tem se lahko sproži postopek za tehnične preglede, tiste, ki še niso bili izvedeni.“

Zadnjih 2,7 milijona evrov

Medtem ko delavci Ivana Zidarja v predorih končujejo namestitev elektrostrojne opreme, pa je Dars s Tomislavom Nemcem na čelu vendarle poplačal italijanskega gradbinca Vidonija. Prav danes mu je namreč nakazal zadnjih, skoraj 2,7 milijona evrov.

Na protikorupcijsko komisijo Draga Kosa je namreč že prispela anonimna prijava zoper Darsovo podpisovanje aneksov Italijanom. "Zadevo preučujemo, pridobivamo relevantno dokumentacijo ... Če gre za korupcijo, pa bo znano ob zaključku postopka,“ je povedala Barbara Fuerst iz protikorupcijske komisije. To je najverjetneje tudi zadnja poteza Nemčeve uprave, ki se, prej sredino sejo nadzornega sveta, lahko kiti še s pridobitvijo certifikata kakovosti – ISO 9001.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
22. 07. 2009 07.30
Mogoče je pa spet lobiral kardinal Franc Rode? On se pretežno ukvarja s posredovanji med italjansklimi in našimi podjetji, koliko odstotkov pa prejme, ej skrivnost, kot vse v zvezi z upanjem in vero!
SloTech
21. 07. 2009 19.56
Upam, da sbodo tokrat bolje poskrbeli za protipožarni omet. No sicer pa bo Nemec itak takrat že dobil razrešnico in se bo spet nova uprava spet lahko krvila staro. Karavana gre naprej ljudje pa še kar nategnjeni!!