Slovenija

Davčna vprašanja

Ljubljana, 05. 09. 2006 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo za finance poziva zainteresirano javnost, naj posreduje vprašanja v zvezi z davčno reformo.

Enotna davčna reforma, ki je v politični in strokovni javnosti sprožila veliko polemik, ni predvidena
Enotna davčna reforma, ki je v politični in strokovni javnosti sprožila veliko polemik, ni predvidena FOTO: POP TV

Ministrstvo za finance je na svojih spletnih straneh objavilo predloge sprememb davčnih zakonov. Vso zainteresirano javnost ob tem pozivajo, da s pomočjo posebnega obrazca na ministrstvo posredujejo morebitna vprašanja v zvezi s predlaganimi spremembami. 

Vlada naj bi o predlogu sprememb odločala predvidoma sredi septembra, DZ pa naj bi predloge sprememb, ki bodo začeli veljati 1. januarja 2007, po rednem postopku potrdil novembra.

Na spletnih straneh finančnega ministrstva je objavljeno sedem predlogov zakonskih sprememb, in sicer zakona o dohodnini, zakona o davku na dodano vrednost (DDV), zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, zakona o davku na promet nepremičnin, zakona o davčnem postopku, zakona o davku na dediščine in darila ter zakona o davku na vodna plovila.

Nova davčna zakonodaja med drugim pri obdavčitvi fizičnih oseb predvideva tri davčne razrede, in sicer 16-, 28- in 39-odstotnega, ter povečuje splošno davčno olajšavo. Pri obdavčitvi pravnih oseb se splošna davčna stopnja zniža za dve odstotni točki na 23 odstotkov, stopnji DDV pa zaenkrat ostajata nespremenjeni.

Ministrstvo za finance bo vprašanja zainteresirane javnosti o davčnih spremembah združilo v sklope in nanje odgovorilo. Kot so navedli v sporočilu za javnost, bodo davčno reformo predstavili tudi širši javnosti po vsej Sloveniji. Predstavniki ministrstva pa se bodo na to temo udeležili še številnih drugih javnih razprav, posvetov in konferenc.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.