Slovenija

Davki: Kacin pričakuje predloge

Ljubljana, 25. 08. 2006 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada naj čimprej predstavi načrtovane spremembe davčnega sistema, zahteva vodja opozicijske LDS.

Predsednik LDS Jelko Kacin: Davčni sistem je stičišče konfliktnih interesov
Predsednik LDS Jelko Kacin: Davčni sistem je stičišče konfliktnih interesov FOTO: POP TV

Predsednik LDS Jelko Kacin je danes znova izrazil pričakovanje, da bo vlada javnosti čimprej predstavila načrtovane spremembe davčnega sistema ter omogočila kakovostno in pravočasno javno razpravo. "Pričakujem, da bo vlada na naslednji seji razpravljala in odločala o spremembah davčnega sistema," je na današnji novinarski konferenci dejal Kacin. Sicer naj prizna, da rešitev še nima in da bo spremembe uvedla z letom 2008, je dodal.

Vlada je napovedovala davčno reformo, o predlogih sprememb davčnega sistema pa še vedno ni odločala. "Davčni sistem je stičišče konfliktnih interesov," je ocenil Kacin, vendar čas neusmiljeno teče. Vlada bi morala zato spremembe predstaviti pravočasno, saj davčni zavezanci potrebujejo čas, da se nanje privadijo.

Kacin je podobno zahtevo na vlado naslovil že v sredini avgusta, vendar odgovora še ni dobil.

Na ministrstvu za finance so sicer v začetku avgusta napovedali, da bodo izračune simulacij napovedanih gospodarskih in socialnih reform javnosti predstavili najpozneje v začetku septembra.

Minister za finance Andrej Bajuk pa je konec julija napovedal, da bo dokončni predlog okvira davčne reforme znan predvidoma 14. septembra, ko naj bi o njem odločala vlada.


  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.