Slovenija

Delavcem lendavskega Loga vsaj nekaj sindikalne pomoči

Lendava, 08. 04. 1999 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sindikat kovinske in elektroindustrije Slovenije je svojim članom v lendavskem podjetju Logo, ki neprekinjeno stavkajo že od 19. marca, izplačal skupno 440.000 tolarjev solidarnostne pomoči. Območna organizacija Zveze svobodnih sindikatov v Pomurju pa delavcem Loga že ves čas stavke pokriva stroške za toplo malico.

Približno 80 delavcev Loga iz Lendave stavka, ker že štiri mesece niso prejeli plač. Stavkajoči prav tako zahtevajo izplačilo lanskega regresa za letni dopust, poračun premalo izplačanih plač za lanski september in oktober, izplačilo jubilejnih nagrad ter spoštovanje kolektivne pogodbe.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.